!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

Nedávno se s odvysíláním páté série objevil problém se s spoilery. V diskuzi !!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY icefire.cz/forum/discussion/51359/spoiler-teorie-ve-svete-asoiaf-pouze-knihy#latest je problém, že spoustu lidí začalo své teorie odvíjet od dění v seriálu a tím vyzrazovat děj čtenářům. Já jsme se tedy rozhodl zaměřit na skupinu, která četla všechny knihy a viděla všechny díly seriálu a chtěla by ovšem volně diskutovat. Já se tu pokusím tedy uvézt pár teorií na děj ve Vichrech Zimy. U některých s přimíchám informace ze seriálů. Prosím debatu o tom o rozdílech seriálů a knih a jak se budou moc nakonec lišit směřujte sem icefire.cz/forum/discussion/51767/spoilery-rozdily-v-serialu-spoiler-vsech-knih-a-epizod-serialu. Tenhle topic zakládám, protože chci vytvořit místo, kde se bude moct argumentovat i informacemi ze seriálu a nedocházelo k nepříjemnostem v ostatních diskuzích. Jinými slovy, chcete-li neomezeně fantazírovat, jste na správném místě. :dance: Zároveň bych poprosil, zdržte se diskuze o tom jestli je nebo není závádějící používat informace ze seriálu, když může kniha a seriál skončit různě. Bez tak se to z a) bez Vichrů nedovíme a za b) jde mi o práci se všemi dostupnými informacemi.

Zde předkládám teorie, které jsem četl na internetu, viděl zde v diskuzích nebo mne sami napadly. Neuvedu žádnou z teorií zmíněnou Starkem z Hor v jeho vláknu, ale samozřejmě je i tady účelem, aby jste vymýšleli svoje a diskutovali o všech konspiracích známých i neznámých. A konec mého vykecávání zde seznam:

1. Melisandra v Tanci zmiňuje, že k jejímu klamavému kouzlu je potřeba věc, která patří člověku, jehož podobu chce vytvořit. Mimo jiné zmiňuje váček s kůstkami. Dostala se nějak Melisandra k Davosovu váčku pro štěstí o nějž přišel na Černovodě a chce ho využít k vytvoření falešného Davose a zvýšit tak svou kontrolu nad Stannisem?
2. Brynden Tříoká Vrána je ve skutečnosti Bílý Chodec. Odpovídalo by tomu to, že se v seriálu objevil Noční Král jako jeden z Chodců, tudíž je možné, že někteří Jiní byli případně všichnni byli původně lidmi.
3. Jiní jsou ve skutečnosti změnění lidé, kteří používají černou magii. Viděli jsme, že Qyburn dokázal vytvořit nemrtvého Gregora Cleganea. Není tedy možné, že Jiní jsou původně lidé používající magii podobnou té Qyburnově?
4. Jiní původně obývali celé Západozemí, Zeď postavili na obranu proti lidem(led je elementem Jiných a z ledu je tvořená Zeď.)
5. Stannis Baratheon je valonquar, popřípadě někdo ze Starkových dětí nebo Písečných hadů. Valonquar znamená mladší bratr nebo malý bratr, ale bylo někdy řečeno čí mladší nebo malý bratr to má být? A může být valonquar i osoba ženského pohlaví_
6. R'hllor je ve skutečnosti Velký Jiný a Melisandru ovládá skrz špatné vize.
7. Noční Král se oženil s Jinou popřípadě nemrtvou ženou, aby předešel válce sňatkovou politikou, když Jiní chtěli dobýt zpátky to o co přišli.
8. Varys je bastardem Šíleného krále, proto ta vysoká pozice v radě velká důvěra, kterou mu Aerys svěřil. Příběh o dětství může být smyšlený.
9. Tyrion je ve skutečnosti dítě Aeryse a Joanny.
10. Rhaegar Targaryen byl Azor Ahai a jeho zabitím odsoudil Robert Baratheon a povstalci celé Západozemí.
11. Robert Strong má hlavu Robba Starka. Stark se dá z němčiny přeložit jako Strong = Silný
12. Pod Zimohradem spí drak, popřípadě leží mrtvý Targaryen
13. Stannis napsal růžový dopis po tom, co odhalil, že ho Melisandra oklamala s upálením Manceho Nájezdníka. Počátek nesvárů mezi Stannisem a Melisandrou v seriálu může být nahrazeno rozepřemi po upálení Shireen.
14. Aegon je potomkem Rhaegara a Lyanny a dvojče Jona.
15. Quaithe je ve skutečnosti Rhaella Targaryen matka Daenerys.
16. Oberyn otrávil Tywina stejným jedem, který použil Tyrion na Cersei ve Střetu Králů a proto byl Tywin ve svou smrtelnou noc na latríně.
17. Ser Barristan padne v bitvě u Meeren. Stejně tak Hizdar
18. Euron Greyoj je Daario.
19. Val upálí Shireen, protože vyvolá epidemii šedého lupu mezi divokými. Popřípadě Melisandra obětuje Shireen pro oživení Jona Sněha.
20. Všechno se to Nedovi zdálo a probudí se pod čarostromem zpátky na Zimohradě.
:-D
1356720

