Zas tak casto se to nestava. Chodim vetsinou vecer (po 19:00) na 2D s titulkama a stalo se mi to snad jenom jednou. Zalezi taky na filmu. Takze bych se tim rozhodne nenechal odradit od chozeni do kina.
@Chmur Je to prakticky v duchu dvojky, a protože na ni máme velmi podobný názor, asi se nebudeme příliš lišit ani u Bitvy pěti armád (ze které tam toho mimochodem moc není, většinu času ovládnou akrobatickohrdinské kousky Legolase, Thorina a spol. mimo hlavní bitvu).
Já jsem to viděla včera večer, a ačkoli ségra odcházela vyloženě zklamaná, já jsem si to docela užila. Možná proto, že jsem neměla vysoká očekávání :) To je právě problém lidí, kteří čekali super velkolepou bitvu, protože bylo jasné, že tam bitva sice bude, ale v nijak obrovském rozsahu. Mě to ani zásadně nevadilo, líbily se mi osobní souboje, vývoj postavy Thranduila a taky skutečnost, že tu záležitost s Bilbem a Arcikamem udělali podle knihy. Thorinova nemoc byla přinejmenším zajímavě zpracovaná. Nicméně mám taky pocit, že tam toho nějak moc chybí, Medděda tam bylo málo, chyběly mi nějaké konce (Bard králem, Dáin králem) a mám pocit, že tam bylo až příliš záběrů na obličeje postav a některé srdceryvné scény byly zbytečně protahované. No a nejlepší prostě Martin Freeman jako Bilbo, on ho hraje fakt skvěle. A návaznost na LOTRa taky fajn.
@Blackfish Těší mě, že tu vidím spřízněnou duši ze Zlína :)
@Blackfish já zase nechápu argumenty ve stylu, jsou i horší sračky, tak buďte spokojení s průměrem. Co je pro někoho "sakra dobré", může jinému připadat průměrné či dokonce velmi slabé. Navíc, když vím, že to jde udělat o mnoho líp (viz. první a některé části třetí série Hry o trůny, Pán prstenů bez nadbytečných digi blbin), tak proč bych se měla spokojit s průměrem?
@Mellien Pretože je tu stále šanca, že to bude mať nejakú hodnotu a že autor prekvapí. Hoc minimálna, je tu vždy. Takisto ten názor je taký singularitný. Potom sa objavia aj takí, ktorí považujú Divergenta za najlepší príbeh sveta, pretože tí, ktorí by si ho pozreli s vedomím, že ho budú kritizovať, aby im to vysvetlili, s ním "nebudú strácať čas".
@Edem Teraz naozaj nechápem, či to hovoríš mne, alebo hovoríš o mne. Ak o mne: Trojku Hobita som nevidel a zatiaľ som ho nekritizoval, takže čo je za problém? Len som sa ozval prečo sa mi ten argument tiež nepáči.
Hobit sa mi zatiaľ osobne plus-mínus páčil. Problém je, že je to viac animovaný film než hraný film v určitých mierach, často sa tam objaví kravina (Tauriel a Kili je na udieranie do stola v dvojke) a ako som písal, jednotka mala príliš veľa heroických záchran (sprevádzaných tým istým soundtrackom). Ja mám deravú pamäť, ale neviem či som Hobita niekde kritizoval úplným hejterstvom. Ale možné to je.
@Edem Já s tebou taky nepolemizuji ve zlé, jen podotýkám, že dvě věci mnou zmíněné na úzce profilovaném fóru jsou důvodem pro učinění kategorického závěru :) Moje názory na filmy není těžké zjistit např. na csfd, tam bys třeba zjistil, že můj vůbec nejoblíbenější film je adaptace (Master and Commander: Odvrácená strana světa), ale tu nemíním své filmové názory duplikovat, takže se k filmům vyjadřuji pouze občas.
@sarven Áno. Ako som spomínal, u niektorých filmoch (Avatar) si treba užiť aspoň tú kinetickú akciu, keď už je z toho 95% animovaný film. Mňa osobne 3D pri vnímaní príbehu neruší, je to ale dobrý efekt pre filmy, ktoré vyhodili pekný balík na grafiku.
