Spoilery/rozdíly v seriálu - (spoiler všech knih a epizod seriálu)

Založil bych tohle téma pro lidi, který už viděli všechny uniklý epizody z pátý série a četli všechny knížky, a chtěj probírat věci, co v seriálu bylo úplně jinak než v knížkách a jestli to znamená změnu dějový linky, nebo to může prozradit něco z Vichrů. Zakládám to, aby nebyly spoilery u diskuzí u prvních čtyř epizod a aby se nemuselo nic schovávat. Tak povídejte, co si kdo myslíte?
124

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Henky Mezitím za Zdí

    image

    =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Henky napsal(a):

    Gepeto napsal(a):

    Ešte tam ukazujú aj Nočného kráľa (toho rohatého, čo premenil to malé decko v štvrtej sérií tuším).

    Darth Maula myslíš? :-$ :dance:
    Nuž, ja som SW nevidel (hoci viem ako Maul vyzerá), no áno, je to ten, čo mnohým pripomínal Maula.
  • @Henky Mezitím za Zdí

    image

    =D

    Chááá a jaká byla valyrijská ocel

    =D
  • Myslíte si, že dojde na konci této série k odhalení Aegona nebo Eurona? (nebo rovnou obou?) Víte jak jako takový element of SUPRISE, aby navnadily diváky na další sérii? Či spíše se autoři seriálu rozhodli, že je tam již dost postav a nechtějí míchat další? Já osobně si myslím, že by to byla škoda, na druhou stranu bych to zas pochopil. Už jsem se smířil s hodně změnama. :-D
  • pavel napsal(a):

    Hlavně ta část s Benjenem je dost ulítlá..

    Ježiši, teď jsem se podíval na cast epizody "Hardhome" a je to taky celkem brutus...

    Kde jsi to viděl?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 24. května 2015
    @Kamilkazi S Aegonem nepočítej, protože Jorah chytnul šedý lupus místo Connigtona, což značí, že tvůrci několik postav daly do sebe a Aegon a spol úplně vyškrtnou. Tohle je změna, která mě vůbec nepálí, protože aby Daenerys vyfoukl po pěti knihách vyfoukl nějaký strašák, který vylezl až teď není zrovna nejlepší nápad. Euron se objeví a pravděpodobně objeví. Přece jen pro seriál má tahle postava hodnotu zlata a může být pro šestou sérii tím samým, co byl pro čtvrtou sérii Oberyn Martell. V poslední epizodě se s tím tvůrci párat nebuodu. Euron normálně připluje na Štít, provede defenestraci Yary a Balona a potom v čele Železné flotily vyrazí směr Meeren za draky. Victariona úplně vypustí. Další dobrá změna s Euronem na cestách to bude mnohem větší legrace. :twisted:
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 24. května 2015
    @Stannis_Baratheon Nebo se Yara setká se Stanisem jako Aša v knize...
  • @Phoebea na imdb v rozpisu jednotlivých epizod je možnost zobrazit úplný cast. Ale už to beru s rezervou potom co psala svoa00.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 24. května 2015
    @Everett_Young Může být, ale zas to bude poměrně nedomyšlenost, když Yara plula na Hrůzov po moři a teď by měla zpátky jít pěšky. Kadžopádně pro Stannise jenom dobře, potřebujeme palivo na probuzení kamenného draka
    image

    :twisted: :twisted: :twisted:
  • No k tomu aegonovi, třeba si ho nechávají pro 6 serii. Když se to vezmem ta k v seriálu zatím žádnou postavu, která měla vlastní kapitoly nevynechali (jen v této serii to nějak vynechávají). Mormot bude kaput jedna linka pryč a pár dalších postav taky tak vypadá
  • @Stannis_Baratheon může upálit koho chce, a zrovna Yaru bych jako "dar" Rohlíkovi nenabízel. Navíc, ten kamenný drak má být na DragonStone pokud vím.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 24. května 2015
    @Everett_Young To neznamená, že to Melisandra nemůže spustit ze Severu na dálku a byly tu teorie o tom, že nějaký drak spí pod Zimohradem. Nevím už, kdo to psal. A s Yarou souhlasím, ještě by to R´hllor vyplivnul a začal řvat, co mu to sem cpeme za nechutnosti. Smraďoch poslouží stejně dobře a nebo a toho se bojím nejvíc dle tohohle dialogu dialogu ty dvě harpyje upálí Shireen, aby vyvolali kamenného draka. Nebo to udělá sám Stannis a naplní proroctví o Nissa Nissa. Ne, že bych si to přál, ale ta možnost tu je.
  • @Everett_Young To neznamená, že to Melisandra nemůže spustit ze Severu na dálku a byly tu teorie o tom, že nějaký drak spí pod Zimohradem. Nevím už, kdo to psal. A s Yarou souhlasím, ještě by to R´hllor vyplivnul a začal řvat, co mu to sem cpeme za nechutnosti. Smraďoch poslouží stejně dobře a nebo a toho se bojím nejvíc dle tohohle dialogu dialogu ty dvě harpyje upálí Shireen, aby vyvolali kamenného draka. Nebo to udělá sám Stannis a naplní proroctví o Nissa Nissa. Ne, že bych si to přál, ale ta možnost tu je.

