Povídka č. 6 (9. kolo) - Ice & Fire

upraveno 17. března 2015 v Povídky

Komentáře

• Zdalo sa to len mne, alebo aj iným, že sympatického hlavného hrdinu stretneme v Písni na Zdi ako mrzutého zatrpklého sera Allisera, ktorý je tam preto, lebo bol v bitke o KL na nesprávnej strane?
  • Hmm, je to možné... To nám pak bude muset objasnit autor :-) Ale asi ano...
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Riokai ničeho, ale říká se mu tak, Lord Varys. Nikdo asi ani neví proč.
  • to je asi součást bontonu u dvora ;-)
  • perfektní povídka, děj byl napínavý, přečteno jedním dechem, a ta hra se slovesy, lahoda :-)

...akorád si říkám, že pokud to dítě měl Varys v plánu opravdu ochránit a nepodstrčit, proč s odpovědí Alliserovi chvilku zaváhal, když se ho ptal jestli bude v bezpečí, ale zase v rámci rychleho sledu udalosti by na to vyměnit je, neměl čas...tak možná autor chtěl aby to jestli je vyměnil nebo ne, zůstalo na naší fantazii? ne? :)
  • Pěkně krutá hra osudu a hlavní hrdina pro mě zkrátka je náš starý známý ze Zdi - jinak to pro mě není tak úderné. Jestli bylo dítě vyměněné? Souhlasím, že to záleží na čtenáři, a já se kloním ke kladné odpovědi. Přece jenom je to příběh Allisera a jeho rodiny a jak je události všechny semlely - a kdyby to miminko bylo opravdu princátko, ta poslední část by do toho nepasovala.
  • Take si myslim, ze to Varys stihl. Soudim dle toho, jak zavahal pred tim, nez odpovedel. Taky byla Elia podezrele vyrovnana s osudem svym a svych deti (ted me napada, Varys se postaral jen o Aegona, ale na dceru se uz vykaslal, ze?) Navic se takhle uzavira tragicky pribeh o Alliserove rodine.

• Parádní povídka plná smutku, lásky, odvahy i zbabělosti líčící jen jedinou noc z celé Robertovo rebelie.
    Ser Allister jako jeden ze dvou vypravěčů příběhu, mě nejen potěšil, ale i překvapil. Vůbec bych netušil, že by z něj mohl být tak sympatický člověk, který měl i nějaké city.
    Povídka je zručně napsaná, autor umí velice dobře vylíčit atmosféru prostředí i vnitřních pocitů osob. Navíc známé postavy postavy se drží svých charakterů, jako hajzlík Pycelle, nebo i ser Allister. Zvláště mě potěšila drobná část, když Thorne kontroluje povoz.
    PS: Zajímalo by mě jestli postava panoše Gilliho je smyšlená, nebo jsem ho jen nepoznal.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já si myslím, že Varys chlapce vyměnil a Alliserův syn skončil na zdi. Ta zmínka o vlasech a cucání palce ve spánku v úvodu i závěru tam podle mě není náhodou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.