Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
1535456585993

Komentáře

• Dnes jsem si objednal první dva díly Malazské knihy padlých. Jsem na to zvědavý, někde jsem četl, že je tam spousta postav a ta zápletka je složitá. Těším se na to! Četli jste je? Jak jste to zvládali? :)
  • @Jarouseek několikrát se tu o tom bouřlivě debatovalo, doporučuji proklikat pár stran zpět :)
  • Tak to se omlouvám, pročtu si to. Děkuju :)
  • @undefined není za co, hlavně si nezapomeň připravit popcorn, jakmile narazíš v diskuzi na slovíčko "Malaz", sleduj až k počátkům :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • upraveno 16. července 2015
    @Nevada taky bych to nechala zakopané a nerozdmýchávala to nanovo :anxious: proto doporučuju spíše pročtení starších příspěvků.

EDIT: jsem to jen já, nebo se tyhle topiky celkem míchají i někomu jinému? Podstata obou je vlastně stejná, nebo ne?
    @Dreamer Já jsem pro. Jen mi k tomu neseděla ta poznámka o popcornu (sakra, máš mě na svědomí, dostala jsem na něj chuť) :)
  • @Nevada v dobách, kdy jsem sem chodila jen šmírovat, jsem měla občas chuť sáhnout po balíčku toho nadýchaného křupavého zázraku :D
  • @Jarouseek hodně štěstí ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Podotýkám, že brněnské intermezzo bylo promazáno =D
  • upraveno 17. července 2015
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Od Juraje vychazel v Pevnosti roman na pokracovavni, western s nadechem fantasy a hororu, Chřestýš C'nejak.jmeno'.....to se mi fakt libilo. Z te ceske oddechove fantasy doporucuju Slechtu, jeho Krvave pohranici je super, navic ma krasny obalky. Valecna lest a trilogie Gordonova země me fakt bavily.
  • Takže vichrů se asi v brzké době nedočkám, tudíž se ptám nemáté nějakou fantazi či scifi serii, a aby mělo min 3 díly ( odpovídají tllouštky nemám rád začínám nových příběhů)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Jarouseek Já zrovna čtu druhou knihu. Je to dost těžké čtení. První díl mě moc nenadchl, ale když jsem si ho přečetl zhruba po roce znovu, všechno mi lépe zapadalo a chytlo mě to. Každopádně nečekej nic lehkého. ;-)
  • upraveno 17. července 2015
    Neoznačila bych Malaz jako náročnou literaturu, jen není tak čtivě napsán jako například Píseň, Eriksonův styl je dosti suchý a věcný a pracuje s celkem slušným kvantem postav, kterým se ale zpočátku nedostává pod kůži, snad to přijde později :) ale ten svět má potenciál a musím přiznat, že napodruhé se mi to čte o dost lépe.
  • @p1e9t9r2

Co třeba Kronika Královraha od Patricka Rothfusse?

Malaz doporučuji, nicméně počítej s tím, že jsou tam tři hlavní linie které se spojí až kolem 6, 7 knihy, do té doby se ty příběhy budou potkávat jen částečně. Nicméně Malaz má hodně vzestupnou tendenci, takže když přežiješ )vody těch linek (1, 2 a 5 díl) tak už je to paráda. Za mě byl i ten druhý dobrý. A také postupně přibývá filosofie které je v první knize málo.

Samozřejmě bych doporučil Sapkowskiho.

A pak třeba také jednotlivé knihy od Gaimana. Američtí bohové, nebo můj oblíbený Hvězdný prach.

• upraveno 18. července 2015
    Za Gaimana bych se taktéž přimlouval (i když jediná série od něj co mě napadá je Sandman), za "klasičtější fantasy" bych určitě doporučil triologii Svět bez bohů od Ruckleyho
  • upraveno 18. července 2015
    @Everett_Young U královraha čekám na 3 díl marně:D mám rozečtené kodex alera, dobrudružství Riiria (královské spiknutí, a další 3 pokračování), kroniky železného druida (praštěný napálený ..) všude čekám na pokračování jo a pak třeba serii the uldart, kde se posledních 3 dílů prostě nedočkám a německy neumím.

Opravuji se u Marťana. Jsem na cc 60 % knihy a je to výborné.

@Arutha Vidíš, dík za připomenutí. To jsem chtěla taky zkusit.
  • @Nevada Môžem len doporučiť. :)
  • upraveno 29. července 2015
    Ahoj, jestli tady někdo čte v angličtině, doporučuji sérii Tales of the Ketty Jay. Popsal bych to jako mix Lockeho Lamory a Firefly ve steampunkovém světě. Už kvůli vývoji postav to stojí za to :-)

Taky jsem přečetl Dobrodružství Riyria, ale v angličtině, protože omnibusy dvou dílů jsou na amazonu levnější než jeden díl v češtině :-D Super knížky!

Pak taky trilogii Red Rising (zase jen v angličtině). Zatím jsou venku dva díly ze tří. Je to psané z první osoby v přítomném čase, prý je to YA, ale YA nečtu, takže neumím posoudit. Popsal bych to jako mix Enderovy hry a Hry o trůny (pochopíte, až když dočtete první díl :-) )

Jo, málem bych zapomněl na jedny z nejlepších knížek, co jsem v poslední době četl. Sérii Greatcoats od Sebastiana de Castella. Je to mix Tří mušketýrů a Lockeho Lamory se zatraceně dobře napsanými souboji. Nářez! :-D

Taky jsem přečetl Impérium černé a zlaté. Docela dobré, i když mě trochu nesedl ten vševědoucí vypravěč. Ale chystám se na další díly.

Kdyby někdo měl na doporučení nějaké dobré knížky (pokud možno v češtině, angličtiny mam teď dost :-D ), budu rád :-)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @johnytopinka již tolikrát zmiňovaná Kronika královraha je dobré počtení. A pokud chceš něco náročnějšího a surového, tak Malazská kniha padlých + příběhy ze světa Malazu. Pak bys mohl dát vědět, jak se ti to líbilo, tady se o tom vždy vedou dobré debaty. :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 29. července 2015
    @Riokai :facepalm: - Topinka má v avataru Rhulada Sengara. Z MALAZU :-D

EDIT: aha, pozdě.
  • No vidíš, na avatar jsem úplně zapomněl :-D
  • @johnytopinka Přečti si od Rozhfusse i Hudbu ticha. Je to naprosto, ale naprosto dokonalá kniha.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.