Povídka č. 3 (9. kolo) - Ice & Fire

upraveno 16. března 2015 v Povídky

Komentáře

• upraveno 5. ledna 2015
    Povídka vyprávěná ze tří úhlů pohledů, nejprve střízlivá Nedova část, nasleduje melancholický Rhaegarův part a nakonec přichází Jamie s vtipem a lehkostí sobě vlastní. Oceňuji, že nálady jednotlivých částí perfektně sedí k hrdinům, kterých se dotýkají :applause: Když ale děj vpluje do známých vod, trošičku jsem doufala v nějaký nový přístup k ohranému příběhu. Hrdinové zapadnou do zajetých kolejí a Rheagar a Lyanna se oddají svému pošetilému flirtíku a Ned se naivně zabouchne do Ašary. Konec to trošku rozsekne a Rhaegar se jako správný Targaryen nechá ovládat svými vnitřními démony ve jménu bludů a vidin, aby zachránil Eliu a Lyannu, netušíc, že tím odstartuje koloběh událostí vedoucích k jejich jisté smrti. Budiž mu útěchou, že tady jde o trochu větší skládačku, jejíž obrysy zatím princ pouze hádá. Jinak povídka je velmi zručně napsaná a čtenáře dokonale vtáhne, nejspíš si tu smutnou pouť dám s hrdiny ještě jednou.
  • upraveno 6. ledna 2015
  • Souhlasím - super snové pasáže a dobře vystižené postavy. Jenom bych chtěla upozornit, že v rámci děje tam Jaimeho kapitolka ani úvodní část vlastně ani být nemusely.
  • Tato povidka se mi libila temer bezvyhradne. Autor to umi se slovy, umi jimi vytvorit uveritelne postavy, prirozene dialogy, zive obrazy a dokonalou atmosferu. Popisy na sebe hladce navazuji.. proste lahoda. Zamlouva se mi, jak tu byl vykreslen Rhaegar. Nikdy mi neprisel jako typ blazniveho mladicka, co se bezhlave zamiluje a pak vyvadi skopiciny. Ale spis jako prilis-moudry-a-povzneseny-na-svuj-vek, co sve vize a proroctvi stavi nad vse ostatni a co vidi v zenach hlavne moznost, jak vyprodukovat ty sve 3 draci hlavy :D po vzoru autora si myslim, ze "unosem" Lyanny sledoval vice, nez jen chvilkovou tuzbu sveho srdce. Proto mi prijde jako skoda, ze setkani R+L neprineslo nekonvencnejsi pohled na vec.
  • upraveno 11. ledna 2015
    pěkná a čtivá povídka, chytře na sebe navazující kapitoly, charaktery postav byly opravdu takové jaké známe a menší pikantnosti v utváření atmosféry jako "Kámen, který mu spadl ze srdce, musel být slyšet až na Zeď." se mi moc líbili. Ze všech popisů Rheagara, mi tento seděl nejvíce. akorád škoda, že jsme se nedozvěděli, Rheagarovi myšlenky, když předával věnec Lyanně, jestliže měl tolik rád Eliu :)
  • Souhlas se vším výše řečeným :-) Kvalitně napsaná povídka s chytře vystavěným příběhem a živými postavami a obrazy. A ač jsem fanouškem jiných teorií o daných událostech, ráda jsem si přečetla autorův pohled na věc a nemám námitky :-)
  • upraveno 7. dubna 2015
    Chtěl bych poděkovat všem kterým se má povídka líbila, zvláště těm kteří přihodili i nějaký ten komentář...
    @červ Děkuji a vážím si, že se ti povídka líbila. Pro mě byla celou dobu jasným favoritem ta tvá ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.