Povídka č. 11 (9. kolo) - Ice & Fire

upraveno 23. března 2015 v Povídky

Komentáře

• Přiznávám, že jsem nikdy nebyla fanouškem seriálové svůdnice Ros, i když nakonec jsem ji litovala. Zdálo se mi, že v povídce je Ros k Malíčkovi nějak moc oprsklá, pamatuji si, že z něj měla celkem nahnáno. A taky pozor na hrubky a překlepy, nebylo jich málo.
  • Nápad dobrý, ale zpracování pokulhává. Jsou tam gramatické chyby, občas těžkopádnější slovosled, slovo/věta navíc.
  • Líbily se mi prostřihy do minulosti :-) Docela dobře si dovedu si představit, že povídka by se odehrávala jen v ní...
  • upraveno 19. ledna 2015
    Neotřelý námět zpracování povídky. Děj se nedohrává v knižní verzi, ale ze seriálového pojetí. Autor si vybral jednu z oblíbených a tragických postav seriálu. (Přiznávám, že mám slabost pro zrzky ;-) ) Příběh se dobře čte, a je barvitě vybarven jak částmi z přítomnosti tak vzpomínkami. Zvláště návraty do minulosti se mi velice líbily, jak jejich bohatost jazyka tak přirozené dialogy, nebo nádherné vykreslení prostředí a atmosféry.
    Joffrey zde byl výtečný, neuvěřitelně sadistický, zvrhlý, ale i svým způsobem ubohý a směšný. Z jeho partu jsem cítil tu nenávist i chuť se mu vysmát...
    Petyra nebudu zde hodnotit, jelikož byl sice autenticky podaný dle HBO, ale jejich pojetí mi nesedí.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Asi budu hodnotit pouze z pohledu čtenáře, jelikož se na seriál nedívám a seriálovou Ros posoudit nemohu. Autor z dobrého nápadu mohl vytěžit podle mého trochu více, hlavně co se týče atmosféry a prostředí. Byla to taková jednohubka. A jak už tu bylo zmíněno, hrubky a překlepy kvalitě taky uškodily. ;-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Za sebe dodám, že ačkoliv seriál už sám o sobě připomíná nepovedený fanfic, tak povídku se seriálovou postavou jsem nečekala a nevítám. Tu zrzavou děvku jsem navíc v seriálu nesnášela, takže tohle mě prostě míjí obloukem. Je mi líto.
  • Pokud se distancuju od toho, že je to o postavě, kterou nemám v oblibě, tak si myslím, že povídka je celkem zdařilá. Mám ráda povídky, kde se kombinují scény z minulosti s přítomností. Dobrý je to například v případech, kde minulost s přítomností ostře kontrastuje. Tady mě to úplně nezasáhlo, možná špatný výběr scén, možná kdyby autor sáhl ještě víc do minulosti, kde Ros ještě nebyla děvka, ale malá nevinná holka. Líbila se mi první a pak ta s Joffreym, povedeně napsané, až na ty hrubky.
  • A taky pozor na hrubky a překlepy, nebylo jich málo.