!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

Nedávno se s odvysíláním páté série objevil problém se s spoilery. V diskuzi !!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY icefire.cz/forum/discussion/51359/spoiler-teorie-ve-svete-asoiaf-pouze-knihy#latest je problém, že spoustu lidí začalo své teorie odvíjet od dění v seriálu a tím vyzrazovat děj čtenářům. Já jsme se tedy rozhodl zaměřit na skupinu, která četla všechny knihy a viděla všechny díly seriálu a chtěla by ovšem volně diskutovat. Já se tu pokusím tedy uvézt pár teorií na děj ve Vichrech Zimy. U některých s přimíchám informace ze seriálů. Prosím debatu o tom o rozdílech seriálů a knih a jak se budou moc nakonec lišit směřujte sem icefire.cz/forum/discussion/51767/spoilery-rozdily-v-serialu-spoiler-vsech-knih-a-epizod-serialu. Tenhle topic zakládám, protože chci vytvořit místo, kde se bude moct argumentovat i informacemi ze seriálu a nedocházelo k nepříjemnostem v ostatních diskuzích. Jinými slovy, chcete-li neomezeně fantazírovat, jste na správném místě. :dance: Zároveň bych poprosil, zdržte se diskuze o tom jestli je nebo není závádějící používat informace ze seriálu, když může kniha a seriál skončit různě. Bez tak se to z a) bez Vichrů nedovíme a za b) jde mi o práci se všemi dostupnými informacemi.

Zde předkládám teorie, které jsem četl na internetu, viděl zde v diskuzích nebo mne sami napadly. Neuvedu žádnou z teorií zmíněnou Starkem z Hor v jeho vláknu, ale samozřejmě je i tady účelem, aby jste vymýšleli svoje a diskutovali o všech konspiracích známých i neznámých. A konec mého vykecávání zde seznam:

1. Melisandra v Tanci zmiňuje, že k jejímu klamavému kouzlu je potřeba věc, která patří člověku, jehož podobu chce vytvořit. Mimo jiné zmiňuje váček s kůstkami. Dostala se nějak Melisandra k Davosovu váčku pro štěstí o nějž přišel na Černovodě a chce ho využít k vytvoření falešného Davose a zvýšit tak svou kontrolu nad Stannisem?
2. Brynden Tříoká Vrána je ve skutečnosti Bílý Chodec. Odpovídalo by tomu to, že se v seriálu objevil Noční Král jako jeden z Chodců, tudíž je možné, že někteří Jiní byli případně všichnni byli původně lidmi.
3. Jiní jsou ve skutečnosti změnění lidé, kteří používají černou magii. Viděli jsme, že Qyburn dokázal vytvořit nemrtvého Gregora Cleganea. Není tedy možné, že Jiní jsou původně lidé používající magii podobnou té Qyburnově?
4. Jiní původně obývali celé Západozemí, Zeď postavili na obranu proti lidem(led je elementem Jiných a z ledu je tvořená Zeď.)
5. Stannis Baratheon je valonquar, popřípadě někdo ze Starkových dětí nebo Písečných hadů. Valonquar znamená mladší bratr nebo malý bratr, ale bylo někdy řečeno čí mladší nebo malý bratr to má být? A může být valonquar i osoba ženského pohlaví_
6. R'hllor je ve skutečnosti Velký Jiný a Melisandru ovládá skrz špatné vize.
7. Noční Král se oženil s Jinou popřípadě nemrtvou ženou, aby předešel válce sňatkovou politikou, když Jiní chtěli dobýt zpátky to o co přišli.
8. Varys je bastardem Šíleného krále, proto ta vysoká pozice v radě velká důvěra, kterou mu Aerys svěřil. Příběh o dětství může být smyšlený.
9. Tyrion je ve skutečnosti dítě Aeryse a Joanny.
10. Rhaegar Targaryen byl Azor Ahai a jeho zabitím odsoudil Robert Baratheon a povstalci celé Západozemí.
11. Robert Strong má hlavu Robba Starka. Stark se dá z němčiny přeložit jako Strong = Silný
12. Pod Zimohradem spí drak, popřípadě leží mrtvý Targaryen
13. Stannis napsal růžový dopis po tom, co odhalil, že ho Melisandra oklamala s upálením Manceho Nájezdníka. Počátek nesvárů mezi Stannisem a Melisandrou v seriálu může být nahrazeno rozepřemi po upálení Shireen.
14. Aegon je potomkem Rhaegara a Lyanny a dvojče Jona.
15. Quaithe je ve skutečnosti Rhaella Targaryen matka Daenerys.
16. Oberyn otrávil Tywina stejným jedem, který použil Tyrion na Cersei ve Střetu Králů a proto byl Tywin ve svou smrtelnou noc na latríně.
17. Ser Barristan padne v bitvě u Meeren. Stejně tak Hizdar
18. Euron Greyoj je Daario.
19. Val upálí Shireen, protože vyvolá epidemii šedého lupu mezi divokými. Popřípadě Melisandra obětuje Shireen pro oživení Jona Sněha.
20. Všechno se to Nedovi zdálo a probudí se pod čarostromem zpátky na Zimohradě.
:-D
2456720

