Podle mého taky do války půjde. Otázka kdo ho bude následovat. Taky bych osobně řekl, že ho budou následovat všichni, kteří došli k újmě na Rudé svatbě. Což jsou skoro všichni lordi Severu a Řekotočí. Má v moci Sansu, kterou zasnoubí z dědicem Údolí, až odstraní toho malého trotla. Jméno Stark zapůsobí určitě jak na Sever tak Řekotočí spolu s pomstou proti Freyům a Boltonům. Jeho umění přesvědčit pomocí peněz zafunguje. Myslím si, že spoustu lordům se to líbit nebude, ale s nimi si nějak poradí. Lannisterové se určitě zhroutí, Jaime zajat, Tyrion pryč, Cercei zdiskreditovaná a Kevan mrtví zatím nevím o žádné jiné osobnosti, která byla měla dominantní postavení (Lancel je vlastně fanatik). Dojde k odhalení, že Tommen a Myrcella, jsou vlastně z krvesmilstva a Lannisterové se asi budou stahovat do Lannisportu. Tyrellové budou taky oslabeni boji s Železnými muži na jedné straně a spojenectvím Doran a Aegon na straně druhé. (předpokládám, že se spojí, no uvidíme jak to GRRM vymyslí :-))
Jediné co Malíčkovi může překazit plán a podle mě překazí bude objevení Rickona Stannisem (snad ho Cibuláček najde).
@Kamilkazi Jaime v knize není zajatec. Odjel někam s Brien. Rickon je jen dítě a Sansa jako dospěla žena má podle mého větší legitimitu na to, aby vládla Severu minimálně do doby než Rickon bude dospělý.
JJ na konci tance se varys krásně zapojil, to moc lidí nečekalo hlavně vražda dvou členů královské rady, a jeden je věrný lanisterům až za hrob a jeden lanister je a to co zbylo jsou tyrelové a písečný had z dorne :D
@Kamilkazi Už jsem to psal asi milionkrát. Malíček se může stát lordem čeho chce, ale ostatní lordi by ho jako krále nezvolili, kvůli relativně nízkému původu. Malíček může tak maximálně krále ovládat. Jediná možnost jak by se Malíček mohl skutečně stát králem je ta, že by ze Sansy udělal královnu a oženil se s ní, ale on sám o sobě se králem stát nemůže.
@Dreamer Já právě nejsem přesvědčen, že se dočkáme pochodu Jiných a mrtvých Západozemím. Byla by velká ironie, že vlastně nikdo na jih od zdi, krom pár jedinců, nevěří tomu co je za zdí. Představa, že divocí a hlídka nějakým způsobem zastaví tu hrozbu, budou mít ohromné ztráty a vlastně se nedočkají žádného vděku, protože kdo by věřil, že existují nějaké chodící mrtvoly. Tak bude hlídka pořád stejně ignorovaná a znevažovaná. Zkrátka moc nevěřím tomu že bude armáda Jiných a proti ní armáda živých a že ti živí se budou nuceni spojit, aby čelili hrozbě největší :)
@pavel to mi ani neříkej =D když už s tím straší celých pět knih, tak doufám, že to bude mega apokalypsa, jinak mě GRRM pěkně naštve, na tu válku s příšerama se těším!
No tak jedinej, kdo mohl zabránit průniku hrozby za zeď je Jon Snow a ten je mrtvej, bejby. Pak je tam teda ještě ta Zeď a my nevíme kdo přesně skrz ni projít může a kdo ne. Víme, že nemrtví se za ni dostat můžou (viz útok na Mormonta v Black Castle), Jiní asi ne. Tož ale možná se jim to nějak podaří, nebo ji prostě obejdou.
Není sto pro jisté jestli je Jon Snow po smrti, awoiaf s tím taky nepočítá jako s jistotou, ale pracuje s tím otevřeným koncem, který v jeho poslední kapitole byl. Skončilo to cliffhangerem, za který by se Martin měl stydět.
Pokud Malíček půjde do války, kdo podle Vás povede jeho armádu? Osobně mi se v jejím čele líbil černá ryba, který by pak měl možnost se pomstít Freyům. Také se mi líbilo setkání Malíčka s Lady Stoneheart. Podle mého by spolu začali úzce spolupracovat a možná by Catelyn začala opětovat jeho lásku.
@Dreamer No nechci strašit, ale řekl bych že jediný kdo může spojit všechny Západozemce, je Daenerys, resp. její draci (ať jí mám či nemám rád). Jinak si nedookážu představit že všichni hodí x let války a x generací sporů za hlavu a budou tvořit nějaký westeros dreamteam. A právě se mi zdá to řešení s Daenerys tak nějak moc dokonalé na to aby nám ho takhle Martin naservíroval :)
@pavel však nečekám westeros dreamteam, to jsem ani nikde nenapsala, jen se konečně těším, až ta zima přijde se vším, co k tomu v Západozemí náleží a krev bude tuhnout v žilách a slunce zmizí za obzorem a světlo bude v nedohlednu. Taky jsem velmi zvědavá na Jiné a doufám, že si to se vší parádou napochodují do probíhající občanské války a všem, kdo je celou dobu ignorovali upadne čelist a uvědomí si malichernost a nicotnost svých dosavadních činů a tužeb :twisted:
Komentáře
Dojde k odhalení, že Tommen a Myrcella, jsou vlastně z krvesmilstva a Lannisterové se asi budou stahovat do Lannisportu. Tyrellové budou taky oslabeni boji s Železnými muži na jedné straně a spojenectvím Doran a Aegon na straně druhé. (předpokládám, že se spojí, no uvidíme jak to GRRM vymyslí :-))
Jediné co Malíčkovi může překazit plán a podle mě překazí bude objevení Rickona Stannisem (snad ho Cibuláček najde).
Jaime v knize není zajatec. Odjel někam s Brien.
Rickon je jen dítě a Sansa jako dospěla žena má podle mého větší legitimitu na to, aby vládla Severu minimálně do doby než Rickon bude dospělý.
Zkrátka moc nevěřím tomu že bude armáda Jiných a proti ní armáda živých a že ti živí se budou nuceni spojit, aby čelili hrozbě největší :)