@p1e9t9r2 Mno, teoreticky by šlo použít nějaké septy z Údolí, které by potvrdily, že je před svatbou s Harrym panna a sňatek s Tyrionem by byl zpětně anulován za příznivějších politických okolností. Ale to je fuk, vzhledem k tomu, že v Údolí to není vdaná Sansa, ale svobodná Alyanne.
@Dreamer@svoa00@Stannis_Baratheon Někteří mě tady dojímají, jak automaticky předpokládají, že se Sansa zbaví Malíčka. Někdo si fakt ještě myslí, že Sansa dospěje a bude schopná, rozhodná a samostatně myslící žena? :D
@Denebola Tak to je hezké, že tě dokážeme dojmout, těší to moje naivní srdíčko. Taky se chci zeptat - vnímal jsi ten pomalý vývoj Sansy (až do její první kapitoly z Vichrů), nebo jsi byl tak okouzlený Malíčkem, Ohařem a Joffreym?
@svoa00: Jak si udrží to co má? No, on má co nabídnout a zatím se ze všeho vykroutil, takže hlavu na to má a přizpůsobí se každé situaci, had jeden slizkej (a to říkám jako jeho příznivec)... Podle mě nedojede na to, že se změní "politická situace" (jako povstání lordů Údolí, změna krále), ale na svůj vztah k Sanse. @Nevada: A k čemu potřeboval "PARDON"? Jako, kdyby se od Hořkomostu stáhnul, tak má Rovinu v pohodě a může si z ní udělat vlastní království (kdyby chtěl) stejně jako může odpřísáhnout věrnost "tomu, kdo vyhraje" - bez vlastních ztrát, bez rizika, že si zvolí špatnou stranu. Pořád ať by Černovodu vyhrál Stannis nebo Joff, myslím, že by byl v takové situaci, kdy by mu generální pardon dali už jenom za to, že zůstane sedět doma a zůstane věrný "trůnu" (nemluvě o tom, že to jídlo, které tam navozil by mu vydalo na deset pardonů... od kterékoli strany)
Možná se pletu, ale v současné době si myslím, že Malíček skonči na Železném trůně a jeho manželkou bude Sansa, protože díky ní získá podporu Severu a Řekotočí. PŘI svých schopnostech si jistě získá podporu i od jiných významných rodů.
Hodně tady diskutuje o tom jako má legitimitu Malíček u svých lidí, ale může jí mít přeci obrovskou. Nezapomínejte na rudou svatbu, kde nezemřeli jenom Stárkové. Malíček může postavit svojí legitimitu na tom, že jen on má armádu schopnou zlikvidovat tvůrce rudé svatby a nemyslím tím jen Boltony.
Já bych tady uvedl příklad z historie. Alžběta I. Tudorovna také začínala jako naivní, mladá husa a světe div se, nakonec se z ní stala jedna z nejmocnějších panovnic své doby. Protože se Martin velice často při psání ohlíží nazpět do anglické historie, může to být se Sansou to samé.
Necpu jen říkám fakt jako upřímně Martin nám může odkráglovat i malička s varysem a přiletí šílená daenerys, která všechno s pálí na uhel a bude vládnout kostem a popelu :D
@p1e9t9r2: Hmmm, já nemyslím, že je to to samé - z uvedeného příkladu vidíme, že dcera má přednost před strýcem (bratr otce), ale nepochybně by měla dcera přednost i před neteří (dcera sestry), takže o tom, jestli má neteř přednost před strýcem to myslím nevypovídá... minimálně nyní (když se o Sanse a Bryndenovi neví) je po po smrti Edmura a dítěte formálním dědicem Tullyů chcípáček z hnízda, čímž se nám dostává do hry syn druhé sestry, který jako mužský potomek stejně vzdálené linie má asi přednost (možná příkladem Elbert Arryn, ale nejsem si 100% jist)
@Denebola : tady podle mého každý chápe osobnostní vývoj Sansy jinak. Ona jedna věc je, že se rozbrečela (obrat z citlivé holčičky na tvrdou a sebevědomou ženu typu Cersei by asi nebyl příliš reálný), nicméně musíš brát v potaz, že situaci tam zvládla dobře a brečet ji nikdo neviděl. Takže vývoj její postavy je hlavně v tom, že konečně začala používat mozek, nečeká, až ji někdo zachrání, ale sama se angažuje. To, že jí to zatím moc nejde, je věc druhá ;-)
Jinak s tou konverzací s Harrym máš naprostou pravdu. Bylo mi za ni trapně už jen při tom čtení... Naštěstí pro ni ale Harry vypadá na pořádné jelito, tak třeba zaboduje.
@Djokovic Je lordem Trojzubce, což znamená, že je lenním pánem Říční země, je pánem Harrenova se všemi jeho pozemky avýnosy. Současně je protektorem Roberta Arryna. Do války s Lannistery nepůjde, jejich mocenská pozice se ve Vichrech asi definitivně zhroutí. Jestli bude s někým válčit tak s Argonem VI.
Malíček nikdy s nikým otevřeně bojovat nebude. To by pak nebyl Malíček. Pak i pochybuju že by ho jeho leníci následovali. Podle mě mezi svými poddanými z řad menších lordů nebude úplně oblíbený. Jako totální loser, který není žádný velký lord, jen uměle dosazený pletichář. Tohle na krásno může být důvod na co dojede, že nezvládne přerod z politika v lorda jaksepatří.
Do války podle mého půjde. V seriálu říká, že zaútočí na vítěze bitvy o Zimohrad a podle mého to udělá i v knize. Já už jsem psal, že má legitimitu a to díky Sanse a díky tomu že se může prezentovat, jako jediný člověk schopný potrestat autory rudé svatby. Je třeba si uvědomit, že tam nezemřeli jen Stárkové. Osobně mi jde o to, zda mu državy od Lannisterů pomohou v boji o Železný trůn, který je jeho cílem a bude pro něj vše riskovat.
Komentáře
@Nevada Už mlčím. :-)
@Nevada: A k čemu potřeboval "PARDON"? Jako, kdyby se od Hořkomostu stáhnul, tak má Rovinu v pohodě a může si z ní udělat vlastní království (kdyby chtěl) stejně jako může odpřísáhnout věrnost "tomu, kdo vyhraje" - bez vlastních ztrát, bez rizika, že si zvolí špatnou stranu. Pořád ať by Černovodu vyhrál Stannis nebo Joff, myslím, že by byl v takové situaci, kdy by mu generální pardon dali už jenom za to, že zůstane sedět doma a zůstane věrný "trůnu" (nemluvě o tom, že to jídlo, které tam navozil by mu vydalo na deset pardonů... od kterékoli strany)
Jinak s tou konverzací s Harrym máš naprostou pravdu. Bylo mi za ni trapně už jen při tom čtení... Naštěstí pro ni ale Harry vypadá na pořádné jelito, tak třeba zaboduje.
Jestli bude s někým válčit tak s Argonem VI.
Osobně mi jde o to, zda mu državy od Lannisterů pomohou v boji o Železný trůn, který je jeho cílem a bude pro něj vše riskovat.