Komentáře

  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 13. června 2015
    @p1e9t9r2 Veď Dany v tej kapitole aj dosť hnačkovala. Navyše čím viac pila, tým viac hnačkovala, čím viac hnačkovala, tým viac pila, čo je teda dosť komicky podobné tomu, ako nápadne to bolo opísané pri tom tučnom otrokpánovi.
  • @p1e9t9r2 presne, jak rika @Gepeto, mela prave cim dal horsi prujem, pak usnula a probudila se s krvavymi stehny... takze ta teorie sedi naopak mnohem lepe
  • upraveno 13. června 2015
    Jestli si dobře vykládám termín hnačkovanie, tak by to sedělo na nějaký nevolnosti a pak krvavý stehna - samovolnej potrat ne? Samozřejmě co se týká tohohle "girl's issue" jsem do značné míry elév :D

    Edit: Jo vlastně těhotný zvrací, nemívaj průjem :D tak to sorry, ale nechám vám to tu, ať se zasmějete :D
  • upraveno 13. června 2015
    @sfik @Miya Blbě ji bylo po těch zelených bobulích co snědla a najivně si myslela, že jsou jedlé a ještě byla olná boláků od toho jak ji všude pokousali mravenci (kdyby si jich vzala víc bylo by o jednoho vypravěče méně) až po bobulích měla ty halucinace a zdravotní problémy
  • @p1e9t9r2 Možná další Martinův cliffhanger :) a čtenář neví co si myslet.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Na to s tou Dany už jsem nějak zapomněl, že měla nějaký bacil. Musím přečíst znovu. :D
  • @Stannis_Baratheon Radši nespěchej já to plánuji přečíst před vydáním vichrů :D a furt čekám a čekám
  • @p1e9t9r2 tak ty bobule si nepamatuju, muze to tedy byt tak i onak. U me je to osobni, nemam ji rada, tak se priklanim k bile klisne :-D

    No Martin si s nami pekne zahrava, kdyz ze dvou nejdulezitejsich postav zanecha jednu na pokraji smrti a druhou mozna smrtelne nemocnou, je to tak podezrely, ze to tak snad nemuze dopadnout :-)
  • Taky jsem to dal za vinu bobulím, případě potratu, pokud si pamatuji, tak u toho krvácení přemýšlela, kdy to naposledy dostala, a že to nikdy neměla tak silné, kdyby měla průjem, tak si myslím, že by nad tímhle neuvažovala, navíc už to bylo nějakej pátek, co si mezi nemocné vyšla .. na druhou stranu je klidně možné, že vlivem náročného letu, únavy, nedostatku stravy její oslabenou imunitu klisna zdolala, ale nepřijde mi to pravděpodobné.

    Spíš teď přemýšlím, jestli je v knihách, případně povídkách, někde zmínka o tom, že by měnič, jež se rekrutujou předpokládám hlavně z prvních lidí uctívajících staré bohy, někdy ovládl draka?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    p1e9t9r2 napsal(a):

    @sfik @Miya Blbě ji bylo po těch zelených bobulích co snědla a najivně si myslela, že jsou jedlé a ještě byla olná boláků od toho jak ji všude pokousali mravenci (kdyby si jich vzala víc bylo by o jednoho vypravěče méně) až po bobulích měla ty halucinace a zdravotní problémy

