Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1414244464749

Komentáře

  • @Henky Jsem nečtenář (alespoň hobita), ale tak to by měli vědět snad všici ne? :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Kdo je to sakra ten Erebor, tam někdo takový byl?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Montezuma3 V prvom filme, šak mu spadol ten kameň do toho zlata keď tam prišiel ten drak.. ten oný... gandalf... :)
  • Tak včera večer jsem shlídl a upřímně mě to nezklamalo. Že to bude strašné mi bylo jasný hned po shlédnutí minulého dílu. Jen celkově to bylo příšerně natažené. Snad hodinu a půl probíhala bitva a nakonec tam nedají ani Thorinův pohřeb. K tomu dobrému: Líbil se mi Dain, byť to prase bylo trochu neuctivé líbil se mi (upřímně sem čekal i to, že bude mít železnou nohu :D). Dobrý byl i Dol Guldur i když tu proměnu Galadriel mohli vynechat. Dobré bylo i jemné naznačení o tom že Legolas najde Aragorna a ani mi nevadilo, že příběhově to moc nezapadá. A teď to špatné: Celá bitva- Hlavně scéna na zamrzlém jezeře, které tam nemělo vůbec co dělat. To už tam rovnou mohli natoči Prígl. Bilbo tam samozřejmě hraje málem nejdůležitější úlohu, a přitom ve skutečnosti se jen schovával a pak mu spadl na hlavu ten kámen. Meddědův výstup byl dost krátký, na to že měl dost důležitou roli v bitvě, jelikož zabil Bolga (samozřejmě všichni víme, že Azog měl být v té době už kolik let po smrti a jeho reinkarnace je od Jacksona naprosto zbytečná), Opět zaujal Legolas a jeho vrhání meče či řízení Zlobra s mečem v hlavě.Zabití draka- Ten malej kluk musel po vystřelení šípu spadnout z té věže. To neměl šanci ustát. Drozd, který Bardovi o lysině na břiše řekl, rovněž bez zmínky. Drak samozřejmě spadl na starostu, který měl ve skutečnosti utéct a zemřít až v Divočině. Po zabití draka jakási Babka řekne, že utekl na Anduinu. To už si vážně Jackson dělá prdel. Evidentně ani jednou neviděl mapu Středozemě (jenom mě napadá, že nechápu jestli starosta utekl nebo ne, ale pochopil jsem že ne). Gundabad- Má být v prvé řadě hora v niž je skřetí pevnost. Né cosi co připomíná vesmírnou loď ze Star Wars. Našel bych toho ještě mraky, ale už se nechci vypisovat. Celkové hodnocení 1 z 5.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Je vtipný, jak si všichni stěžují, že je to dlouhý a utahaný, a když pak sestříhají poslední díl do stravitelnějších 2 hodin, tak zase všichni remcají, že tam nebylo to či ono. No celkově má celá trilogie celkem špatný střih. Kdyby si vzal nůžky někdo schopnější, mohl být výsledek o dost lepší. Ten materiál tak k tomu je.
  • @Montezuma3 Tak problém je v tom, že materiálu je tak maximálně na hodinu a oni to stejně natáhnou na dvě :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Montezuma3 To je podobný jako s GoT. Spoustu toho vyházej, ale místo toho tam nacpou spoustu "vlastní invence" :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Montezuma3 Tak pri jednotke má síce už fakt začala bolieť prdel (a neustále som sa mrvil), ale na prvý krát bavila. Dvojka dokonca aj dva razy. Začínam sa desiť, ako moc to bude osekané. Na druhú stranu, ja už som pri konci jednotky premýšľal - ahá... A o čom chce Jackson robiť ešte dva Ďalšie filmy?
  • neustále som sa mrvil
    Tak tohle slovenské slovo neznám - mrvil, ale přijde mi kouzelné:-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Chmur
    Mrviť môže byť s pečivom (drolit), alebo keď človek nezostáva v stálej polohe, ale musí tieto polohy rôzne meniť, lebo mu každá príde rýchlo nepohodlná.
  • @Gepeto
    něco jako "ošívat se" ? ¨
    Btw. když si představím někoho, jak se jehlou a nití ošívá ...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Phoebea Ja zas neviem, čo je ošívať sa :)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 18. prosince 2014
    @Gepeto
    ošívat se: představ si, že máš na sobě roztrhané oblečení s dírami všude možně - i na zádech - a chceš si ho zašít, ale jsi línej to oblečení ze sebe sundat. Pohyb, který musíš vykonat za tímto účelem je ošívání se. :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Phoebea Ach ták, to by potom sedelo :)
  • Zkouknuto. Super, až na pár věcí se mi to líbilo. Bitva mohla být vyřešena lépe, přišla mi dosti chaotická a na závěr nezvládnutá, navíc příliš umělá (oproti Lotrovi fakt zhoršení o stupen přinejmenším) a především Legolas a jeho běh po padajících schodech, to jsem se fakt málem plácl do čela :D Jinak jsem byl v kině po dvou letech a nelituji, dobrá podívaná.