Komentáře

  • @biggris Mně bude chybět hodně a dost mi to vadí, zvlášť takhle hloupě :-)
  • @Stannis_Baratheon Klid, je to jen fan fiction.
    Co bude s knižním Stannisem zůstává v.... ve wordovém souboru GRRM.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

    @Stannis_Baratheon Klid, je to jen fan fiction.

    Co bude s knižním Stannisem zůstává v.... ve wordovém souboru GRRM.
    Já se jenom bojím, aby scenáristé zas nechtěli zabít dvě mouchy jednou ranou a Melisandra neposlala Stannise do Meerenu.
    :roll: :wall:
  • upraveno 14. června 2015


    Já se jenom bojím, aby scenáristé zas nechtěli zabít dvě mouchy jednou ranou a Melisandra neposlala Stannise do Meerenu.



    Nebo jen tak do Ašaje :-D na dovču :-D, protože proč ne :-D


  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 14. června 2015
    @Stannis_Baratheon Mohol by si si to po sebe zaspoilovať, to, že je tu SPOILER znamená SPOILER zatiaľ vydaných kníh a dielov. Toto je z ešte nevydaného dielu. Už keď si človek myslel, že to snáď všetci pochopili. A to ako kukám si to sám tak napísal.

    ***
    !!!SPOILER z leaknutých obrázkov!!!
    BTW jedna famózna vec z ďalšej epky, ktorá ma nesmierne potešila, že to aspoň primerane spravili
    a je mi šumák či je to dablérka.
    Cersei príde o vlasy - respektíve ju ostrihajú. Aspoň jedna vec, ktorú spravili dobre, hoci mi teraz pripomína Annie v Bedároch.
    Tu fotky (Jon, Selyse, Cersei): i.imgur.com/x3iSd8Z.jpg
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    image
    image
  • Podle mě si to někdo vymyslel, nevěřím, že by
    Brienne zabila Stannise,

    navíc se to všechno do jedné epizody nevejde. A to s tím
    Benjenem
    se mi taky nezdá.
  • Pokud jde o Dany, tak si moc nevybavuju, že by měla nějaký zvláštní průjem, nebo to aspoň nebylo nějak zdůrazněno. Spíš si myslím, že její celkový stav je takový nějaký nemocný, způsobený letem, odloučením, nedostatkem jídla a pitné vody, trmácením se pustinou a ty bobule k tomu mohly ještě přispět. Nemyslím si, že by zničeho nic dostala bledou klisnu, zrovna když je mimo Mereen.
  • @Gepeto pizzaenerys Targaryen je nejlepší....

    Jinak musím sem do tohoto topicu přestat chodit. At je to pravda nebo ne...
  • nevím, jestli se to tu už neobjevilo, ale přidávám pár svých oblíbených teorií (neříkám, že jim věřím, ale jsou rozhodně zajímavé):
    1. valonqar je Ohař
    2. Benjen tajně odjel podpořit Dany (to mi přijde dost přitažené za vlasy, ale proč ne :D )
    3. otec Jojena a Meery je Nejvyšší vrabčák
  • Fotky jsem neviděla, ale pokud je na nich Selyse
    oběšená, nemůže to znamenat, že spáchala sebevraždu?
  • upraveno 14. června 2015
    @hodor_the_king 2 a 3 jaj =D
    Edit: a vlastne i ta jednicka =D
  • Jednička by mohla být teoreticky pravda, pokud proti Strongovi nastoupí Ohař teda. I když to že záhubou pro Cersei bude Jaime, se mi líbí mnohem víc :D 2 a 3 ... přesně jak napsal @biggris : =D
  • ono to je dost velká blbost, ale prostě tyhle teorie mě fakt baví :D
  • upraveno 14. června 2015
    Tak ještě tedy jedna teorie - Nad Velkým Jiným, Pánem světla, Sedmi je ještě nejvyšší bůh - jménem GRRRRRRRM. A ten ovládá celý Westeros i Essos a část toho vlivu už přenesl i do našeho koutu vesmíru :D a přisluhují mu zdárně DeeBeeWee a DeeBee (to jsou takoví nižší satánci) :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @brbr
    Ak je na nich obesená, tak to je hádam jasné. Alebo ako myslíš, že ju mohol niekto zavraždiť?
  • @brbr
    Tak vzhledem k tomu jak to končilo, kdy po upálení dcery byla zničená, došlo jí co udělala navíc to je celé její vina, jelikož stanise k této víře přivedla ona, to by se zasebraždila snad každá matka
  • @p1e9t9r2 @Gepeto Jo, tak to se omlouvám, jen to téma prohlížím a myslela jsem, že se tady má zato,
    že byla zabita (třeba proto, že už to s ní nemohl Stannis vydržet).
  • A co říkáte na příchod tehle osoby ? :)

