@sarven první Rome je klasika a Shogun 2 je dost dobrej hlavně Fall of samurai a ale taky zaleží jestli se ti líbí nějaké historické období tak podle toho si vyber
@sarven Hrál jsem všechno až do Napoleona (akorát japonskou linii vynechávám, to mě netáhne), pro Rome II počítám až s novým kompem, jehož koupi plánuju už asi tak rok :) Mně se líbilo prakticky všechno, i když v každém dílu něco z předešlých vylepšili a něco zase drobně pokurvili. Nejvíc času jsem ale trávil asi u Říma (zejména u datadisku Barbarian Invasion - zachránit pohanský Řím před barbary stejně jako před křesťanstvím byl můj cíl - mimochodem tenhle datadisk je asi vůbec nejtěžší hra z celé série) a u Empire. Vojny 18. století, vojáci v pestrobarevných uniformách pálící v salvách a vyrážející do útoku na bodák, stejně jako poprvé konečně námořní bitvy plachetnic, to je srdcovka.
zrovna včera mi přišel Rome 2 Emperor Edition tak jsem zvědav páč jsem slyšel že na tom hra nebyla moc dobře ale prý to opravili takže já už budu patřit mezi spokojené @flanker.27 taky jsem se snažil o to samé ale docela mě iritovali ti rebelující generálové tak jsem si to dal za Sasy ale Britové byli nějací OP nebo jsem byl lama já ale Británii jsem snad nidky pořádně pod kontrolu nedostal
@sarven Ten nejlepší díl tam bohužel není. TW: Medieval (jednička) protože už je dost starý. Takže z toho co tam je, mohu doporučit jen Medieval 2. Řím mě nebavil, protože mě moc nebaví starověk. Řím 2 jsem proto již nehrál. Shoguna 2 jsem také nehrál (sekalo se mi i demo na nejnižší detaily). A Empire mě také nebavil, protože ta mapa je hnusná a dle mého blbě rozdělená na regiony. Hodnotím to z pohledu milovníka tahových strategií, který všechny bitvy hrál na automatiku. (v Empire jsem ty námořní bitvy ani jednou neviděl a pozemní bitvu jsem hrál jen jednou, to když jsem se omylem překlikl a místo automatiky jsem vstoupil do bitvy osobně :D )
@Montezuma3 taky jsem jel vetšinou automaticky pokud jsem teda neměl vyloženě chuť :) jinak se mi líbí vždy ty menší kampaně třeba datadisk Kingdoms k Medievalu 2 určitě mohu doporučit
Total wary mám na steamu koupené všechny krom medievalu 2(nějak jsem se nedostal k jeho koupi, což neznamená že jsem na něj mnoho hodin nestrávil). Nejradši mám asi Rome jedničku a medieval II (pro kingdoms je spousta dobrých módů). Empire a Napoleon jsem hrál, ale nějak mě to nenadchlo. Doufal jsem, že do Empire vydají patch na Coop kampaň, ale asi z toho sešlo. Shogun II je taky dobrý. Jeden z mála total warů, který nebyl průšvih při vydání.
Co se týče Rome II... Předobjednal jsem si ho, inu žádná sláva to nebyla. Byla to spíš beta verze. Ale musím říci, že s posledním patchem je to mnohem lepší.
Já si zase nedovedu moc představit hrát to s automatickými bitvami, protože ta tahová část zase sama o sobě není tak dobrá, dobrá je jako doplněk právě těch real time bitev. Navíc ovládaje bitvy sám lze dosáhnout mnohem lepších výsledků, některé situace by vůbec nešlo automaticky vyhrát.
@flanker.27 @Gorgloj vedeli by tse tak z pameti, v ktorom total ware (aj vsetkych modoch a datdiskoch, ktore ste hrali) bola najlepsia AI v bitkach a takickej mape??? Lebo co sa tyka bitiek vsade sa mi zdala ta AI taka riadne retardovana.
