Tohle bylo pro mě asi zatím nejlepší zpracování rebelie... Své na tom určitě odvedla i prozatím nejsympatičtější hlavní postava v tomhle tématu :-) Líbí se mi i to, že se autorovi podařilo vyvážit bojové scény se scénami, kde se víc věnoval té intimnější stránce příběhu (tj. hlavní postavě, jeho osudům, emocím, myšlenkám...).
Dobře zpracované zadání příběhu, dobrá volba postavy a jejího osobního a intimního života. Povídku by chtělo ještě trošku učesat, ale není to žádná tragedie:) Určitě patří do té lepší půlky. Jen se u mne nedostavil takový ten "waw" efekt... možná tomu chybí nějaké překvapivější zakončení.
Škoda, že v té předcházející povídce o rebelii je, jak skončí oba synové Rodrika Čteče. Ale stejně jsem pořád doufala, že to Robin přežije.
Jen by mě zajímalo, jestli je v Písni někde více rozveden vztah Aerona a jeho "ptáka", protože je o něm řeč v obou povídkách o rebelii, co jsem zatím četla.
Další povedená povídka o rebelii. Dobře se četla a navíc díky pohledu Robina nepůsobila ani tak "železně". Určitě to patří k tomu lepšímu, co jsem tady zatím četl. Tady by body mohl Potopený bůh rozdat. :-)
Uchopit téma Balonovy rebelie z pohledu "neznámého" syna Rodrika Čtece, Robina, je rozhodně originální a svěží nápad! Válka nepřeje lásce, o čemž se přesvědčuje i hrdina naší povídky. Válka je prostě děvka a bere si všechny, bez výjimky. Romantické pasáže se střídají se solidní řezničinou. Konec je sice předvídatelný (viz název), ale je to dobře napsané, je vidět, že autor si s tím vyhrál. Chválím erotické scény! :-)
Komentáře
Líbí se mi i to, že se autorovi podařilo vyvážit bojové scény se scénami, kde se víc věnoval té intimnější stránce příběhu (tj. hlavní postavě, jeho osudům, emocím, myšlenkám...).
Jen by mě zajímalo, jestli je v Písni někde více rozveden vztah Aerona a jeho "ptáka", protože je o něm řeč v obou povídkách o rebelii, co jsem zatím četla.
Válka nepřeje lásce, o čemž se přesvědčuje i hrdina naší povídky. Válka je prostě děvka a bere si všechny, bez výjimky. Romantické pasáže se střídají se solidní řezničinou.
Konec je sice předvídatelný (viz název), ale je to dobře napsané, je vidět, že autor si s tím vyhrál.
Chválím erotické scény! :-)
Zatial najlepsia z danej temy.