Daenerys Targaryen

upraveno 25. října 2012 v Postavy a bytosti
«1345

Komentáře

• Som rada, že konečne som našla článok, kde sú zhrnuté Daenerysine sny, proroctvá atď. ... Inak, nemohlo BY "Stříbrný kůň za sebou vláčel krvavou mrtvolu nahého muže." znamenať bledou klisnu - krvavý průjem z Dance with Dragons? Vtedy k Merreenu prišiel utečenec z Astaporu na svetlom koňovi a priniesol nákazu. Ale neviem, či to možno spajať so strieborným koňom a nahou mŕtvolou...
  • Nevím jestli jsem se nepřehlídnul, ale myslím, že tu chybí proroctví Mirri Maz Dur o tom, kdy se vrátí Khall Drogo.
    Teď mě nechytejte za slovo, už nevím jak je to přesně v knize, dívám se teď znovu na seriál.
    Mirri tam řekla: "Až slunce vyjde na západně a zajde na východě, až vyschnou moře a hory budou létat jako listí ve větru"
    Co když ta druhá část předznamenává další výbuch ve Valirii, dojde k výbuchu - hory budou létat jako listí a vynoří se nová pevnina, nebo prostě jenom žár ohně vypaří trochu moře.
    Třeba to už někoho napadlo. Já nad tím teď uvažuju.
  • @skoces: Horní záložka Svět - proroctví a tam už to najdeš...
    Mimochodem, o khalovi to není, je to o její neplodnosti, resp. kdy bude opět plodná... a myslím, že není jisté, jestli se jedná o věštbu/proroctví, nebo kletbu... i když některé části by mohly být splněné celkem prozaicky... třeba ta část o létající hoře by se dala splnit při kombinaci s Jaimeho nápadem při vyjednávání u Řekotočí (Hostina, v seriálu nebylo). :o)
  • When the sun rises in the west and sets in the east - Quentyn?
    When the seas go dry - Dothracke more začalo schnúť
    mountains blow in the wind like leaves - Draci veľkí ako hory a popritom si v pohode lietaju ako listy vo vetre
    When your womb quickens again, and you bear a living child - tá krv na konci Tanca?
    Then he will return, and not before - Drogo? Alebo to dieťa ktoré nosí pod srdcom nazve Drogom? Alebo jej nový Drogo bude Victarion? Alebo je Drogon Drogo ktorý ju konečne začne poslúchať? Kto vie, snáď Martin hej.
  • JayJay
    upraveno 19. ledna 2015
    @CervenKa: Recht, mea culpa, já si to blbě pamatoval... z Joeovy poznámky to plynulo, tak jsem si to proroctví pro sichr vyhledal... ta cesta platí, je to v "Jiná proroctví"... jen jsem čekal, jesti si to tam najde Skoces.. :o)
  • Jinak Drogo už jistě nebude jako dřív... "Je mrtvej Dejve!" (Red Dwarf: Epizoda 1: Konec).
  • upraveno 19. ledna 2015
    @Jay Rozumím, a je to zajímavá možnost. Jen je těch hor v proroctví víc než jedna.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 19. ledna 2015
  • @Everett_Young: Nejsem si jist, ale tam šlo o výměnu život za život, takže klíčová byla na hranici Mirri, nikoli tuháček Drogo. Takže draky mít mohla i s Drogem ve vegetativním stavu, kdyby ji napadlo pálit čarodějnici...
  • @Jay: skoces si to nasel, ale to je v principu jedno, me šlo hlavně o tu myslenkuns tou sopkou ve valyrii. Ta se mi líbí.
  • A ještě k těm třem drakům. Podle me to nemuze byt Jon, protože ho spálila horka lampa v komnatě lorda Velitele. Imho by na drakovi asi nevydržel.
  • Ve Světě ledu a ohně se píše, že na dracích mohou létat i ti, kteří v sobě nemají valyrijskou krev.
  • A hlavně ne všichni Targaryeni jsou nehořlaví... Jednak to někde pronesl Martin, jednak jich to pár předvedlo (Viserys, Aerion Jasný plamen, pravděpodobně Aegon V a jeho syn Duncan Malý,...). Jasně, žádný z nich na draku (nejspíše - nevíme, co bylo v Letohradě) nejel, ale myslím, že jízda na drakovi nutně nevyžaduje azbesťáčky.
    A krom toho, Jon může být nehořlavý a klidně i nemrznoucí až po... později.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. února 2015
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. února 2015
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • AvivAviv
    upraveno 17. listopadu 2015
    A zelenú farbu môže robiť bárium, alebo meď. Len netuším, ako by sa do tej zmesi dostali (a nemyslím, že by to pyromanceri cielene umelo prifarbovali).
  • V Mythbusters zisťovali či alkalický kov hodený do vane s vodou, môže vaňu kompletne rozbiť. Nemôže, ale aj tak to bolo nesmierne explozívne. A tým viac, čím ťažší kov.
  • Vau o dany skoro žádná dlouhá diskuze :D koukám, že tady asi nejméně zajímavá postava
  • To je možno tým, že to nie je ani tak o Daenerys, ako o jej víziach. Ale tiež by som čakala viac špekulovania ohľadom možného výkladu.
  • Já čekám třeba na její osudy velmi je těhotná nebo není, co ji provedou dotrakové, jak victarion pochudí s rohem a donutí ji, aby si ho vzala :D to je věcí
  • Já myslím, že Vic odejde s dlouhým nosem a Dothrakové budou poněkud sežehnuti, nebo spíš ten co je vede a zvyšek bude mít rozum a poklekne.
  • Pátá místnost, závěrečná, ukazuje muže velmi podobného jejímu bratru Viserysovi, ale vyššího a s očima barvy spíše indigové modři, než fialové. Mluvil k ženě, která je opatrovnicí nově narozeného dítěte. Říká jí, že jméno dítěte bude Aegon a říká, „Jaké lepší jméno by král mohl dostat?“ Žena se ho zeptá, jestli by dítěti nesložil píseň. A on odpověděl, že má pro něj píseň a že „On je princ, jako bylo předpovězeno a sám je písní ledu a ohně.“ On se pak podívá na Daenerys, jako by ji viděl a potom dodal „Musí být ještě jeden. Drak má tři hlavy.“

Toto mi spíše evokuje, že nemluví o synovi, kterého má ze svou ženou. Ale o dítěti - Jonovi, kterého má s Lyannou. Jedině Jon sám může být písní ledu a ohně jako napůl Stark a napůl Targaryen. A sedí to i na proroctví o princi, který byl přislíben, že je jím Jon. A bude jezdit na drakovi.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.