Povídka č. 2 (8. kolo) - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2014 v Povídky

Komentáře

• Moc hezká povídka :) Skvělý nápad a zasazení do příběhu.
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    +1 za Hidden Blade :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Hmm nové Assassin's Creed: Ironborn :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. srpna 2014
  • Zpočátku jsem se divila, s jakým opovržením železňák (dokonce mokrý kněz, jak jsem si zprvu myslela) líčí své lidi, no pak se to vyjasnilo :) Zvolený způsob vyprávění (pohled třetího a ich-forma) železné představil velmi dobře, nenuceně, výstižně, takže můžeme chápat, proč byl Balon ze svého nejmladšího syna tak zklamaný. Líbilo se mi taky postupné odhalování identity vypravěče, zejména představa "vyprchávání" na konci.
  • Zajímavá zápletka! Především mě zaujala "hláškovitost" povídky (např. se mi líbilo toto: "Tam, kde se tma kloubí s temnotou, tam žijí potvory z hlubin, chobotnice a především…krakatice.") a explicitně vylíčené bojové scény :-)
    Zajímalo by mě, kdo byl "objednavatel"... Možná to tam bylo a já to jen nepochopila, ale pokud ne, tak by to autor po skončení hlasování mohl prozradit ;-)
  • Po přečtení první povídky se mi tato druhá nečetla dobře. Nejde ani tak o myšlenku, zápletku a děj, jako o styl. Autor není ještě tak "vypsaný", některá místa mi nešla "přes rty", jak by tak řekl, některé dialogy mi přišly strojené a kožené, pasáže poněkud zkostnatělé, jako by autor čerpal fráze a situace z knížek, které přečetl a bál se být tak trochu víc sám sebou. Zkrátka a dobře mne to tak nebavilo, jako jednička. Snad se nikdo neurazí:)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Já si říkala, že mi na železném, který opovrhuje vražděním žen a dětí něco nesedí. Pro mě bylo poměrně výrazným plus, že vypravěč nepatří k Železným, kteří mě v Písni většinou děsně prudí a nudí. Jinak zajímalo by mě, kdo si zaplatil Maronovu smrt? V povídce jsem to nejspíš přehlédla, pokud se tam tato informace někde vyskytuje :)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Povídka dobrá. Jen mám stejnĕ jako heavy a Nevada otázky ohlednĕ těch výtek a nesrovnalostí. Přidal bych třeba situaci, kdy Roggemu nějaký chlapec nenápadně vzal zbraně.. a mám otázku. Kapitán Garren v tom byl nějak spolčený? :-) btw. Nápad se skrytou čepelí se mi moc líbil. :applause:
  • stylová hlavní postava, ach ano :) takovej mstitel, chladnej, odtažitej, záhadnej...no moc divnej! celou dobu jsem nevěděla, co si o něm myslet a ani na konci, když už autor odhalil jeho "pravou" identitu, jsem na tom nebyla lépe, protože ani o Jaquenovi nevím, co si myslet :D zajímalo by mě, na čí popud jednal. z jeho vnitřních monologů se zdá, že ze svého vlastního přesvědčení, ale to se spíš jen moc zažral do své nové role a poslání. jeho zaměstnavatelem musí být opravdu ten mnohotvářný bůh, protože kdo jiný, než někdo nadzemský a vševědoucí, umí vidět takhle do budoucnosti?
    a když jsem u těch jeho myšlenek, byly opravdu temné... až jsem z nich dostala málem depresi.
    jinak jak vyšel ze dveří jako nový muž, to bylo moc působivé.
  • Zajímavý originální nápad. Na začátku jsem trochu tápal, než jsem se chytil.
    Příběh je dobře napsaný, autor má velký potenciál a fantazii. Nechybí zde brutalita v boji, ale i detailní popisy jednotlivých postav.
    Kdo je vypravěčem jsem netušil skoro do konce příběhu. Byl jsem mile překvapený, protože Jacken je jedna z nejtajemnějších postav ságy.
    Jen by mi zajímalo kdo si objednal smrt Marona....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.