Hodnocení postav

upraveno 2. června 2014 v Akce a hlasování
Hodnocení se pohybuje od 1-10
Podle rodové příslušnosti
Lannisterové
Tyrion- 9 . Nejlepší postava ságy. Kdo toho malého, jízlivého a vtipného skřeta neuznává jako jednu z nejlepších postav ságy tak je ehm podivín
Jaime-7 Hrdý egoistický, ale zároveň statečný takový by měl být Lannister navíc nejlepší bojovník Západozemí. Ale od té věci s rukou je poloviční.
Tywin-5 Vychytralý bezohledný pragmatik, vojevůdce a faktický vládce Západzemí než ho zabil jeho vlastní syn (to naštve)
Cersei-3 Beznadějný případ. Pokazila všechno co pokazit mohla a ještě se nechala vléct v dost skoromném oděvu městem
Starkové
Ned-5 Beznadějný najivka a idealista, který dojel na svou vzácnou čest
Robb-5 Jaký otec takový syn
Bran-6 Zázračné dítě. Jeden z těch u kterých se Starkovská nenormálnost neprojevuje chorobnou čestností
Sansa-4 Ještě větší najivka než Ned a navíc má děsivý vkus to, že milovala Jofreyho a teď Malíčka mluví za vše
Arya-7 jediná normálnější osoba z rodiny, která neváhá použít všeho, aby se pomstila
«1

Komentáře

  • Cersei-3 Beznadějný případ. Pokazila všechno co pokazit mohla a ještě se nechala vléct v dost skoromném oděvu městem



    watson
  • Sansa miluje Malicka 8-O
    Ja som v 12tich mala tiez desivy vkus, ktory si ma nastastie ani nevsimal :)
  • upraveno 19. března 2015
    Hej Arty ty těm Lannisterům nějak moc fandíš, sakra
    jak můžou mít Tywin a Ned stejný hodnocení? nechceš jim tam snad ještě přidat Waldera Freye
    :D
  • Vzal bych to spíše metodou hodnocení POV postav, prostě podle toho jakou máte jít chuť číst když uvidíte právě dané jméno, pokud to teda nevadí ;)

    úplně nejhorší je pro mě Brienne, protože její kapitoly jsou prostě o ničem ..1
    o moc víc nemám rád ani Samovy kapitoly i když jako osobu Sama vcelku rád mám :) ..2
    Cersei ..3 (některé kapitoly jdou ale je to prostě odporná arcimrcha co ani není vlastně chytrá takže)
    Theon ..3
    Jaime ..4
    Quentyn ..4
    Victarion ..4
    a překvapivě mě nikdy moc nebavily Aryiny kapitoly (jinak jako osobu ji samozřejmě miluju) ale ty kapitoly hlavně v poslední době v Braavosu ... nic moc ...4
    a stejně tak Bran, dlouhé nijaké potuvání ..4
    Mel ..5
    Davos ..5
    Asha ..5
    Areo ..5
    Selmy ..5
    Catelyn ..6 (hrozné myšlení, ale miluji Robba a Starky a tady to bylo o nich :)
    Sansa ..5-7 ..v průběhu se mění.. (hold mě vždy víc zajímala ta celková politika, válka a hra a Sansa je důležitej prostředník
    Dany ..5-7.. bývalo 7 poslední dobou v Meereenu..
    Jon Connington ..6
    Arianne ..7
    Ned ..7
    Tyrion ..6-9
    Jon ..8



  • Nemám pocit, že by Sansa milovala malička.

    Hodnotit se postavy dají různě.
    Jaké statistiky by postava měla v RPG hře (Tywin), hodnocení kvality charakteru (Eddard), obliba (všichni jsou již mrtví :)), nebo již uvedená čtivost kapitol.

    Třeba Jaimemu bych v prvních dvou kritériích nadprůměrnou známku nedával. Shazování dětí z věží není známka kvalitního charakteru a vysoké fyzické statistiky by byly kompenzovány nízkými duševními statistikami.
    Jináč Cersei si do okamžiku, kdy Ned poklekl před Septem KL, počínala relativně úspěšně.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Elendir napsal(a):

    Nemám pocit, že by Sansa milovala malička.

    Hodnotit se postavy dají různě.
    Jaké statistiky by postava měla v RPG hře (Tywin), hodnocení kvality charakteru (Eddard), obliba (všichni jsou již mrtví :)), nebo již uvedená čtivost kapitol.

