@stano další díly vidět nehodlám :) už takhle jsem se překonala, když jsem přetrpěla scény s Kálísí, brrrr... nemyslela jsem si, že Clarke zvládne hrát ještě hůř, spletla jsem se.
EDIT: Už se těším na její extrémně pohyblivé obočí a mrtvý výraz v Terminátorovi, to budou super gify.
Tak shlédnuto. V prvním dílu se toho ne moc nepřekvapivě moc nestalo kromě příslibů a velkých slov. Předně řeknu, že tvůrci pořád vaří stejnou směsku směsku koz, nahých zadků a smrtí, ale lidi to očividně takhle pořád baví a nic teda tvůrce nenutí zkusit něco trochu jiného. Jenom by mě tak zajímalo, odkud asi tak Stannis ví, kdo zabil Robba Starka, i jako diváka bez znalosti předlohy by mě zarazilo, že se tím Roose Bolton chlubil.
@svoa00 toho jsem si ani nevšimla, asi to Melisandra viděla v plamenech :-k jediné, co se mi líbilo byla Cersei a Jaime zbytek buď nuda nebo mě to vytočilo.
Zdravím, nevíte prosím jestli na netu existuje něco jako "návod" na spoiler-free sledování 5té sezóny? Jako ve stylu od 15-22 minuty je Sansina pasáž (přeskočit), v 38minutě má XY ve dvou větách major spoiler (přeskočit) apod.? Je pravděpodobné, že toho bude ke konci sezón yuž příliš, ale pár prvních dílů, bych takto rád ještě zkoukl. Díky za případný link.
Po roku a vďaka leaku som na tretej časti a reálne chcem plakať, že prečo? Ako je to možné a kto to dovolil. Ale sú tu aj svetlé stránky. Hudba, napríklad.
@Stannis_Baratheon Podľa toho, ako vyzerala tá scéna s upálením (je možné, že som ju nevidel celú), to musel spraviť niekto dobrovoľne (keď mal aj ten preslov). To mi na LOB nesedí. Teda asi to bude takto, ale je to proste blbosť (a ako to tu tak čítam, zrejme nie jediná, ako obvykle).
Poslední scéna, jak Jon Snow stříli Mancovi šíp do srdce, se mi fakt líbila. I když je to výmysl scénáristů, myslím si, že by to Jon doopravdy udělal, kdyby to psal Martin.
Hm, teď jsem to dokoukal. První epizoda celkově ještě ujde (neprozřetelně jsem si přečetl Stanleyho spoiler a kvůli obsahům dalších dílů jsem už teď nasranej na maximum - Sansa atd. - to už knižní předloha opravdu nikoho nezajímá? Ale jo, já vím, podle některých zdejších názorů nebyla "až tak kvalitní" :-k.) - líbí se mi Tyrion i jeho rozhovory s Pavoukem (Ilirio je celkem logická oběť z řad druhořadých postav), Cersei svině jako vždy, takže taky v pořádku, Tywin s malovanýma šutrama k popukání. Mereen - hezká vražda i scénka v bordelu vůbec (to je holt moje soukromá úchylka, ty nevěstince :oops: ), hezký drací, a Mhisu i její představitelku já mám na rozdíl asi ode všech ostatních kolegů uživatelů v oblibě a rád se na ní zamilovaně koukám :-D . Brienn - jak mám tu postavu rád, tady zatím nic moc. Zeď - koho upálili těžko říct, v globálu proti tamním scénám nic nemám, ale to s tou "virgin" znělo, jako by se Rudá žena ptala Jona, zda ho už některý spolubratr zasvětil do tajů taktiky zadního voje. Což mi připomíná Lorase a jeho prasečiny a taky toho Danyina naháče - začíná se nám to v GoT docela dost podobat pojetí Spartaka, kde si přišli na své diváci jakékoliv sexuální orientace, což je jistě genderově a lidskoprávně v pořádku, ale já sám za sebe musím v tomhle bodě plně souhlasit s Everettem.
Vzhledem k tomu, jak to bylo natočené (střih na Tormunda asi 6x), tak se kloním k variantě, že upálili Tormunda. Pak ale vůbec nedává smysl ten rozhovor se Stanisem - kdyby byl někdo jiný a řekli mu, aby poklekl, tak proč by nepoklekl? A popravdě jsem čekal zářící Melisandřin náhrdelník a ono nic. Škoda. No uvidíme jak se z tohoto vykroutí.
