Pravda. Navíc vedle Beana odpadne i Mark Addy. Jaime také ve druhé sérii skoro nevystupuje, Tywin pokud se nepletu vůbec. To znamená že 4 stálí herci 1. série nebudou vůbec nebo skoro vůbec v 2. Bude třeba dobře obsadit trio Stannis-Davos-Melissandra, popř. třeba Edmura nebo Bryndena.
Terry se mi zdá na Davose příliš starý (možná je to jen moje představa). Já bych bral jako Davose buď Kennetha Branagha, Aidana Quinna nebo Garyho Oldmana.
Ten mě na to vůbec nesedí. Christopher Lee je vysoký, charismatický, důstojný, se zvučným hlasem. Záporáky bezesporu hraje skvěle, ale na úlisného, slizkého a nepříjemně veselého Freye se moc nehodí.
Strong se u mě odepsal šíleným výkonem v Hoodovi. Mě by se líbil skoro do jakékoliv role Ray Winstone (pokud ho teda náhodou už neobsadili, nemám přehled :) Jinak na Waldera Miroslav Táborský...
Ještě jsme tady nemluvili o rolích R´hllora a Velkého Jiného, ježto budou muset být obsazeny hvězdně hlavně v sedmém díle. Já bych to viděl na duo Chuck Norris a Dolph Lundgren!
Takže tvrdíš, že to jak dopadne děj knižní ságy vlastně rozhodně casting k televiznímu seriálu? Protože bůh, na kterého padne Chuck Norris, automaticky zvítězil. Pro opačný výsledek by byly zapotřebí ty nejnáročnější filmové efekty a rozpočet seriálu by spolknul víc peněz než filmy jako Avatar I, II, III, sága Pána Prstenů a Hobita dohromady (přesné číslo neznám, ale patrně nepůjde o částku menší než 2 miliardy dolarů). :-D
Komentáře