    Třeba Jaimemu bych v prvních dvou kritériích nadprůměrnou známku nedával. Shazování dětí z
    věží není známka kvalitního charakteru a vysoké fyzické statistiky by byly kompenzovány nízkými duševními statistikami.
    Jináč Cersei si do okamžiku, kdy Ned poklekl před Septem KL, počínala relativně úspěšně.

    Úspěšně?

  • Třeba veřejná nahota a zostuzení je určitě úspěch ;)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    _Já_ napsal(a):

    Třeba veřejná nahota a zostuzení je určitě úspěch ;)

    Tak určitě

  • Tak ono je tam psáno PŘED popravou Neda.
    No, do té doby se zbavila Roberta a převzala vládu... a do popravy už jí ale i částečně ztratila, protože synáček si dělal co chce on (v knize šlo dost možná o sdílenou vinu)... Takže buď dělala blbosti (jako setnutí Neda), nebo přišla o tu rozhodovací sílu,... ale celkem úspěšná byla, to zas jo.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Jay napsal(a):

    Tak ono je tam psáno PŘED popravou Neda.
    No, do té doby se zbavila Roberta a převzala vládu... a do popravy už jí ale i částečně ztratila, protože synáček si dělal co chce on (v knize šlo dost možná o sdílenou vinu)... Takže buď dělala blbosti (jako setnutí Neda), nebo přišla o tu rozhodovací sílu,... ale celkem úspěšná byla, to zas jo.

    Zabití Roberta a vyvolání války je úspěch, můj ty smutku

  • upraveno 20. března 2015
    Impuls k válce dala poprava Eddarda, tuhle zásluhu si může připsat Joffrey. I když vlastně Robertovi bratři by se asi bez boje nevzdali, takže Robertova smrt byla ve výsledku spíš prohra, takže jo Cersei si neviděla na špičku vlastního nosu nikdy :D
  • ne, to že zabila Roberta, aby mohla na trůn dát někoho z vlastního rodu, tak úspěch nepochybně byl jinak by mu Ned prozradil s kým šu.. teda souložila ;)
    to bych jí jediný uznal
    obecně ze začátku se zdála jako chytrá intrikánka ale časem to jen vorala..
  • upraveno 21. března 2015
    To s kým má Cersei děti už věděl Stannis, ještě před tím než si to dal dohromady Ned nebo se pletu? Cersei největší chyba byla nadělat si bastardy s vlastním bratrem a spoléhat na to, že přinejhorší to papínek vyřeší. Tedy chovala se jako pitomá sobecká slepice, co nedokáže zhodnotit důsledky svých činů vždy.
  • Lidi nejsou roboti a láska a touha dělá blázny v Písni i z mnohých jiných - Robb, Tyrion, Sansa a další, takž zrovna tohle bych jí asi tak drsně nevyčítal. Všichni nejsou jako Stannis.
  • Jediná osoba kterou kdy Cersei doopravdy milovala je... Cersei.
  • Tomu nevěřím. Určitě miluje svoje děti.
  • Hej! Ty děti co jí vyčítáte jsou nejgeniálnější tah co kdy udělala a jeden z nej v celé Hře o Trůny, vždyť tím dostala na trůn Lannistery místo Baratheonů! Bez toho by celá série vlastně ztrácela smysl..
    A pro tu slepou lásku bychom myslím měli mít pochopení (aspoň mužská část z nás) protože já mám třeba přesně vymyšlený co bych dělal na místě Malíčka, Varyse, Robba (dokud byl živej) či Stannise nebo Dornů a v životě jsem občas vypočítavý hovado, ale když se láska postaví do cesty..
  • @_Já_ geniální? To jako vážně? :D spíš krátkozraké a riskantní, Cersei postavení bylo od počátku velmi vratké a momentálně se jí všechno sype pod rukama, protože bez Tywina je nahraná. A vztah z vlastním bratrem vidím spíše jako další důkaz Cerseina pocitu absolutní nadřazenosti nad ostatními než jako nějakou bláznivou lásku, té tam z její strany mnoho nevidím.
  • Chmur napsal(a):

    Tomu nevěřím. Určitě miluje svoje děti.

    Cercei milovala Jaimeho a jejich děti leda tak jako odraz sebe. Jaimeho měla ráda, dokud ten trouba dělal, co jí na očích viděl, a synové byli prostředek, kterým mohla uplatňovat moc. Vždycky mi přišla vtipná s tím, za jak silnou se považovala, zatímco za všechno vděčila mužům. Zdá se ale, že v Tanci jsou její city k Tommenovi... o něco čistější.
  • Je pravda, že poprava Neda byl důsledek již dřívějších chyb. V ten okamžik ale byla na vrcholu svých možností. Na trůn byl dosažen Lanister a bratři Baratheonové byli v roli usurpátorů, ne naopak. Rukojmí jako páka na Sever, dva volné konce k připoutání dalších šlechticů.

