Příběh velice poutavý a romantická atmosféra přímo dýchá na čtenáře. Povídku bych považovala za jednu z nejlepších tohoto kola, jediné co mě zklamalo, byl přesný opis Shakespeara, trochu jsem doufala, že zakončení bude více originální, ať už se smutným nebo šťastným koncem.
Ach, Tyreo, Tyreo! Proč jsi Tyreo? Své jméno zapři, odřekni se otce, anebo nechceš-li, zasvěť se mně, a přestanu být... ta "správná" Fossowayová. :)
krásný počtení. četlo se to samo. postavy byly napsané sympaticky a přirozeně, žádná křeč, obzvlášť chůva se mi líbila. mé idylické já doufalo ve šťastnější konec, ale nakonec musím uznat, že takhle to je nejlepší.
Asi jsem divný, ale mě tohle vůbec neoslovilo. Celá povídka mi přišla jako slohová práce, jednání postav mi kolikrát přišlo na sílu, protože takhle to přece musí být, i když by ty situace šly opsat lépe, barevněji. Celkově mě zpracování dost zklamalo, ač se nechci nikoho dotknout, je to jen můj subjektivní názor. ;-)
Edit: @červ mně se naopak chůva jevila jako nejméně přesvědčivá postava.
Pff, prý mrvit, mě se tenhle kousek velmi líbil, vše klapalo, přesně tak jak má a vše bylo rozepsáno a popsáno tak akorát :) nepřidala bych ani neubrala jedinou čárku (pravopisných chyb jsem si nestíhala všimnout, pokud nějaké byly).
@Riokai u její postavy mě akorát nepřesvědčilo, jak snadno nakonec ustoupila od bránění mladým milencům... ale jinak se mi líbil její nastíněný charakter, takový ten typický mateřský typ, co pořád jen hudruje, moc se stará, furt by jen dolejzala, ale jinak dobračka od kostí.. :)
1, uz to ped tym tusim niekto napisal 2, v stredoveku sa plesy nekonali (konali sa iba hostiny), a cely pribeh by bol v tej dobe neuskutocnitelny. Dcera lorda nechodila, ani na trh, ani do kostola... Vlastne sa nepohla z hradu a septum alebo bozi haj mala vnutri. A preliezt 30m vysoku parkanovu obrannu hradbu, by bol tiez problem. Poviedka c.1 bola lepsia.
Komentáře
Své jméno zapři, odřekni se otce,
anebo nechceš-li, zasvěť se mně,
a přestanu být... ta "správná" Fossowayová. :)
krásný počtení. četlo se to samo. postavy byly napsané sympaticky a přirozeně, žádná křeč, obzvlášť chůva se mi líbila. mé idylické já doufalo ve šťastnější konec, ale nakonec musím uznat, že takhle to je nejlepší.
Edit: @červ mně se naopak chůva jevila jako nejméně přesvědčivá postava.
Co se týká konce, jiný nepřipadal v úvahu - nechtěla jsem předlohu mrvit ještě víc, to by si Vilda nezasloužil :-)
u její postavy mě akorát nepřesvědčilo, jak snadno nakonec ustoupila od bránění mladým milencům... ale jinak se mi líbil její nastíněný charakter, takový ten typický mateřský typ, co pořád jen hudruje, moc se stará, furt by jen dolejzala, ale jinak dobračka od kostí.. :)
2, v stredoveku sa plesy nekonali (konali sa iba hostiny), a cely pribeh by bol v tej dobe neuskutocnitelny. Dcera lorda nechodila, ani na trh, ani do kostola... Vlastne sa nepohla z hradu a septum alebo bozi haj mala vnutri. A preliezt 30m vysoku parkanovu obrannu hradbu, by bol tiez problem.
Poviedka c.1 bola lepsia.