Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1575860626375

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @JoeGyry Já se obávám, že v normálních obchodech už to neseženeš...možná v hračkářstvích, nebo "Vše za 39".
    Nebo u někoho, kdo ještě nevyházel své poklady z pekelných devadesátek :D
  • Joo, to už je pěkně dlouho, co jsem to naposledy viděla...kruci až moc dlouho :D
  • tak na zahraničných stránkach som to našiel :D ale našiel som aj veľa DIY tak možno sa do toho pustím :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tak je to asi prostě jen obojkový náhrdelník
    @Dreamer A měla jsi i verzi na paži? :D
  • Měla jsem sadu náramek i náhrdelník :D
    @Dreamer Černou nebo i barevnou?
  • @Krisa barevný se ke mě nedostaly, ty jsem jen záviděla ostatním :(
    @M1on My máme s bráchou ještě doma velkou tubu pogů a dokonce kovový vyřezávaný kin (netuším s jakým je to i/y)
  • @Krisa A taky byla u vás manie s diabolo. Já to jedinej nechtěl a když mi to někdo strčil do ruky tak mi to vůbec nešlo.
    @M1on No jéje, brácha měl červený. A šlo mu to s ním daleko líp.
  • Diabolo to je už novota... :D Já si taky pamatuju vyhypovaný POGy, nejradši jsem měl ty originální kusy, nebo ty jak měli uprostřed takovou tu kancelářskou sponku, s těma se dalo i taktizovat :D Ale co jsem miloval (a asi už nemám bohužel) byly hokejový kartičky :)
  • @M1on: ... To je totéž, co znám jako "diabolum rondum"? Taková potvora tvarem podobná pšesýpacím hodinám a dvě rukojeti spojené provázkem, po kterém se to točí? No, jako poprvé jsem to viděl tuším kolem 2000, ale asi jsem to ani neměl v ruce a neuchvátilo mě to (asi proto, že tou dobou už jsem byl zaháčkovaný do laso spinningu)... a ani nějak nemám pocit, že by to bylo houfně rozšířené... ale třeba jsem jen s dotyčnými nepřišel do kontaktu...
  • Chcete si so zltym listockom ist na postu prevziat ten jediny darcek, po ktorom vasej dcerke dusa pisti a teta vam zahlasi, ze uz je prevzaty. Kym? Cim? Asi mam Alzhaimera... Kazdopadne to bol posledny kus a uz sa nikde neda zohnat. A samozrejme bol zaplateny (16 EUR). Ma niekto podobnu skusenost s postou? Vyriesilo sa to? Aka je zodpovednost posty, ak balik nebol poisteny?
  • U nás vždycky ukážeš občanku, když něco přebíráš, tákže by to mělo jít vystopovat.

Manželovi naopak přišla sms, že mu budou doručovat balík na dobírku za 750Kč, ale nic nečekáme...všem před svátky hrabe
  • @Hildegarda: No, s českou poštou mám spíše tu zkušenost, že hází až druhou upomínku, že je balík na poště, nebo že nerozváží (ale to už je tak 5 let co jsem se rozhodl od nic nechtít a nesvěřovat nic než je životně nutné)... nicméně, kdykoli je něco na dobírku, balík, nebo do vlastních rukou, tak je zaměstnanec pošty povinnen opsat číslo OP a vydává proti podpisu... a přijdeš-li s doručenkou a občankou na shodné jméno, tak máš tuším právo požadovat předložení doručenky... V nejhorším se to myslím dá hrotit přes ČOI.
  • Po čtyřech letech na mateřské/rodičovské už mám denní cyklus naší pošty zvládnutý, takže se dokážu zavčas přizpůsobit. :-) Doporučené dopisy předává pošťačka komukoliv, kdo vyleze z baráku, případně předá, pokud se potkáme v ulicích. Jestliže se nepoštěstí, při předávce na poště požadují OP. Balíky u nás v ulici rozváží kolem půl jedné a později, opět předají komukoliv. Dokonce se mi stalo, že mi ho dali přes plot a podepsali to samotné, protože jsem nemohla od děcka rychle seběhnout. A protože nám nefunguje zvonek, tak paní pošťačka s dopisy vždycky volá, s balíky zatroubí. Ale chtělo to pár let výcviku a taky záleží na člověku. Občas tu chodí jinačí pošťačky a ty se ani nesnaží zjišťovat, jestli je někdo doma a rovnou háží doručenky.
    P.S.:@Hildegarda Co to měl být za dárek?
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Chtěl bych se zeptat, je tady někdo, kdo by se trošku více vyznal v linuxech a příkazech v shellu? :-)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Ano. Teda aspoň doufám :D
    (kdyby ne, tak je nás tady určitě víc)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 4. ledna 2015
    @Gepeto Or jsem zkoušel a psalo mi to nějaké divné věci.

A tady toto -> if [ "$AGE" -lt 20 ] || [ "$AGE" -ge 50 ]; - znamená, že druhý výraz se spustí jen pokud ten první skončí neúspěšně. Tedy alespoň myslím.
    @Riokai

Ano, to je line vyhodnocovani, tak to funguje ve vetsine jazycich. Pokud chces, aby se spustily oba vyrazy, tak je spust nad ifem, uloz si do promenne vysledky (nebo navratove hodnoty) a pak ty vysledky pouzij v ifu. http://stackoverflow.com/questions/8118056/does-bash-have-a-boolean-and-or-operator-that-doesnt-short-circuit
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Riokai Tak tu už nepomôžem. Keď ja pracujem s IF OR tak práve očakávam, že skúsi jednu podmienku, ak je pravdivá vykoná, ak nie je pravdivá skúsi druhú, ak tá je pravdivá vykoná, ak nie je pravdivá poračuje alebo ide do elsu. :) Aspoň ja tak mám definované Buď to alebo to.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.