Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1234235237239240394

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Nevada To, čo tvrdíš, že som povedal, som vôbec nepovedal. Hovoril som, že predtým hral vo filmoch, ktoré brali masy omnoho častejšie. Ale nevadí. Keď sa človek nudí a potrebuje si štúchnúť, lebo nič iné na robote nemá...
  • upraveno 26. listopadu 2014
    Byli jste na Jurském parku (na jedničce) tenkrát v kině? Jako by to bylo včera. Měl jsem načtený knížky od ZdĚnka Buriana a strašně jsem se tam těšil. Asi můj nejlepší filmový zážitek z dětství. Bylo mi asi čerstvých 6 a nějaký dítě se řadu přede mnou pomočilo a dalších xy muselo s řevem odejít z kina :D Potom začala ta školní mánie, kdy jsme odlévali sádrové odlitky dinosaurů (ani nevím kde vznikly ty formy na to, ale byl to velký hit). Ve skutečnosti bylo v módě všechno s dinosaurem :) Další díly byly horší a horší, resp. dvojka byla zatím podle mě nejhorší a trojka o něco málo lepší než dvojka (asi si nemyslím že by afroamerická gymnastka ve věku dvanácti let mohla sundat raptora z hrazdičky :D ). Ale tohle bude asi největší průšvih... Jediný co tak snad postava Pratta a toho kluka z Ironmana mi nebude vadit. To druhý děcko (kapucka, velký sluchátka a la justinek bobřík) je podle mě totálně na přesdržku.
    @pavel já byla na 3D verzi, kterou posledně dávali, bylo to perfektní :) Užívala jsem si každou vteřinu filmu (boží scéna: T-rex loví džíp), i když jsem to v dětství viděla asi tři sta tisíckrát. A dvojka mi taky nepřijde nijak příšerná, viděna asi sto tisíckrát, ba naopak vcelku zábavná (boží scéna: přívěs padající ze srázu).
  • @pavel Ja som mala 11 a teda som bola presne ten spravny typ divaka, pre ktoreho to bolo urcene. To kino bol zazitok na cely zivot.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. listopadu 2014
    Mně se to líbilo dokud jsem si nepřečetl knihu a nezjistil, že film je kniha po lobotomii :)
    @Nevada
    Evidentne si moju reakciu na Krisu pochopila akože to, že hral vo filmoch, ktoré brali masy (čo si si nejako spojila s výrazom "zúfalý film", ktorý som použil na niečo iné), je negatívne. Pritom neviem, prečo by malo. Hlavne si použila výraz "hral vo filmoch pre masy", čo sa nezhoduje s "brali masy", takže nie, nie sú to moje citácie. Len si si to skrivila, aby to znelo tak, ako chceš.
  • @flanker.27 je fakt, že knížka má podstatně jinou atmosféru než to milé kočkování s raptory v podání Spielberga :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Nevada @Gepeto Teď koukám na to, co napsal Gepeto a mám pocit, že jsem to taky pochopila obráceně. Domnívám se, že Gepeto tím myslel to, že se už neobjevuje v tolika filmech, které byly úspěšné, jako dřív.
    Ale taky jsem to pobrala tak, že teď hraje jen v komerčních filmech, které jsou pitomé...
    @flanker.27 Tobě asi nebylo 6 let :D ale pro mě to bylo něco. Do tý doby jsem byl nadšenej maximálně z Predátora na zrnitý VHSce nahranýho z ORF :D Takže JP byl fakt terno :D

Knížku si teda dám do fronty k přečtení :)
    upraveno 26. listopadu 2014
    @pavel Kolik mi to bylo, když začala dinománie? Nějakých 12-13 asi. Knihy jsem pak přečetl asi tak o dva roky později. čímž jsem a) začal mít rád Crichtona, b) zjistil, že filmy podle jeho knih dopadají z velké většiny katastrofálně (s čestnými výjimkami Skandální odhalení a kupodivu i Vikingové). Asi nejhorší zklamání byla Koule, což považuju za knihu na úrovni nejlepších kousků žánru typu Solaris nebo Piknik u cesty.
    Nicméně jedničku Jurský park jsem schopen tolerovat, byla první a v kině to působilo úchvatně, takže i přes výhrady jsem schopen jí přiznat nějakých 60 %. Totéž se ovšem nedá říct o dvojce, která už je naprostá katastrofa a pro mě nejhorší Spielbergův film.
  • Já v kině byl až na 3d verzi prvního dílu, protože první díl samotný je jaksi starší než já, takže jsem ho v kině vidět nemohl :-( Ale i ta 3d verze byla skvělá

@flanker.27 řeknu to takhle - jurský park je špatná adaptace, ale samo o sobě to jako film funguje skvěle. Na rozdíl od toho nového to má - 1) do té doby velice originální zápletku 2) skvělé herecké obsazení (Sam Neill je opravdu trochu jiná liga než Chris Pratt) 3) úžasnou atmosféru a 4) ten film podobně jako předtím Star Wars způsobil vizuální revoluci a posunul tvůrce filmů dál. Nic z toho Jurský Svět mít nebude. Upřímně ty CGI dinosauři vypadají hůř než ty makety postavené pro 1. díl.
    @Everett_Young Naprosto souhlasím.
  • @flanker.27 Mne sa pacilo najma Kongo. Vtedy som ulietavala na podobnych knihach
    @Hildegarda Kniha byla dobrá, i když slabší než jiné (což je u Crichtona pořád vysoký nadprůměr). Film je ovšem zase tragický :)
  • A hlavně jakou měl film v té době konkurenci.. V dnešní době kdy počítačový efekty jsou naprosto všude (a někdy mám i pocit že se efekty časem zhoršují i když rozpočty na filmy rostou, jak psal už @Everett_Young ). Nevím jak to vypadalo díky JP ve světě nebo i jinde u nás v ČR, ale u nás na malém městě to bylo šílenství. Cokoliv s dinosaurem bylo ceněno zlatem, ale protože nic moc v krámech nebylo tak se to vyrábělo. A těch encyklopedií co mám :)

Každopádně Cesta do pravěku je stejně lepší. Možná i proto že nikoho nenapadlo dělat sequel :D
  • Hmm, od Crichtona jsem poslouchala audiobooky na brigádě, hlavně Jurský park byl perfektní nebo Kmen Andromeda, pak ještě něco o letadlech a Vikingové :) jediné co mě zklamalo bylo pokračování Jurského parku, to mě vůbec nebavilo.
    U WWZ si myslím producenti (vč. Brada) asi notně oddechli, že utekli po všech produkčních problémech a překročení rozpočtu hrobníkovi z lopaty. Popravdě ten film není zlý (navzdory řadě chyb), ale stejně z něj alespoň pro mě čouhal nevyužitý potenciál. Knihu jsem nečetl, takže srovnat nemůžu, co vím, tak s ní film nemá tradičně společného skoro nic.
  • @flanker.27 Tak knihu si treba precitat. Spomina sa tam aj Spissky hrad
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Hildegarda Spissky hrad ?? Prezrad prosim, aku to ma spojitost s WWZ?
  • hrady boli dobré miesta, kde sa ľudia ubránili pred zombie. aj český hrad tam bol. tuším kosť?
  • upraveno 28. listopadu 2014
    Tak kde je ten teaser na Star wars. :-)
  • Podle mě ho pustí večer v us, u nás bůhví kdy teda...
  • Ten lightsabre se mi teda vůbec nelíbí.
    Star Wars som nevidel, ale... Nepridali tým mečom dve nové žiarovky?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.