Copak to, ok, chtěj to dělat trochu jinak. Ale chybí mi tam nějaké propracované vztahy, je to takový chladný, vlastně ani nevim kdo by měl být mým hrdinou, komu bych měl fandit a proč zrovna jemu. Prostě to, co GoT snad bude mít. Ale nejenom GoT, třeba Dexter, ten má přesně opačný trend sledovanosti, od prvního dílu té nové série roste. A není divu, tahle série je rozjetá naprosto dokonale a asi dneska není lepšího seriálu (btw, už to pochopili asi i u nás, a po pěti sériích se konečně objeví i u nás, na Primě :-). A to člověk taky nefandí žádnýmu svatouškovi, ale vrahovi :-)
Jo, ptal se mě teď na Twitteru někdo, jestli prej bude seriál na HBO ČR. Tak jsem to hledal a třeba Boardwalk Empire měl teda premiéru teď na podzim a v ČR bude od ledna 2011. Ale kdo by koukal na dabing, že? :-)
Cožpak dabing na HBO není nejhorší, já se teď raději kouknu na Generation Kill nebo Řím s dabingem. S titulkama jsem to viděl, když to vyšlo, a teď už mi to je jedno, jsem línej. :-)
Jo, HBO si kvalitní dabing docela hlídá a Řím byl vyloženě lahůdka, třeba Zlata Adamovská si Atii vyloženě užila. I Tudorovci měli podle mě dabing velmi povedenej, i když jsem si musel zvykat na Jagelku.
Už taham mp4ku :-) Titulky by bodly no, ale bez anglického načasovaného zdroje by to bylo na moc dlouho, na což nemám zrovna čas. Tak jedině to zkuste někdo přeložit tady, pokud máte chuť, a já bych to pak zkusil nějak načasovat/nacpat do YouTube...
No já bych radši hlavně když už titulky tak na stáhnutí v srt. Jsem si stáhnul HD mkv video a to je pořádná kvalita. Dejte si vyhledat na filestube.com Game of Thrones a můžete to vesele stahovat. :-)
Konečně pořádné info-video o seriálu. Trošku bojuji s vlastní fantazií, která je "Evropská", kdežto seriál je Americký. Spoustu věcí jsem si zkrátka představoval jinak. Jde o detaily, ale čert vem detaily. Jako celek to vypadá fakt hustě.
Tak jsem začal překládat.. uvidíme co s toho vznikne.. Něčemu je tam fakt tězko rozumět, ale snad to dám do kupy a někdo po mne případně udělá korekci :-D
Když už teda píšeme, co se nám moc nezdá, tak pro mě je to Cersei. Podle knížky má být ztělesněním sexepílu, ale když v seriálu vidím tu vykřivenou pusu, tak myslím na všechno jiné. :(
Nemá tam být sníh? Neřekl bych. Ano je sice léto, ale to na krutém severu i přesto znamenalo často poměrně dost sněhu a v určitých místech se sníh držel prakticky neustále. Minimálně v knize to tak alespoň bylo popisováno. A právě v té scéně nalezení vlčat je sníh důležitý.
Komentáře