A otázka - viděl jsem to bez titulků a na plátně, takže nevím či jsem tomu dobře rozumněl - neříkal náhodou Sam, že je Thorne naštvaný, protože za nového lorda velitele nezvolili jeho, ale Jona? Znamená to tedy, že volbu nového Lorda Velitele zcela přeskočili? Ta se mi přitom v knížce líbila a přišla mi dobře udělaná, i vhodná pro seriál.
Když už píšu - toto bylo poprvé, co jsem viděl nový díl poté, co jsem přečetl knihy. A pocity špatné musím říct. Mají na to sice vliv i faktory spojené s tím za jakých podmínek jsem ten díl viděl, což bude pro příště jiné, ale i tak. Váhám, či mám ted jít na ulož.to a stáhnout ten druhý díl nebo ne. Každopádně je to zvláštní, když jenom čekám, ke které postavě mě zavede další střih a přemýšlím, co mohli udělat lépe. To nemusí nutně znamenat více podle knihy, ale prostě mám dostatek znalostí k tomu, abych hledal lepší alternativy.
Když jsem loni na podzim profrčel během 3 týdnů celé 4 série a zamiloval jsem se do Západozemí, tak jsem o ničem nepochyboval, ani mě nevytáčely slabší herecké výkony. To se však změnilo a už bohužel nezažiju tu sobotu, kdy jsem kvůli kocovině nezvládl za celý den nic jiného, než se podívat na 5-6 dílů de-facto v kuse...
@Nemesis Ne ne, Sam tam mluví o tom, kdo bude kandidovat na lorda velitele, takže volba teprve bude. Jinak vidím, že to máš hodně podobné jako já. Knihy jsem si přečetl po 2. sezóně seriálu, který jsem do té doby považoval za naprosto bezchybný a geniální, bez něj bych ostatně o IaF ani nevěděl, Martina jsem znal jen jako výborného autora Písečníků a jiné sci-fi. Po přečtení 4 a posléze i 5. dílu ságy jsem se už ale nedokázal oprostit od srovnávání seriálu s předlohou a dnes nejen že se na nové díly už zdaleka tolik netěším, ale spíš se obávám koho a co tam televizní tvůrci zase přetvoří k obrazu svému.
Nebudu to tady okecávat, rovnou napíšu co si o prvním díle myslím - Prolog: Fajne, young Cersei je správná. Doufám, že těch flashbacků bude víc.
Tyrion - Grifové nebudou, neříkam radši nic.
KL - Cersei je očekávaně fajn, Kevan a Lancel jsou neočekávaně zpátky, což je fajn a Loras má očekávaně zase gay scénu, což fajn není. A pořád mě hlodá to, že je v seriálu podle minulé série jediný dědic. Jsem zvědav jak se z toho vybruslí. Jestli vůbec.
Terminátor Dany- jo, hraje hůř než sem čekal, Terminátor Genesis bude průůůůser. Draci jsou pěkní, Harpyjovražda taky. Daario mě irituje, nemá charisma a je nudný.
Teleport Malíčka a Brienne - Royce je fajn, ale to že v celém zatraceně velkém království potkají dva osamělí cestovatelé ÚPLNĚ NÁHODOU inkognito cestující Sansu, je moc. Brienne má sakra štěstí - Hot Pie, pak Arya, teď Sansa. TELEPORTY! ZÁZRAKY! NÁHODY! Všemnozí efektové! Jsem zvědav jak dopadne tohle.
Zeď - Duch si tam leží a nevypadá jako zlovlk, ale jako pěkně vypasenej vepř. Kit nepřekvapil. Stannis mi prostě nesedí, nemá se ANI TROCHU usmívat, nevím, nemám z něj ten respekt jako v knize. Mance je nejspíš definitivně dead, no takže Abe nebude. Ne že by to vadilo, Theon to v budoucnu zvládne sám, ale opět se scénáristé připravili o zajímavou dějovou linku do budoucna, kterou nahradí nějakým logickým failem.
A největší ŠOK? Co mělo, u všech bohů, znamenat výtahové pokušení Melisandra vs Jon? "Are you virgin?" Nevěděl sem jestli vyprsknout smíchy nebo to vypnout. Jebat. Tohle už je zlý.
Poprvé sem u GoT necítil žádný vzrušení. Nic. Je to zlý, teď ale koukám na druhý díl a tam je to - nepatrně -lepší. Uvidíme.