    A když by se parohatí bratři pobili, tak jak se to stalo?
  • Vraždu Roberta vidím spíše jako impulsivní čin, rozhodně za tím nestál žádný promyšlený plán alá Malíček. Prostě se to Cersei tak nějak (ne)podařilo a následně se jí stejně vše rozletělo na tisíc kousků, protože nezvládla svého rozmazleného fracka. Cersei pro mě není schopná intrikánka, královna ani matka, ale jen hloupá slípka přesvědčená o vlastní nadřazenosti a vychytralosti, které se povedlo narodit se do bohatého rodu s mocnou hlavou rodiny, před kterou si sedne na zadek půlka Západozemí.
  • @Dreamer ... a zašlapala by do země tu druhou půlku Západozemí, která si z ní na zadek nesedne. Myslí si o sobě, že je druhý Tywin, a pokoušela se tak chovat, ale nemá tu jeho brutální efektivitu. Považuje se (mimochodem stejně jako Tyrion) za dobrého znalce charakterů, ale ostatní pořád špatně odhaduje (stejně jako Tyrion) a (na rozdíl od Tyriona) podceňuje.
  • Smrt Roberta byla velmi promyšlená. Cersei možná byla vinná, ale vinná čím? Že víno bilo silné, že nosič měchů byl příliš pilný. Ve skutečnosti se Robert zabil sám a Lanisteři mu s tím jenom trochu pomohli, trochu víc.

    Po většinu knihy si naše Lvice ka…. do jídla, to nijak nerozporuju. Těžko však argumenty o jejím chování po uvedeném milníku můžete napadat chování v době, kdy se oni čtenáři moc věcí nedozvěděli.
  • @Elendir impulsivní, jsem měla namysli onu myšlenku zbavit se Roberta, samotný akt byl plánovaný a promyšlený, to nepopírám, ale jeho cílem dle mého názoru rozhodně nebylo ovládnout železný trůn. Cersei byla Robertem už delší dobu znechucena a hnusil se jí, jakmile přetekl pohár její trpělivosti rozhodla se jej zbavit. Pochybuji, že její ambice v té chvíli sahali výš, spíše za tím vidím touhu zbavit se člověka, který jí byl již delší dobu odporným a osvobodit se z jeho vlivu, tady vidím ten zásadní impuls k provedení plánu s "nehodou" při lovu. Další kroky a důsledky tak nějak vyplynuly za pochodu a s následným vývojem událostí.
  • @Dreamer
    Ona ho zabila aby mohla dostat na Trůn Joffreyho aka zbavit se Neda který věděl její tajemství to bylo chytré, promyšlené a nevyhnutelné. Buď mohla udělat toto a vládnout anebo zemřít. Co se týče Joffreyho původu ... to jako myslíš, že je úplně jedno jestli je Baratheon nebo Lannister ... Není! A proto to bylo geniální, protože prakticky bez boje (do té doby) uzurpovala Iron Throne jen se pak mohla víc snažit, aby ho udržela ... tam pak dělala hovadiny, to je pravda..
  • Cercei milovala Jaimeho a jejich děti leda tak jako odraz sebe.
    Tomu nevěřím. Měla ráda Joffreyho silnou mateřskou láskou. V knize to na mě tak působilo. I Tommena a Myrcellu miluje. Láska k dětem je to jediné, co mi je na ní aspoň trochu sympatické.
  • @Chmur na mě to tak působilo spíš v seriálu, kde z Cersei udělali super matku.
  • @_Já_ Hmm, máš pravdu, blbě si to pamatuju, měla jsem za to, že Cersei vypěnila po nějaké hádce s Robertem a z toho vyplynula její role v Robertově nehodě a až poté Ned vyžvanil Cersei svůj objev, ale bylo to obráceně.
  • :D beztak si to ale pak totálně zvorala to je zase absolutní pravda!

    Musíš to číst víckrát a pak to nebudeš zapomínat ...jako já kde je v jakým jméně dvojitý l či r :P
  • Zrovna jsem si projížděla awoiaf a pročítala nějaké citáty a profily postav a hned mě popadla nutkavá potřeba si to znovu celé přečíst, už jsem skoro zapomněla, jak moc mě to bavilo :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.