    image


    image
  • Do spoileru vkládej jen odkaz, ne celý obrázek, protože ten to nezakryje. Jinak to vypadá jak nějaký záběr z dalšího dílu paranormal activity. Což je pěkná sra*ka.
  • upraveno 14. června 2015
    Já pořád doufám... Freyové by z toho vyvázli moc snadno. A ať si Martin sní co si nadrobil (sní to obrazně řečeno ústy scénáristů). Nevím proč by měli LS vyškrtnout, jenom proto že se Martinovi nelíbí že jí tam dal. To je pěkná blbost a pokud tu frázi o tom, že LS byla jeho největší chyba, skutečně pronesl, tak by za to měl být ukřižován
  • @smoldo56 Nějaká fanfikce. Nevěřím tomu, že tam bude.
  • sfik napsal(a):

    Já pořád doufám... Freyové by z toho vyvázli moc snadno. A ať si Martin sní co si nadrobil (sní to obrazně řečeno ústy scénáristů). Nevím proč by měli LS vyškrtnout, jenom proto že se Martinovi nelíbí že jí tam dal. To je pěkná blbost a pokud tu frázi o tom, že LS byla jeho největší chyba, skutečně pronesl, tak by za to měl být ukřižován

    Myslím, že na podobné téma se tu už vedle diskuze, kde někdo tvrdil, že to není pravda, že právě GRRM litoval, že jí nezakomponovali do seriálu, ale ruku do ohně za to nedám :-)
  • 11. A co kdyz ma hlavu Joffreyho? V serialu jde videt trosku zkrz helmu a ten ksicht a oci meli stejnou barvu jako mel Joffrey, kdyz zdochnul. Ale hricka se slovek Stark/Strong se mi libi vic. Ale zas nevim, co by to melo za smysl :D

  • @Maara Tak v té době z neda museli být už jenom kosti, když od jeho popravy tuším, že v seriálu oběhli dva roky
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Maara
    Maara napsal(a):

    11. A co kdyz ma hlavu Joffreyho? V serialu jde videt trosku zkrz helmu a ten ksicht a oci meli stejnou barvu jako mel Joffrey, kdyz zdochnul. Ale hricka se slovek Stark/Strong se mi libi vic. Ale zas nevim, co by to melo za smysl :D

    To se dozvíme, až Hoře spadne helma, jestli jí spadne. Zatím to zůstane stejným tajemstvím, jako ve své době obličej Darth Vadera. Každopádně ty jeho oči v seriálu vypadaly opravdu děsivě.

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Hmm, napadal mne teď další teorie ohledně budoucnosti případného přeživšího seriálového Stannise. Berte to dost s rezervou (byť je tady možné všechno), ale Stannis je bez manželky a dědice, tudíž mne napadlo, že by mohl nahradit roli Quentina Martella v Meerenu. Já vím, zní to divně, ale při všem, co se teď děje....
    Co myslíte?
  • Zajímavá myšlenka, ale nevidím jediný důvod, proč by tam Stannis jezdil. Rozhodně ji v jejím nároku na trůn nepodpoří a "čest" mu nedovolí ukrást draky jako se o to pokoušel Quentin. Spíš by bych radši, kdyby ho Brienne zabila.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @OslicekCZ
    OslicekCZ napsal(a):

    Zajímavá myšlenka, ale nevidím jediný důvod, proč by tam Stannis jezdil. Rozhodně ji v jejím nároku na trůn nepodpoří a "čest" mu nedovolí ukrást draky jako se o to pokoušel Quentin. Spíš by bych radši, kdyby ho Brienne zabila.

    Kvůli drakům, uvidíme, ja takový konec nepřeji, na druhou stranu přeju si jeho návra za předpokladu, že už z něj nebudou dělat hovado.
  • Podle mě jsme v závěrečný epizodě měli kolik.. tři nejasná úmrtí. Udělají to tak, že někdo přežije a někdo bude skutečně kaput. Aby se nestalo že smrt v rámci cliffhangeru je vždycky fingovaná. Prostě někdo z trojky musí být mrtvý. Myrcella určitě. Jon? Nemyslím si. A Stannis to rozhodne. A bude mrtvý :) A nebo taky ne. Já bych ho pořád rád viděl jako 999 LordCommandera. (plus teda aby se objevil někdo kdo zamete s Boltony... a Freyi)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.