Komentáře
EDIT: Už se těším na její extrémně pohyblivé obočí a mrtvý výraz v Terminátorovi, to budou super gify.
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Lord_of_Bones
A otázka - viděl jsem to bez titulků a na plátně, takže nevím či jsem tomu dobře rozumněl - neříkal náhodou Sam, že je Thorne naštvaný, protože za nového lorda velitele nezvolili jeho, ale Jona? Znamená to tedy, že volbu nového Lorda Velitele zcela přeskočili? Ta se mi přitom v knížce líbila a přišla mi dobře udělaná, i vhodná pro seriál.
Když už píšu - toto bylo poprvé, co jsem viděl nový díl poté, co jsem přečetl knihy. A pocity špatné musím říct. Mají na to sice vliv i faktory spojené s tím za jakých podmínek jsem ten díl viděl, což bude pro příště jiné, ale i tak. Váhám, či mám ted jít na ulož.to a stáhnout ten druhý díl nebo ne. Každopádně je to zvláštní, když jenom čekám, ke které postavě mě zavede další střih a přemýšlím, co mohli udělat lépe. To nemusí nutně znamenat více podle knihy, ale prostě mám dostatek znalostí k tomu, abych hledal lepší alternativy.
Když jsem loni na podzim profrčel během 3 týdnů celé 4 série a zamiloval jsem se do Západozemí, tak jsem o ničem nepochyboval, ani mě nevytáčely slabší herecké výkony. To se však změnilo a už bohužel nezažiju tu sobotu, kdy jsem kvůli kocovině nezvládl za celý den nic jiného, než se podívat na 5-6 dílů de-facto v kuse...
Jinak vidím, že to máš hodně podobné jako já. Knihy jsem si přečetl po 2. sezóně seriálu, který jsem do té doby považoval za naprosto bezchybný a geniální, bez něj bych ostatně o IaF ani nevěděl, Martina jsem znal jen jako výborného autora Písečníků a jiné sci-fi. Po přečtení 4 a posléze i 5. dílu ságy jsem se už ale nedokázal oprostit od srovnávání seriálu s předlohou a dnes nejen že se na nové díly už zdaleka tolik netěším, ale spíš se obávám koho a co tam televizní tvůrci zase přetvoří k obrazu svému.
Prolog: Fajne, young Cersei je správná. Doufám, že těch flashbacků bude víc.
Tyrion - Grifové nebudou, neříkam radši nic.
KL - Cersei je očekávaně fajn, Kevan a Lancel jsou neočekávaně zpátky, což je fajn a Loras má očekávaně zase gay scénu, což fajn není. A pořád mě hlodá to, že je v seriálu podle minulé série jediný dědic. Jsem zvědav jak se z toho vybruslí. Jestli vůbec.
Terminátor Dany- jo, hraje hůř než sem čekal, Terminátor Genesis bude průůůůser. Draci jsou pěkní, Harpyjovražda taky. Daario mě irituje, nemá charisma a je nudný.
Teleport Malíčka a Brienne - Royce je fajn, ale to že v celém zatraceně velkém království potkají dva osamělí cestovatelé ÚPLNĚ NÁHODOU inkognito cestující Sansu, je moc. Brienne má sakra štěstí - Hot Pie, pak Arya, teď Sansa. TELEPORTY! ZÁZRAKY! NÁHODY! Všemnozí efektové! Jsem zvědav jak dopadne tohle.
Zeď - Duch si tam leží a nevypadá jako zlovlk, ale jako pěkně vypasenej vepř. Kit nepřekvapil. Stannis mi prostě nesedí, nemá se ANI TROCHU usmívat, nevím, nemám z něj ten respekt jako v knize. Mance je nejspíš definitivně dead, no takže Abe nebude. Ne že by to vadilo, Theon to v budoucnu zvládne sám, ale opět se scénáristé připravili o zajímavou dějovou linku do budoucna, kterou nahradí nějakým logickým failem.
A největší ŠOK? Co mělo, u všech bohů, znamenat výtahové pokušení Melisandra vs Jon? "Are you virgin?" Nevěděl sem jestli vyprsknout smíchy nebo to vypnout. Jebat. Tohle už je zlý.
Poprvé sem u GoT necítil žádný vzrušení. Nic. Je to zlý, teď ale koukám na druhý díl a tam je to - nepatrně -lepší. Uvidíme.
Jakej vlkodlak? Myslíš Ghosta okusujícího kost, nebo jsem něco přehlídla ?