Tak ten empire je pěkně o hubu, začal jsem za švédy, obsadil norsko a osvobodil lid od daně, snažil jsem se okamžitě budovat infrastrukturu, a města - dílny a co se nestalo - ta levoruce okamžitě! A taky pěkně podcenuju politiku, mají nademnou navrch dánové a rusové a s polskolitevskem udržuju jakž takž dobrý vztahy. Nejde mi jet tvrdě imperátorsky jako v medievalu.
@Blackfish Už to není temný středověk, kde člověk mohl válčit vesele jak se dalo, tady hodně záleží na vztazích. Jo, jako značný zdroj peněz doporučuju prodej vynalezených technologií, za některé národy se bez toho ze začátku skoro nedá ufinancovat.
Omluva, měl jsem na mysli „propaktované“ národy, což je slovo, které slovník na rozdíl od národů které se „propakovaly“ nezná. Jen teda nevím co je to propakování se, jestli nějaká obdoba napakování se?
Tak už jsem se poučil, nechal jsem norsko dánům, nějak se s nima vyrovnal a zařídil obchod. A teď, neposlušen jakékoliv vojenské příručky ani historie - táhnu na Moskvu!
Tre kronor porazili sbornou na domácím mistrovství! A ta se uchýlila k nájezdům a vypalování vesnic. Neustaneme dokud nesmažu cara i s celou rodinou z historie!
Komentáře
Mně se líbilo prakticky všechno, i když v každém dílu něco z předešlých vylepšili a něco zase drobně pokurvili. Nejvíc času jsem ale trávil asi u Říma (zejména u datadisku Barbarian Invasion - zachránit pohanský Řím před barbary stejně jako před křesťanstvím byl můj cíl - mimochodem tenhle datadisk je asi vůbec nejtěžší hra z celé série) a u Empire. Vojny 18. století, vojáci v pestrobarevných uniformách pálící v salvách a vyrážející do útoku na bodák, stejně jako poprvé konečně námořní bitvy plachetnic, to je srdcovka.
@flanker.27 taky jsem se snažil o to samé ale docela mě iritovali ti rebelující generálové tak jsem si to dal za Sasy ale Britové byli nějací OP nebo jsem byl lama já ale Británii jsem snad nidky pořádně pod kontrolu nedostal
Takže z toho co tam je, mohu doporučit jen Medieval 2.
Řím mě nebavil, protože mě moc nebaví starověk. Řím 2 jsem proto již nehrál. Shoguna 2 jsem také nehrál (sekalo se mi i demo na nejnižší detaily). A Empire mě také nebavil, protože ta mapa je hnusná a dle mého blbě rozdělená na regiony.
Hodnotím to z pohledu milovníka tahových strategií, který všechny bitvy hrál na automatiku. (v Empire jsem ty námořní bitvy ani jednou neviděl a pozemní bitvu jsem hrál jen jednou, to když jsem se omylem překlikl a místo automatiky jsem vstoupil do bitvy osobně :D )
jinak se mi líbí vždy ty menší kampaně třeba datadisk Kingdoms k Medievalu 2 určitě mohu doporučit
@sarven kup vsetky
Total wary mám na steamu koupené všechny krom medievalu 2(nějak jsem se nedostal k jeho koupi, což neznamená že jsem na něj mnoho hodin nestrávil).
Nejradši mám asi Rome jedničku a medieval II (pro kingdoms je spousta dobrých módů).
Empire a Napoleon jsem hrál, ale nějak mě to nenadchlo. Doufal jsem, že do Empire vydají patch na Coop kampaň, ale asi z toho sešlo.
Shogun II je taky dobrý. Jeden z mála total warů, který nebyl průšvih při vydání.
Co se týče Rome II... Předobjednal jsem si ho, inu žádná sláva to nebyla. Byla to spíš beta verze. Ale musím říci, že s posledním patchem je to mnohem lepší.
Lebo co sa tyka bitiek vsade sa mi zdala ta AI taka riadne retardovana.
@Blackfish Měl jsem podobné pocity :D
Každopádně pokud by někdo chtěl dát multiplayer vesměs v jakémkoli TW tak se rád přidám.
Tre kronor porazili sbornou na domácím mistrovství! A ta se uchýlila k nájezdům a vypalování vesnic. Neustaneme dokud nesmažu cara i s celou rodinou z historie!