Povídka č. 16 (8. kolo) - Ice & Fire

upraveno 7. září 2014 v Povídky

Komentáře

• Autorovi, děkuji za první přečtenou povídku z tohoto kola.
    Jsem rád, že si někdo vybral téma Balonovi rebelie. Na tyto příběhy jsem hodně zvědavý.
    Povídka byla dobře napsaná a čtivá. Finální souboj je velmi zdařile napsaný a mě samotného přímo vtáhl.
    Musím i vyzvednout bojovou píseň, která se s bitvou prolíná. To byl vážně výborný nápad a navíc je i skvěle napsaná.
    Byl jsem zvědavý, jak pisatel ztvární "léčku" jež měla vtáhnout do osudového konce Železnou flotilu. Zde to bude vždy jen o fantazii autora a za nápad mu uděluji "za výbornou".
    Jedinou věc, kterou bych mohl vytknout, je český překlad jmen. Chápu, ale že to je jen věc vkusu.
    Jinak povídka je výborná a za mě určitě dostane i body.
  • Ač je jediným Greyjoyem, kterého uznávám Aša, tak se mi povídka líbila :-)
    Velké plus dávám za písničku! Klidně tam z ní mohlo být i víc... A obdivuju popis boje, to mi nikdy nešlo, takže jen tiše závidím :-D
    Sem tam by povídce prospělo víc odstavců a taky ta přímá řeč by možná chtěla v druhém odstavci trochu odlišit od ostatního textu, ale to jsou jen drobné návrhy do budoucna a povídka jako taková je určitě dobrá ;-)
  • Mam radost, ze si nekdo vybral i tohle narocne tema. Tesila jsem se na stret mnoha znamych osobnosti, proto mi prijde trochu skoda, ze jich tu moc nebylo. Ale souboj Viktarion a Gregor mi to pekne vynahradil, takovi velci bojovnici, na urovni serialoveho Ohar vs. Brienne :) jen s tim rozdilem, ze v serialu jsem nevedela, komu fandit vic, zatimco tady jsem doufala, ze se oba navzajem oddelaj :D holt nemusim Greyjoye, jaksi se do nich neumim vcitit. A Stannise naopak hodne muzu, takze bonusove plus za nej.
    Bojovym scenam nechybel spad a naboj, cetlo se to jednim dechem. Napad ala Trojsky kun na jednicku. Jen bych vytkla neprehledne cleneni a nespisovny jazyk, ktery tomu ubira uroven.
  • Viktarion je drsoň v knížce i tady (na rozdíl od většiny čtenářů je to moje oblíbená postava :) )
    Někdy mám pocit, že mi chyběly uvozovky v přímé řeči, ale zase bylo natolik jasné, že se jedná o přímou řeč a kdo mluví, že to nevadilo. Povídka povedená, bojové scény mě normálně nebaví číst, ale tahle mě bavila :)
  • Povídka dobrá, ale text vyžaduje pozorného čtenáře :-) Neexistence uvozovek a nespisovná čeština úroveň textu výrazně snižuje.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Autor je skutečně trochu jako Cormac McCarthy - taky nešpiní papír těmi otravnými znaménky :D Proti gustu... (teda jen do té doby, dokud se v tom dá vyznat)
  • díky za všechny komentáře, hlavně za kritiku ohledně spisovné čj, na jazyk jsem prostě prase a vím to o sobě, povídku jsem chtěl dát kolegyni na korekturu, ale bohužel jsem to dopatlal poslední noc před termínem a raději to poslal bez korekce, než abych riskoval že kolo propásnu. Bohužel jsem si myslel že to neni tak hrozný, je to moje první povídka a nečekal jsem že tyhle věci na to budou mít tak zásasní vliv, alespon podle wordu to tak nevypadalo :-D což je teda škoda, protože byť povídka sama o sobě neni moc valná (jak jsem nakoukl ke konkurenci), tak ta moje prásácká čj ji ještě sráží. Díky komentářum alespon vim že si na to mam dát příště pozor, a pokud nahodou sesmolim ještě něco dalšího, udělam to pořádně tak jak by to mělo vypadat :-)
  • Náhodou je to na první povídku velmi povedené :-) A opakováním se člověk zlepšuje ;-)
  • Paci sa mi, ze autor vie, v com je dobry a patricne to zdoraznuje. Bitka naozaj nema chybu. Bohuzial, je uz len mojim zenskym problemom, ze mam radsej ucelenejsie pribehy, ale to ani za mak neznizuje kvalitu tejto poviedky.

Ten zaciatok mal aj nejaky vyznam? Myslim v minulosti, buducnosti.
  • pokud ještě něco sesmolim, bude to mít decentní význam na Greyjoyovic rodinu v minulosti
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Baron Samozřejmě, že v přímé řeči zní lépe, když takový Victarion mluví sprostě nebo jinak podle situace a emocí. Myslel jsem to spíše ve vyprávění mimo dialogy. ;-)

@Marek určitě něco "sesmol"! :-)
  • @Marek

Určitě smol dál. Jen to správné členění textu, přímá řeč a podobně pomáhá hodně čtenáři v plynulém čtení a vnímání obsahu a děje, místo toho, aby se pořád očima zasekával, že mu tam něco nesedí nebo se ztratil v půli a nevěděl, kde skončil, protože se jen napil kafe a ty tam nemáš odstavce:) Zvlášť na internetu je to potřeba:)
  • odstavce sou pro blbce :-D ale jo jak řikam zapracuju na tom, zapracoval bych už tady, bohužel termín tlačil :-)
  • @Marek Povídka je super. Piš dál a pro mě klidně i bez korekce, já to čtu kvůli příběhu a ne kvůli pravopisu. Hlavně stejně si většiny chyb nevšimnu jak hltám děj a ten tvůj byl výborný.
  • @Damocles Já vím :-D Já s tebou taky ne :-D :-D :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.