Myslím, že i papá Bolton říkal, že neví jestli Ramsay zkazil Reeka nebo to bylo naopak. Každopádně mladý Bolton je z mého pohledu vyloženě zlá a zkažená postava (podobně jako Hora a Jofrey). V Theonové kapitole v Tanci je popis falešné Aryi (myslím Jenne Pool) jak vypadala měsíc po jejich svatbě. No a s láskou o ni rozhodně nepečoval..
Lidi, já jen nemám rád když někdo třeba u Lannisterů, Greyjoů, Boltonů a Freů za pár knížek zapomene jaký to jsou hovada a co všechno provedli a začnou je mít rádi, protože se stanou vypravěči (obecně mám pocit, že všichni mají vždy rádi vypravěče, protože pochopí jejich mysl a vžijou se do nich), ale to že jsou něčí kapitoly zábavné a mám třeba rád jednu postavu z rodu (často černou ovci) tak to neznamená, že to začnu přát záporákům z prvního nebo druhého dílu, kteří vypálili Zimohrad, zmrzačili Brana či zabili Neda a Robba oni ti záporáci jsou pořád stejní mrkněte se třeba na Cersei
jasně bavil mě Tyrion, ale to neznamená, že nechci, aby umřel ;)
ale myslím, že to je nakonec krása hry o trůny, že to uvidíme ze všech realistických pohledů, bude to dávat smysl a každej bude mít ty své kterým to bude přát..
Opravdu jsou všichni Lannisteři, Greyjoyové a Freyové hovada? Já si to tedy nemyslím. Domnívám se, že Martinovi devízou je to, že jeho postavy nejsou černobílé. Samozřejmě, že zde jsou stejně jako v normálním životě psychicky nemocní jedinci se sklonem k brutalitě typu Ramsay nebo Gregor, ale většina postav má své dobré i špatné stránky. Já odmítám vidět Jaimeho, Theona, Victariona a možná i Freye jako klasické záporáky.
Nu já vím právě proto to říkám, nikdo tam není černobílý - s Jaimem časem získá člověk prostě soucit a pochopení u Victariona oblibu (nevím co teda vidíte na Theonovi :D) ale právě například Theonovo sejmutí Zimohradu.. ano byl nedoceněný, chtěl se prosadit a dokázat, že je železný, ale právě tím pro mě skončil, protože z druhého pohledu to byl nehorázný podraz proti všem hodnotám či logice.. konec ;)
PS: Frey je klasický záporák jinak by se v tom nevyžíval a přijel hned ve Hře na pomoc Řekotočí
@Nevada Já ho nemoralizuju jak měl zlovlka vychovat. Já jen konstatuju. Na výchovu psa je moc mladej, natož vlka nebo nedejbože zlovlka.
No, já teda vůbec netuším co od Bloodravena čekat. A vůbec netuším co jsou zač Jiní. A v neposlední řadě jsem se myslím nikde ani nedočetl, v jakém vztahu byly/jsou děti lesa a Jiní. Co bylo před vybudováním zdi? Jak se bez ní děti lesa chránili před zlými Jinými? Možná magií. A možná se bránit nemuseli, protože jiní jsou zlí až pro první lidi a dál... To jsou čisté spekulace, jen se snažím naznačit, že Jiní i Děti lesa jsou pole dosti neorané a víme příliš málo, aby jsme mohli vyvozovat závěry.
Možná. Netvrdím, že jsou to sluníčkoví lidičkové. Možná k sobě nalákali Brana z čistě sobeckých důvodů, protože ho potřebují jako náhradu za Bryndena a osud lidí je jim ukradený (i když si to nemyslím). Ale mám problém uvěřit, že to táhnou s Jinými (či je dokonce podle některých teorií ovládají).
@Nevada já to beru zase tak, že Tywin Tyriona nenávidí, protože je živou připomínkou jeho vlastního selhání, sám stvořil "zrůdu", která zapříčila smrt jeho milované manželky. Pokud by Tyrion nebyl jeho, nechápu, proč by se ho nezbavil nebo proč by vůbec dopouštěl, aby Joanna donosila bastarda Aeryse, pokud o tom věděl odpočátku.
@Nevada no dobře přiznávám, že o tom už uvažuji jako o možnosti, ale stále doufám, že se nepotvrdí :) Mimochodem, kdy měl Aerys možnost dostat se k Joanně tak blízko, aby ji mohl znásilnit?
@Chmur No Tywin napáchal víc než dost, hned v prvním díle bvydal rozkaz k vypálení Říčních krajin a co řádění Vargo Hoata? Pokud vím o Tyriona se starali jeho strýčkové (Gerion a Kevan) K vraždě Tywin ho celý život ponižoval a zesměšňoval, místo cesty do Svobodných měst mu svěřil dohled nad stokami, přinutil ho dívat se jak znásilňují jeho manželku, poslal ho do nejprudšího boje a odpíral mu Casterlyovu skálu
@Stannis_Baratheon Lysu dost poznamenal potrat Malíčkova dítěte a manželství s Arrynem, nekalkukuloval Tywin s tím, že by Jaimeho a Lysiny děti měli nárok na Řekotočí? K Branovi, Martin na něm pracoval x let, pochybuju, že by začal pomáhat Jiným
Komentáře
Každopádně mladý Bolton je z mého pohledu vyloženě zlá a zkažená postava (podobně jako Hora a Jofrey). V Theonové kapitole v Tanci je popis falešné Aryi (myslím Jenne Pool) jak vypadala měsíc po jejich svatbě. No a s láskou o ni rozhodně nepečoval..
oni ti záporáci jsou pořád stejní mrkněte se třeba na Cersei
jasně bavil mě Tyrion, ale to neznamená, že nechci, aby umřel ;)
ale myslím, že to je nakonec krása hry o trůny, že to uvidíme ze všech realistických pohledů, bude to dávat smysl a každej bude mít ty své kterým to bude přát..
:D ale Arty fakt Lannisteři?! :P
PS: Frey je klasický záporák jinak by se v tom nevyžíval a přijel hned ve Hře na pomoc Řekotočí
Neříkám, že až tím. To byla spíš ta polední kapka.
No, já teda vůbec netuším co od Bloodravena čekat. A vůbec netuším co jsou zač Jiní. A v neposlední řadě jsem se myslím nikde ani nedočetl, v jakém vztahu byly/jsou děti lesa a Jiní. Co bylo před vybudováním zdi? Jak se bez ní děti lesa chránili před zlými Jinými? Možná magií. A možná se bránit nemuseli, protože jiní jsou zlí až pro první lidi a dál...
To jsou čisté spekulace, jen se snažím naznačit, že Jiní i Děti lesa jsou pole dosti neorané a víme příliš málo, aby jsme mohli vyvozovat závěry.
Pokud vím o Tyriona se starali jeho strýčkové (Gerion a Kevan)
K vraždě Tywin ho celý život ponižoval a zesměšňoval, místo cesty do Svobodných měst mu svěřil dohled nad stokami, přinutil ho dívat se jak znásilňují jeho manželku, poslal ho do nejprudšího boje a odpíral mu Casterlyovu skálu
K Branovi, Martin na něm pracoval x let, pochybuju, že by začal pomáhat Jiným