  • @Chmur: Slovo mrvit se ovšem používá i v češtině jako expresivní vyjádření kažení... včetně síly významu asi takto Zkazit < pohnojit = zmrvit < zkurvit... přičemž je samozřejmě základ slova "mrva", což je příliš nepoužívaný ekvivalent slova "hnůj".
    @Slenjoy: Hmmm, takový rozbor bych nedal,... Hobita jsem četl už hodně dávno (a určitě až po Pánu prstenů) a příliš mě neoslovil, takže do takového detailu jej neznám... Každopádně s tím jak mě nenadchla knížka (v porovnání s LotR) celkem koresponduje vyznění filmu (taky v porovnání nenadchne)... no, ale stejně se na poslední film těším... byť opět spíše jen proto, že musím vědět, jak moc Jackson zmrvil příbah a jak moc to vyrovná provedením.
  • Jay: To vysvětlení nebylo nutné. Vím, co je mrva i co znamená v češtině slovo mrvit. Nejsem retard. Jen mě pobavilo (v dobrém), že Slováci maj pro naše ošívat se výraz mrvit. Toť vše.
  • @Chmur: Ok, nějak to nebylo zřejmé (fakt netuším, jak moc se ještě používá... ostatně slovo mrva minimálně)... a předpokládám, že jako oplátku jsme toto vysvětlení dlužili slovenským bratřím.
  • Tak konečně jsem našel čas zajít na třetí díl. Pocity jsou smýšené. Na jedné straně jsou fajn herecké výkony, zajímavý vývoj Thorina atd. Na druhé naprosto infantilní bojové scény. Škoda. Jackson podobné retardace projevoval už v LOTROVI, ale v Hobitovi tomu nasadil korunu. Nemůžu nepřemýšlet nad tím, jak by Hobita nebo LOTRA natočil jiný režisér.
  • Třeba nějaký perfekcionista, jako je Nolan
  • Ten mě taky napadl na prvním místě....nebo Matthew Vaughn.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nolan a Hobit?
    8-O
    :-|
    :-P
    :-D
    =D
    image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Za představu Zimmerovy hudby v Hobitovi dík :-D
  • Takže lepší u Hobita 2D nebo 3D?
  • Chmur napsal(a):

    ... Na druhé naprosto infantilní bojové scény...

    Já ti nevím, třetího Hobita jsem zatím neviděl, ale mám za to, že zrovna pro LotR procházeli herci poměrně ostrým šermířským výcvikem... takže v tom to snad nebude. Zvlášť když to srovnám s geniální parodií na šerm v první sérii GoT (díl nevím, ale poprvé se objeví Sam a borci z NW v pozadí nacvičují šerm... nebo nacvičují, jak by zahráli nácvičování šermu, nebo možná ještě o stupeň až tři výš - prostě záběr k popukání)... a když to srovnám se zpracováním bitvy ve Whispering Woods (Vyhráli jsme, tady ho vezeme.), tak stále doufám, že ať to dopadlo sebetragičtěji, jde snad případně jen o pokles v rámci nasazané laťky, ne o pád na naprosté dno... (a že je kam padat).
  • Já ti nevím, třetího Hobita jsem zatím neviděl, ale mám za to, že zrovna pro LotR procházeli herci poměrně ostrým šermířským výcvikem... takže v tom to snad nebude.
    Některé scény, zvláště s Legolasem, připomínali nějakou lacinej čínskej akční film. To samé Thorin versus Azog. No děs.
  • Mě na hobitovi zarážel podivnej střih a divný situace a divim se jak to mohlo Jacksonovi projít??.
    Odkud se objevili berani ?? Medvědova nic neříkající vsuvka.
  • Viděno podruhé, má to své muchy, ale zrovna bojové scény bych tam nezařadil
  • @Chmur: No, dnes na to jdu, tak uvidím...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.