@Everett_Young: Jen pro zajímavost,... Nakolik jsi se nad tím filmem zamyslel? Neznám tvůj názor, ale mě přišlo, že celý film byl povedený hlavně v tom, že CA, coby "nejameričtější" hrdina docela tvrdě kritizoval přístup USA po 11.září - takové to "Ve jménu bezpečí se vzdát části svobody" (Ostatně v komiksové Civil war jde taky proti vládě, tak je otázka, jestli klišé nebude spíše toto). Já si tu ironii vysloveně užíval - asi druhý film, na nějž jsem šel 2krát. Jinak ano, jako komiksová postava je (většinou) CA "hrdina bez bázně a hany, vždy na straně práva a pořádku" ... prostě naivní idealista (a jako takového ho hraje Evans dobře). Jestli je škoda, že nemá vadu jako Stark (alkohol), Banner (nezvladatelný hněv) a další? No, ano, ubírá mu to na důvěryhodnosti, ale nutno dodat, že jsou příběhy jako "Vyvolení", kteří mu dávají i jiný rozměr...
Ne ne ne ne ne ne ne ne Terminator ne ne ne Matt Smitt ne ne ne ne v budoucnu nikdo nemá čast si gelovat vlasy Emilia Clarke ne ne ne ne ne jedině pokud by hrála toho terminátora, tak by to bylo perfektní.
Ja som Terminátora nevidel, len pár dielov zo seriálu o Conorke a tá herečka (v prvom rade staršia) na mňa pôsobila, že sa do takého charakteru hodí viac.
@Gepeto: Jako fakt žádný z těch filmů? Týýjo, bych nečekal, že někdo takový je... Seriál jsem pár dílů viděl a přišlo mi to dost nemastné neslané... Nevím, už film čtyřka byl divnej, tohle mě obsazením nenadchlo, ale základ je, co udělají se scénářem...
@Gepeto já jedničku viděla teprve před nedávnem, ale dvojka, ta je super. Netřeba vidět první díl, vše do sebe krásně zapadne. A když jsem film viděla poprvé, bylo to napínavý jako kšandy a na konci jsem sbírala čelist pod sedačkou :)
@Jay Tak ja som nevidel ani Star Wars, ani Star Trek, ani Terminátorov. Ani Pána prsteňov (ešte, najskôr sa musím donútiť prečítať knihy, ale Hobita som čítal aj videl - nerátajúc trojku). Holt ako vždy som mimozemšťan. Ja sko decko som sledoval, čo sledovali rodičia a to bolo to, čo sa zrovna dávalo v telke, alebo čas od času nejaký film, ktorý kúpili a chceli vidieť, no žiadne sci-fi to nebolo.
@Dreamer Ja som pred nedávnom videl iba obchodovú scénku "Povedz to mojej ruke" :D
@Gepeto hmm, pokud nejsi ten typ co příliš lpí na knižních detailech tak je super přečíst první knížky. Já bych asi s filmem měla v některých částech trošičku problém, ale vzhledem k tomu, že jsem první viděla a až poté četla, Jacksonovu verzi Středozemě skoro až nekriticky zbožňuju (na Hobita se snažím zapomenout...).
@Dreamer Mne ide skôr o pohodlnosť. Film pozriem rýchlejšie ako knihu. Hra o tróny mala svoje čaro, ale bola mi trochu nudná, lebo som prakticky vedel, čo sa stane (videl som najskôr seriál). Preto aj pri Hobitovi aj pri PP som si povedal, že najskôr si prečítam a užijem to čaro kníh a potom si užijem filmy. Paradoxne, Jackson mi príde, že vie využiť detaily, takže pri Hobitovi som mu prepáčil tie zmeny (až na to debilné klišé okolo Tauriel a Kiliho/Filiho). Takže enmyslím, že budem pri sledvaní PP vyslovene trpieť. Len ak by ma aj nudil, tak je to len hodina-dve-tri. Pri knihe by to bolo zopár mesiacov.
Filmy PP som videl tak kusovo. Niekedy to ktosi sledoval či bolo v telke, tak som videl kúsky. Napríklad "You shall not pass" scénku som videl ako malý, len si ju až tak nepamätám. Videl som ale napr. príbeh Glumma, kde bolo vo filme priamo ukázané, ako sa pozrel do slnko a vyhrozil mu päsťou, čo je drobný a temer nepodstatný detail, ktorý bol ale aj v knižke (to mi príde ako dobré, že toto bolo ukázané, keďže mnoho iných adaptérov by to vyškrtlo).
