Tak tahle mě zaujala na první pohled :-D Jednak je jedenáctka moje oblíbené číslo a jednak je originálně pojata :-) Koncept pěkný, je to i vtipné a Joanna je rozhodně skvělý materiál na povídku, jen škoda, že nevznikla i ta povídka, protože autor má rozhodně co říct a zápletka vypadá lákavě :-) Tak třeba příště ;-)
Vecna skoda, ze je autorka takova lina neschopna flakacka! :) protoze si vybrala velmi pritazlive tema a dokazala nam, ze psat umi. Dalsi povzdech je nad tim, ze to neni delsi (ja vim, nedostatek casu), ale nechala bych si libit vic tech lehce absurdnich dejstvi :))
To mě připomíná tu slavnou maturitní práci na téma: Co je to odvaha? "Odvaha je, odevzdat tento papír prázdný." Kantory ohodnoceno za tři z důvodu nedostatečně obsáhlého textu.
Mně to tedy pobavilo, autorka má skvělé fejetonistické nadání a navíc ten kousek divadelní hry, co nastřelila (ne povídky), byl zábavný a zasloužil by si pokračování v několika skečích:)
To už není povídka, ale exhibicionismus. :-) Autorka (nebo autor) se zřejmě pokoušela stvořit cosi ve stylu Monty Python, ale nakonec se svého záměru zhrozila a vzdala to – dosáhnout humoru skrze trapnost je jedna z nejtěžších disciplín, jaké vůbec existují, takže se jí ani moc nedivím. Zanechala nám jakési zběsilé torzo, ve kterém popisuje to, co nenapsala, jak to chtěla napsat a proč to nenapsala, čímž nechtěně posílá svou metafikci do hlubin nesrozumitelnosti, neboť pro výše zmíněný literární útvar – metaromán – se mnohem lépe hodí právě román nežli krátká povídka. Těch synonym je na mě až trochu moc, víc umírněnosti by to chtělo. Tohle nejsou závody ve slovní zásobě. Někdy je méně více. Autorku bych chtěl nicméně povzbudit a doporučit jí, aby příště zkusila napsat raději zase něco normálního, co by mělo hlavu a patu a dalo se to číst i bez toho, aby nám při tom vykecala, co měla zrovna k obědu. ;-)
Komentáře
Koncept pěkný, je to i vtipné a Joanna je rozhodně skvělý materiál na povídku, jen škoda, že nevznikla i ta povídka, protože autor má rozhodně co říct a zápletka vypadá lákavě :-) Tak třeba příště ;-)
...a pozastavujem sa nad tym, aka je autorka prefikana sadistka....takto nas majstrovsky navnadit :evil:
"Odvaha je, odevzdat tento papír prázdný."
Kantory ohodnoceno za tři z důvodu nedostatečně obsáhlého textu.
Autorka (nebo autor) se zřejmě pokoušela stvořit cosi ve stylu Monty Python, ale nakonec se svého záměru zhrozila a vzdala to – dosáhnout humoru skrze trapnost je jedna z nejtěžších disciplín, jaké vůbec existují, takže se jí ani moc nedivím. Zanechala nám jakési zběsilé torzo, ve kterém popisuje to, co nenapsala, jak to chtěla napsat a proč to nenapsala, čímž nechtěně posílá svou metafikci do hlubin nesrozumitelnosti, neboť pro výše zmíněný literární útvar – metaromán – se mnohem lépe hodí právě román nežli krátká povídka.
Těch synonym je na mě až trochu moc, víc umírněnosti by to chtělo. Tohle nejsou závody ve slovní zásobě. Někdy je méně více.
Autorku bych chtěl nicméně povzbudit a doporučit jí, aby příště zkusila napsat raději zase něco normálního, co by mělo hlavu a patu a dalo se to číst i bez toho, aby nám při tom vykecala, co měla zrovna k obědu. ;-)