@MissUtahraptor Ja sa v tých ich univerzách nevyznám, ale IMHO by bolo bývalo lepšie Avengers spraviť ako dlhodobejšiu sériu, ktorá by rôzne strácala out-of-date hrdinov a priberala nových a tieto "spin-offy" mali byť predtým (keď to chcú združovať). Takže Black Widow mohla mať svoj film ešte pred Avengermi. V podstate ešte aj Kapitán bol pre mňa "ten idealistický naiva z toho prequelu na Avengers" a Black Widow bola pre mňa "ahá tam je ešte jedna postava? Tá červenovlasá v tom koženom..."
@MissUtahraptor Možno si to nechávajú pre finále Avengerov a budú s ňou pokračovať, alebo z toho ešte vyžmýkajú prequel. Ona možno nie je takým lákadlom ako Thor (to tipujem), tak možno to chcú ako neskoršie možnosti, keď Avengerov úplne dobijú.
Od Scotta mám rád Kingdom of heaven i toho Robina Hooda, i když jsou to kritizované filmy, mě se líbí. Nerejpu se v historických souvislostech, protože to nemá význam, ale líbí se mi ten duch doby. Ještě jsem nezjistil, jestli je Ridley přehnaný idealista nebo komouš, protože právě takový pocit mám někdy u jeho filmů. A u toho Exodu mě to období vážně trochu nesedlo. Rád bych další středověk, další legendu, je jich dost.
Království Nebeské mělo zajímavou myšlenku a celkově to byl dobrý film. Mě osobně vadil hlavní hrdina, který se po pár máchnutích mečem stal skvělým rytířem ( v jedné scéně tam vyřídí sám několik templářů) a brilantím taktikem, který je schopný vymyslet a využit obranu proti těžkým oblehacím strojům a při tom je vlastně kovář. U Robina Hooda celkově moc nechápu proč to vůbec točil x- tá variace. Já být hlavoun hollywoodskýho studia, tak rozhodnu o natočení Ivanhoa. Co vím tak jsou jen dvě starší televizní verze a jako historický velkofilm by to fungovalo ( rytířský turnaj, dobýjení hradu, souboj, zbojníci atd. ) A ješte bych tam hodně prostoru věnoval Templáři a jeho lásce k prokleté Židovce Rebece - mohlo by to být natočeno z jeho pohledu on by byl jeden ze dvou hlavních hrdinů, vyzněním něco jako v Troji Hector a Achilles.
@Everett_Young Ale je to jak píše @derfel , jde o to, že je Ivanhoeovi umožněno vyhrát. Ten templář byl Džilbért nebo jak se jmenoval ne, miloval Rebecu ale s tou jeho temnou vášní hříšnýho služebníka pánaboha, tak z toho byl na vážkách. Ivanhoe byl dlouhou dobu moje oblíbená knížka, která mi objasnila termín "milostný trojúhelník" - ona miluje jeho, on miluje jinou, ale ta ho nechce protože to je proti konvencím :D Jéé, Ivanhoa kdyby zfilmovali, to by bylo. Opravdu by si zasloužil něco serioznějšího než tu papundeklovou Neill verzi. Celkově by to chtělo víc historických filmů, klidně novou Johanku (ta Mila se taky moc nepředvedla), El Cida, Žižku (představte si to v hollywoodu - a jak by ho asi vyslovovali).
Btw. já si pamatuju, jak dávali na naší televizi (nevím jaký kanál) seriál o Ivanhoeovi, bylo to trochu fantasy. Prostě shodit školní tašku v chodbě a zapnout bednu, na to jsem byl celej naklepanej už o velký přestávce :) Nevíte jak se to jmenovalo? Ani nevím jestli to bylo kvalitní nebo ne, ale asi mi to bylo jedno.
Není to tohle? myslím, že jsem byla ve věku, kdy jsem na to koukala kvůli tomu blonďákovi http://www.csfd.cz/film/528-temny-rytir/?type=film pamatuju si, že v jednom díle měl zlý dvojče s černýma duhovkama, tak to asi nebylo nic super :-D
@Jitka zlý dvojče, černý duhovky, to je přesně ono :D a dokonce pilot na YT tak se můžeš znovu vrátit do 15 let :D
@M1on to jsem zvědavej jak zvládnou něco jako bitvu, naposled se o to v našich podmínkách pokusil Jakubisko v Báthory, a bylo to ehm... pak už to nespravil ani Bolek na raketovejch lyžích :D
Hmm, teď vidím, že jsem už asi fakt postarší osoba, protože já si z dětství matně pamatuju film Ivanhoe ze sovětské produkce. =D Ale myslím, že to nebylo špatné, zkusím si to sehnat a zkouknout znovu.
@pavel super, zajímý, jak se za pár let změní vkus :-D (a bylo mi asi míň než 15, pamatuju si, že jsme Ivanhoa zrovna brali i v literatuře a to je tak 6. - 7. třída,ne? Paníčelka říkala, že tenhle seriál není zrovna vhodná náhrada knihy :-D)
Ivanhoe jako kniha je předně geniálně přeložený (alespoň ten výtisk, co mám) - ten krok, kdy se překladatel rozhodne vysvětlit pod čarou použitý překlad jsem jindy neviděl - šlo tam o míšení jazyka s Normany a jazyková hříčka, kterak se v rukách šlechty maso "z prasete" mění na stole šlechty v maso "vepřové"...
@Jay pork and beef a rozdíl mezi anglosaským a normanským světem jsem použil u zkoušky u angličtiny na vš a vyneslo mi to áčko, ačkoliv zbytek výkonu tak přesvědčivý nebyl :D
Komentáře
Takže to 2025 je celkom optimisitcká výhliadka :D
A u toho Exodu mě to období vážně trochu nesedlo. Rád bych další středověk, další legendu, je jich dost.
Btw. já si pamatuju, jak dávali na naší televizi (nevím jaký kanál) seriál o Ivanhoeovi, bylo to trochu fantasy. Prostě shodit školní tašku v chodbě a zapnout bednu, na to jsem byl celej naklepanej už o velký přestávce :) Nevíte jak se to jmenovalo? Ani nevím jestli to bylo kvalitní nebo ne, ale asi mi to bylo jedno.
http://www.csfd.cz/film/528-temny-rytir/?type=film
pamatuju si, že v jednom díle měl zlý dvojče s černýma duhovkama, tak to asi nebylo nic super :-D
tak se můžeš znovu vrátit do 15 let :D
@M1on to jsem zvědavej jak zvládnou něco jako bitvu, naposled se o to v našich podmínkách pokusil Jakubisko v Báthory, a bylo to ehm... pak už to nespravil ani Bolek na raketovejch lyžích :D
Jen se přiznejte, kdo je na to natěšenej..?