@Everett_Young Hele celých tisíc stran jsem četl o tom, jak Tyrion cestuje do Meeren, aby potkal Daenerys a ono nakonec nic. To mi na Tanci vadilo nejvíc. Výsledek bitvy o Zimohrad: Nevíme. Výsledek bitvy o Meeren: Nevíme. Celou dobu čtenáře napíná a pak to prostě utne, to je jak kdyby mi někdo L. A. Přísně tajné vypnul těsně před skonem Jacka Vincennese, Star Wars IV: Nová Nadejě před bitvou o Yavin nebo kdyby Tolkien napsal Návrat Krále a bitvu o Minas Tirith dal do dalšího dílu. Tohle byl prostě od Martina podraz a sem rád, že to jsem dali a jestli se má Daenerys a Tyrion setkat až na konci Vichrů, tak už teď se děsím toho, co se kolem Tyriona bude dít(další dlouhé kapitoly o tom jak sleduje želvy)
@Postradatelná Já jsem si říkal, že je to zajímavá shoda jmen :-D . Ale kdyby Olennu hrála zmíněná jihoafrická kráska, vůbec bych se nezlobil, vždycky ji rád vidím a zas tak špatně jak tvrdí její pomlouvači zase nehraje ;-) . Ovšem lady Olenna patří každopádně k tomu nejlepšímu co seriál nabízí.
Já bych se asi o linku Starého města nebál, Sam bude mistr (pokud tam dole neumře), ostatně i v seriálu Aemon radil, aby rychle odvezl Fialku na jih, dokud to na zdi nebude extrémně vážné.
@JoffreyWater: Klid, nejhorší bojová scéna co znám je v první sérii, když Sam přijede k hlídce - v pozadí cvičí "šerm" a to tak, že čtyřleté děti do toho dávají víc života... Takové to: Nápřah shora (takový, že by se nemusel stydět ani Smil Flek z Nohavic, prostě aby bylo vidět, že je shora) - dát deset vteřin času aby si soupeř správně umístil meč na kryt - pomalu naznačit úder. Počkat kam napřáhne on - rozmyslet a umístit kryt, počkat až neznačí úder... - Fakt luxus zaměřit se v té scéně na děj na pozadí...
@Jay Já jsem na to koukala a divný mi to nepřišlo. Takhle se šerm cvičí i v reálu, nejdřív pomalu, učíš se typy úderů a krytí a pak, když to máš fakt zmáklý , tak teprve zrychluješ.
Btw neviem či sa to už niekde preberalo, ale podľa kastingových zadaní sa môžeme v sezone 6 tešit (event. netešiť - každému podľa jeho vkusu) na jedného nového Greyjoy-a pravdepodobne Eurona. Na zaujímavé postravičky - Randylla Tarlyho a septona Meribalda. A pravdepodobné sú flashbackové scény malého Eddarda Starka (v Branových víziách??).
Komentáře
náhoda? nemyslím si