@Gepeto: No, tak já to nehodnotím, já jsem jen překvapen... Jako jo, znám člověka, který dosud neviděl Limonádového Joea, sám jsem donedávna neviděl Kmotra a samozřejmě mám i jiné mezery ve filmovém vzdělání... :o) Jinak Terminátor - klasikou je dvojka, určitě jsem ji viděl dříve než jedničku... a zmiňovaný Star Trek a Star Wars... no, nato jaký jsem fanda nyní, tak jako malý školáček jsem kdysi v tom měl strašný maglajz, protože tím, že to oboje začínalo na "Star" jsem to měl trochu za jedno a přitom to dějově samozřejmě bylo oboje o něčem dost jiném (konkrétně se jednalo o čtvrté díly sérií SW4: Nová naděje a ST4: Cesta domů). Ale jestli chceš "začít" se sci-fi ve vesmíru, tak zbožňuji novou Battlestar Galacticu.
Ano, BSG doporučuju i já, do třetí řady stoupavá tendence (první tři díly třetí řady jsou jedna z nejlepších věcí co na poli seriálu vzniklo). A k tomu ještě Firefly (ale nekoukat na Serenity, ta původní seriál dost vykostila).
@M1on Matrix bol ďalší z filmov, ktorý som nevidel "keď to bolo kúl". Keď to ale reprízovali asi na Markíze, tak som skúsil prvý diel (nestihol od začiatku), a musel som skuknúť aj zvyšok.
@M1on Nope, práve že ma to ohúrilo, tak som rovno skukol zvyšok. Pravda, zbytok série nebol tak dobrý a nemal to čaro prvého dielu. Vlastne aj prvý diel ma najväčšie čaro viac pri začiatku.
@brbr Ja som z Titanicu videl len útržky. Aj tých pár útržkov ma dokázalo dokonale nudiť. Keď ohlásili 3D-čko, divil som sa, či to fakt ľudí baví natoľko, že si to pozrú ešte raz len pretože je to 3D
Komentáře
Jinak ano, jako komiksová postava je (většinou) CA "hrdina bez bázně a hany, vždy na straně práva a pořádku" ... prostě naivní idealista (a jako takového ho hraje Evans dobře). Jestli je škoda, že nemá vadu jako Stark (alkohol), Banner (nezvladatelný hněv) a další? No, ano, ubírá mu to na důvěryhodnosti, ale nutno dodat, že jsou příběhy jako "Vyvolení", kteří mu dávají i jiný rozměr...
"Nooooooo, I prefer to die."
Nevím, už film čtyřka byl divnej, tohle mě obsazením nenadchlo, ale základ je, co udělají se scénářem...
@Dreamer Ja som pred nedávnom videl iba obchodovú scénku "Povedz to mojej ruke" :D
Filmy PP som videl tak kusovo. Niekedy to ktosi sledoval či bolo v telke, tak som videl kúsky. Napríklad "You shall not pass" scénku som videl ako malý, len si ju až tak nepamätám. Videl som ale napr. príbeh Glumma, kde bolo vo filme priamo ukázané, ako sa pozrel do slnko a vyhrozil mu päsťou, čo je drobný a temer nepodstatný detail, ktorý bol ale aj v knižke (to mi príde ako dobré, že toto bolo ukázané, keďže mnoho iných adaptérov by to vyškrtlo).
Jinak Terminátor - klasikou je dvojka, určitě jsem ji viděl dříve než jedničku... a zmiňovaný Star Trek a Star Wars... no, nato jaký jsem fanda nyní, tak jako malý školáček jsem kdysi v tom měl strašný maglajz, protože tím, že to oboje začínalo na "Star" jsem to měl trochu za jedno a přitom to dějově samozřejmě bylo oboje o něčem dost jiném (konkrétně se jednalo o čtvrté díly sérií SW4: Nová naděje a ST4: Cesta domů).
Ale jestli chceš "začít" se sci-fi ve vesmíru, tak zbožňuji novou Battlestar Galacticu.
A k tomu ještě Firefly (ale nekoukat na Serenity, ta původní seriál dost vykostila).
Ne nadarmo se scifi filmy dělí na ty před Matrixem a ty po Matrixu. =D
@Nevada Holt, občas se zadaří... :-)