Teď jsem viděla tu delší verzi. Tyrion! Chci ho na zahradu! (dokonce bych si kvůli němu nějakou koupila a strašlivě se zadlužila!) A Jon se chová Jonovitě, i když vzhledově... Ehm, bylo řečeno.
Jsem uplně unešenej z Viseryse, vypadá líp, než jsem si ho představoval. Iliryo je trošku moc hubenej. Arya vypadá dokonale, stejně tak Jamie a Cersei.
Ach jo, koukám na ten trailer asi po patnácté a pořád se nemůžu nabažit. Nejsem moc velký fanda adaptací knih, ale tohle se nedá popsat jinak než "spectacular".
Musím říct, že to je výborně odvedená práce hoši, díky. :-) Jinak nevíte, jestli se alespoň neobjevili nějaké nákresy toho, jak si filmaři představují Jiné? Docela by mě to zajímalo.
Zatím o ničem kolem Jiných nevím... Stejně tak o flashbacích, které se tu dřív probíraly. Zatímco u Jiných je jisté, že budou :-), u flashbacků mám velké pochyby, myslím, že to bude bez nich.
V tom videu říkají, že to chtěli udělat tak, aby to nebyl odkaz na jednu konkrétní his. epochu. Že jim to žánr fantasy umožňuje. Mně se sice taky zdá divné, že tam seveřané vypadají pomalu jako Normané z 11. století, kdežto Loras má brnění, které připomíná Maxmiliánovu zbroj z konce 15. století (nebo něco na ten způsob). Chápu, že je podle Martina Západozemí velké asi jako Jižní Amerika, ale pořád se nachází v jednom kulturním a jazykovém prostředí. Ale je to prostě fantasy, takže tak... :-)
Flanker.27 - Dobře, tak Kyjevská rus, později Zlatá horda, později součást Polsko-litevské šlechtické republiky, později...inu to už není středověk. :-) Jasně, Rusko do 13. století nebylo odlišné od zbytku Evropy, o tom taky mluvím, že Evropa ve středověku tak kulturně odlišná nebyla.
Přesně tak, souhlasím s Alekem. A už nechte toho hledání blech, přijde mi to už trošku trapné ). Spíše si držme palce,aby herecké výkony byly na slušné úrovni a aby se ten seriál povedl hlavně po technické stránce. Tím nemyslím otrocký překlad knihy (viz věk,zbraně,zbroje....obočím konče).
Molda - Já to nijak nekritizuju, jen jsem psal, že mi to přišlo zvláštní, to je celý. Z toho, jak seriál vypadá, jsem nadšený, minimálně kvůli spoustě vynikajících herců. Ale nechápu, proč by si na to někdo nemohl udělat vlastní názor? Je přece přirozený, že se tvůrčí vize filmařů bude střetávat s fantazií čtenářů....
Je to tak, spekulace kolem druhý série se poslední dny docela rozjely. Ve zkratce, mluví se o tom, že HBO chce druhou sérii nacpat ještě do příštího roku, do zimního schéma. A pomalu se tak proslýchá, že herci už jsou zavázáni pro další natáčení a že už se píší scénáře. Bude zajímavé, jestli si HBO počká se stanoviskem na odvysílání prvního dílu (jako u Boardwalk Empire), to už by pak měli docela hoňky, aby stihli zimní termín. No zatím bych byl opatrný... :-)
Komentáře