    Že je niekomu blbo si predstavím grcanie. Ona, ak to chceme ako v češtine "kálela"
  • @Miya Tak dal jsem si práci a přečetl si tu poslední kapitolu a jen zvracela zelený sliz potom co snědla ty bobule a měla hrozné boleti břicha pak usnula a ráno už krvácela. Pak tam je pasáž, kdy uvažuje, že takto silné to nikdy nebylo a najednou si neuvědomuje, kdy to bylo naposledy a došlo jí, že to bylo dávno
  • upraveno 13. června 2015
    nevěděl jsem kam to dát, ale když už sem dal někdo spoiler, tak údajný děj 10.epizody. POZOR!!! VELKÝ SPOILER pro seriál i knihu.
    Stannis dobyje Winterfell, zabije Ramsayho a Brienne pak zabije jeho, což uvidí Sansa, která zabije Myrandu a utíká s pomocí Theona. Selyse se oběsí ještě před bitvou. Areo usekne hlavu Bronnovi, Myrcela utrží jizvu z útoku Sand snakes, Doran a Illyrio představí Ellarie svůj plán o nastolení Targaryenů a nechá ji pak popravit. Daeny si zaletí za Dothrakama a Harpyje ovládnou Meereen. Varys zabije Kevana a Pycella. Cersei se přizná kvůli Tommenovi a podnikne cestu hanby a setká se Strongem s bílíma očima. Jon pošle Sama do Starého města aby zjistil info o valyrijské oceli, Davos dorazí na Zeď, kde se dozví o Shireen, Jon chce pomoct Stannisovi, obviní ho ze zrady a zabijou. Arya jako prostitutka zabije Meryna Jehlou. Poslední scéna padající sníh v Králově přístavišti. Poslední slova jsou Varysova ke Kevanovi o tom, že zima je tu a královna už je na své cestě sem


    Všechno to zní rozumně, zda to je pravda, kdo ví. Mohl si to někdo vymyslet.
  • upraveno 13. června 2015

    Na to s tou Dany už jsem nějak zapomněl, že měla nějaký bacil. Musím přečíst znovu. :D

    Jo, její pravé jméno je Daenerys v Dejvicích zrozená :D

    @Gepeto
    Že je niekomu blbo si predstavím grcanie. Ona, ak to chceme ako v češtine "kálela"
    Tak to jsi dlouho nic špatného nesnědl. Věř, že když nastane problém lehko se stane, že nevíš k jakému účelu toaletní mísu využiješ :D
  • @p1e9t9r2 tak jsem si to taky precetla :-D mas samozrejme pravdu, ale kazdy tam vidi, co chce videt. Me pri prvnim cteni i ted zaujal hlavne ten popis "cim vice pila, tim vice kalela, tim vice pila...", ktery byl velmi podobny popisu te nemoci. Pak kdyz se rano probudila, mela nejdrive strach, ze se v noci pokalela, ale kdyz zvedla prsty, ucitila krev, pak si to zacala vysvetlovat mesicnim krvacenim... ty bobule ji pripominaly bobule, ktere dothraci pouzivali jako koreni, mohly to byt ony i nemusely.
  • Na ten spoiler od @panama46 nekoukejte, jestli je to pravda, zkazíte si překvapení na pondělí. Sakra. :D

  • upraveno 13. června 2015
    @sfik Tak to nemáš číst :-) Většina toho je očekávána a to, co není by mě fakt naštvalo, tak jsem rád, že se na to připravím. :-)
  • upraveno 13. června 2015
    @sfik To shrnutí 10. episody, co postoval @panama46 je z IMDb a je to zřejmě fake, lidi ho tam nachytali na pár věcech...
    Navíc mi nepřijde moc pravděpodobný, že Brienne zabije Stannise. Ale co já vím, žejo...

    Na druhou stranu se tam taky objevil screen shot z videa "v předešlých dílech jste vděli", kde
    ukazují scénu z S1 s Benjenem. Takže jestli je to video pravé, mohl by se objevit, jak někteří spekulovali. :-D
  • @sveva je možný že to bude fake
    to s tou Brienne je celou sezónu naznačováno, že zabije Stannise, což mi dost vadí pokud to tak bude :-)
  • @panama46
    jn ať mu da! Ale snad to bude trochu jinak. Rad bych byl aspoň trochu překvapen... Každopádně z postoju divactva k standovi, by to zkratka bylo moc happyendu najednou...
  • @panama46 A jé koukám, že tady někdo ze scénáristů zase hulil trávu...