    O pozůstatcích jednoho draka víme na železných ostrovech, kde v jeho obří lebce probíhala královolba, jel otázka jestli dokáže kostro oživit.
  • Tak s tím drakem na zimohradu bych si nebyla jistá. Spíš mi to připadalo jako pohádka, kterou se dětem vysvětluje tektonickej zlom v místě Zimohradu. Ten zlom je nejspíše důvod, proč právě na tom místě Zimohrad byl postaven, protože tam ústí teplé prameny, které ohřívají Zimohrad a skleníky se zeleninou, co tam maj.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Phoebea Já taky netvrdím, že to tak je, pouze jsem tu teorii slyšel ani jsem netušil, že to tvrdí kvůli tomu tektonickému zlomu a těm horkým pramenům. Jak říkám pravděpodobnější je dálkové zapínaní někde jinde. :twisted: :twisted:
  • Ty kamenní draci jsou uvedeni v knížkách/seriálu? Vůbec nevím oč jde a nevím jestli mi to vypadlo či co. Jediný co vím, že pod Zimohradem jsou nějaký termální prameny, proto se tam dá dost dobře přečkat zima, ale to v seroši určitě nepadlo
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @pavel Vojenský projekt lady Melisandry z Bouře mečů, chtěla použít Gendryho/Edrika na probuzení kamenného draka(v seriálu tuším jen draka). Celé to šlo k ledu, když Davos poslal Edrika pryč, nicméně věřím, že s pomocí Smraďocha by to šlo taky. Beztak se toho ovšem nejspíš nedočkáme. Stejně jako útoku Jiných. Něco jako obří kamenný drak či pad Zdi je mimo jejich trikově možnosti.
  • @pavel O kamenném drakovi na Dračím kameni taky měla, tuším, zlé sny Shireen. Něco jako že se probudí a sežere ji. Nicméně je tam hodně dračích soch, takže se to dá vykládat různě.
  • No tak teoreticky na severu může být ukryté někde dračí vejce, královna na dračici si udělala výlet až na zed, takže třeba jim jedno mohla darovat možností je spousta
  • Stejně by mě zajímalo, jak je to s biologií draků. Jestli má Dany 3 samce nebo je Drogon samec a zbylé dvě samičky. Nebo jestli vůbec něco jako pohlaví u draků existuje. Protože pokud má Dany 3 samečky, tak (i kdyby se drak dožil bůhvíkolik let) je tohle jednorázová eskapáda.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @pavel podivej se na profil draků na asoiaf, draci mají jako nektěré druhy žab v případě potřeby schopnost si pohlaví změnit. Tuším, že se to nazývá pohlavní dichromismus. Jak řekl Sam Neil v Jurském parku, život si vždy najde cestu.
  • @Stannis_Baratheon ale tak to je pořád teorie fanoušků ne? Bylo něco víc věnováno drakům ve WoIaF? Hanebně přiznávám že tu knihu ještě doma nemám...
  • @p1e9t9r2: Tak ono se na sever mohlo dostat dračí vejce třeba i v době, kdy už draci vymřeli - třeba taková "Vlčice ze Zimohradu" je ideální příležitost... jestli to Martin stále hodlá napsat.
  • Jay napsal(a):

    @p1e9t9r2: Tak ono se na sever mohlo dostat dračí vejce třeba i v době, kdy už draci vymřeli - třeba taková "Vlčice ze Zimohradu" je ideální příležitost... jestli to Martin stále hodlá napsat.

    Vlčice ze zimohradu mi fakt nic neříká jestli teda nemyslí sestru Eddarda
  • Mně se hodně líbí ta teorie, co tu někdo zmínil, že Kamenný drak je metafora pro šedý lupus, jen nevím, jestli by to mělo nějak pomoct v boji proti Jiným, spíš mi to naopak přijde, že to jen zhorší situaci lidí :-k
  • @p1e9t9r2: Pracovní název čtrvté povídky Dunk a Egg - evidentně se podívají na Zimohrad a Egg dračí vejce vlastní... (Já osobně věřím, že "vlčicí" bude mladá "stará chůva" a že Hodor nese Duncanovy geny...)
  • Co si myslíte o Hizdahrovi v seriálu, samozřejmě má relativně málo prostoru, ale myslíte si že vede Harpyje proti Dany? Celkově jsem zvědav jak se to bude vyvíjet dál, když Dany poletí na výlet a Barristan bude po smrti a Jorah nakažen a Tyrion bez jakýhokoliv mandátu v Meereenu cokoliv vymejšlet.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @pavel
    V knihe bol slizký, zlý herec, ktorému išlo len o zisk. Zdalo sa mi, že sa naňho má upriamiť pozornosť, aby boli ľudia prekvapení, ak bude vodkyňou Zelená milosť. V seriáli je to naopak skvelý vladár (plusmínus), sympatický človek, ktorého by som hneď posadil namiesto Dany, takže je možné, že je to preto, aby bol sympatický a bolo to dosť veľké WTF.
  • @Gepeto Právě mi šlo o ten rozdíl mezi knihou a serošem, neuvědomil jsem si že to zapříčiňuje absence Zelené Milosti. Dík :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @pavel Tak ako nemusí to súvisieť, ale ja verím, že vodkyňou je ona :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.