+ ladyG ukázali taky jako mocnou elfku ne jako chodící malou relaxační knížku se spoustou mouder + celý dol guldur, v knížce to nebylo, vždycky mě zajímalo co se tam konkrétně dělo; tady se mohl právě jackson vyřádit a nikdo by mu to neměl za zlé + král Dain, nečekal jsem že z něj udělají trpasličího pankáče - ale byl skvělej ________________________ - v podstatě žádnýho z mrtvých mi nebylo líto, tak nějak mi to bylo u zadku - co to tam ten legoland zase dělal? to je jako nějakej jacksonův fetiš? - kdyby se v té bitvě objevili roboti z pacific rimu, nebylo by to o moc víc přestřelený - to že tam nedali nic z toho co bylo po bitvě - pohřeb, nečtenář neví že erebor je dainův, šmaka měli zabít na konci dvojky, neutvořit ten debilní cliffhanger a nechat si čas na uzavření příběhu (i když ten čas měli - film 2:10 ... wtf? trochu krátký na středozemní poměry, ne?) - na skřetech v lotrovi se mi líbilo že to nebyli cgi šmejdi, ale masky - a každá jiná, teď je udělali všechny počítačem a akorát je nakopírovali, škřeti maj mít zbroje z různých kusů, maj být individuální, ty jejich stejnokroje.. dost odbyté - medděd a jeho +/- 10 vteřin .. bez komentáře snad - thorinova smrt .. taky radši bez komentáře :D
Z celýho filmu mám pocit že to byla rozpohybovaná hra bitva o středozem, včetně těch wyrmů. Prostě slabota. Jsem rád že hobit je prequel k lotrovi, a že v případným maratonu tak jako tak skončíte s návratem krále, takže cajk :D
Komentáře
Zas tak casto se to nestava. Chodim vetsinou vecer (po 19:00) na 2D s titulkama a stalo se mi to snad jenom jednou. Zalezi taky na filmu. Takze bych se tim rozhodne nenechal odradit od chozeni do kina.
@Blackfish Těší mě, že tu vidím spřízněnou duši ze Zlína :)
Ale to poměřování přirození si laskavě nechte.
Teraz naozaj nechápem, či to hovoríš mne, alebo hovoríš o mne. Ak o mne:
Trojku Hobita som nevidel a zatiaľ som ho nekritizoval, takže čo je za problém? Len som sa ozval prečo sa mi ten argument tiež nepáči.
Hobit sa mi zatiaľ osobne plus-mínus páčil. Problém je, že je to viac animovaný film než hraný film v určitých mierach, často sa tam objaví kravina (Tauriel a Kili je na udieranie do stola v dvojke) a ako som písal, jednotka mala príliš veľa heroických záchran (sprevádzaných tým istým soundtrackom). Ja mám deravú pamäť, ale neviem či som Hobita niekde kritizoval úplným hejterstvom. Ale možné to je.
Já se teda mezi takové lidi neřadím, ale chápu, že někdo chce prostě vidět vše a být "v obraze" ;)
A kritika je fajn, na to jsem nenarážel.
+ celý dol guldur, v knížce to nebylo, vždycky mě zajímalo co se tam konkrétně dělo; tady se mohl právě jackson vyřádit a nikdo by mu to neměl za zlé
+ král Dain, nečekal jsem že z něj udělají trpasličího pankáče - ale byl skvělej
- to že tam nedali nic z toho co bylo po bitvě - pohřeb, nečtenář neví že erebor je dainův, šmaka měli zabít na konci dvojky, neutvořit ten debilní cliffhanger a nechat si čas na uzavření příběhu (i když ten čas měli - film 2:10 ... wtf? trochu krátký na středozemní poměry, ne?)
- na skřetech v lotrovi se mi líbilo že to nebyli cgi šmejdi, ale masky - a každá jiná, teď je udělali všechny počítačem a akorát je nakopírovali, škřeti maj mít zbroje z různých kusů, maj být individuální, ty jejich stejnokroje.. dost odbyté
- medděd a jeho +/- 10 vteřin .. bez komentáře snad
- thorinova smrt .. taky radši bez komentáře :D
Z celýho filmu mám pocit že to byla rozpohybovaná hra bitva o středozem, včetně těch wyrmů. Prostě slabota. Jsem rád že hobit je prequel k lotrovi, a že v případným maratonu tak jako tak skončíte s návratem krále, takže cajk :D