    Fakt bych chtěl vidět, jak by slepička Turner zabíjela Myrandu, je to podobný fail jako Jon proti tomu obrovskému thenovi. Že Brienne zabije Stannise je opět krásné seriálové fan fiction, vzhledem k tomu, že v knize tam vůbec není. Ashu z toho hádám zase úplně vynechali. Poprava Ellarie... no je vážně logické jí napřed důkladně vysvětlit celý svůj plán... ach jo, proč vždycky všichni záporáci dojedou na to, že vykládají své plány místo aby hlavního hrdinu zabili?


    Jak říkám, tohle už je totální fan fiction, to už snad ani není spoiler...
  • Tady je ten recap, co poběží před s05e10, seems legit to me. :-) :-D
    Koukněte jen na vlastní nebezpečí:
    https://www.youtube.com/watch?v=1btOBSM9mrk&feature=youtu.be
  • Pardon pisu už z mobilu, proto je to jak od čuníka :D
  • @panama46 No tak něco tam máš naprosto logické. Víme že cercei se projde :D
  • Pořád to může být jen fantazie někoho na internetu.

    @sveva já nevím
    přijde mi to divný, že tam bude tohle, zrovna tohle ze Zdi. No nakonec třeba Jon bude hlavní záporák příběhu, jak se spekulovalo.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @panama46
    panama46 napsal(a):

    nevěděl jsem kam to dát, ale když už sem dal někdo spoiler, tak údajný děj 10.epizody. POZOR!!! VELKÝ SPOILER pro seriál i knihu.

    Stannis dobyje Winterfell, zabije Ramsayho a Brienne pak zabije jeho, což uvidí Sansa, která zabije Myrandu a utíká s pomocí Theona. Selyse se oběsí ještě před bitvou. Areo usekne hlavu Bronnovi, Myrcela utrží jizvu z útoku Sand snakes, Doran a Illyrio představí Ellarie svůj plán o nastolení Targaryenů a nechá ji pak popravit. Daeny si zaletí za Dothrakama a Harpyje ovládnou Meereen. Varys zabije Kevana a Pycella. Cersei se přizná kvůli Tommenovi a podnikne cestu hanby a setká se Strongem s bílíma očima. Jon pošle Sama do Starého města aby zjistil info o valyrijské oceli, Davos dorazí na Zeď, kde se dozví o Shireen, Jon chce pomoct Stannisovi, obviní ho ze zrady a zabijou. Arya jako prostitutka zabije Meryna Jehlou. Poslední scéna padající sníh v Králově přístavišti. Poslední slova jsou Varysova ke Kevanovi o tom, že zima je tu a královna už je na své cestě sem


    Všechno to zní rozumně, zda to je pravda, kdo ví. Mohl si to někdo vymyslet.
    Tolik věcí do jedné epizody? To je v jejich případě spíš děj na celou sezónu. :D A Roose Bolton s Waldou se schovají v hrobce Králů Zimy? :D Tady něco nehraje.
  • @panama46
    !!!SPOILER!!!
    Minimálně to
    oběšení Sellyse je pravda, na netu je leaknutá fotka
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

    @panama46
    !!!SPOILER!!!
    Minimálně to

    oběšení Sellyse je pravda, na netu je leaknutá fotka
    Dcera v piči, žena v piči, pobočník v piči a jediný co mi zůstalo je ta tupá zrzavá štětka, která není schopná ani po tom, co jí dám vlastní dceru přivolat draka. :wall:
  • Everett_Young napsal(a):

    @panama46
    !!!SPOILER!!!
    Minimálně to

    oběšení Sellyse je pravda, na netu je leaknutá fotka
    Proznejte se, bude nekomu chybet?

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @biggris
    biggris napsal(a):

    Everett_Young napsal(a):

    @panama46
    !!!SPOILER!!!
    Minimálně to

    oběšení Sellyse je pravda, na netu je leaknutá fotka
    Proznejte se, bude nekomu chybet?
    Možná mne trochu, hlavně ze slušnosti, ale nová manželka by nebyl špatný směr. Byt už se dalšího sňatku nedožiji. (povzdech) Říkám si, když se ohlížím zpětně, že poslouchat slečnu Mel nebyl úplně nejlepší nápad.
  • upraveno 14. června 2015
    @Stannis_Baratheon
    tak ted uz kazdymu doslo, ze selyse umre (nejspis)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.