@Vena podle popisu knihy se trošku bojím těch "zbraní co dělají z lidí nepřemožitelné válečníky a platí se za ně královstvími." Co mi vadí? 1) určitě to bude zase (jako v každé knize) pozůstatek nějaké "úžasné civilizace" která byla tak dokonalá až z nějakého hloupého důvodu zanikla a 2)kdybych vyměnil svoje království za něco s čím budu nezastavitelný, tak co by mi pak bránilo v tom abych si ho prostě dobyl zpátky a měl i království i zbraň? Trochu mi to připomíná zázračné artefakty jejichž moc se obvykle pohybuje na škále nezničitelný-úplně k ničemu podle toho jak se to autorovi zrovna hodí. Takže nevím nevím, nevymýšlí se tam zase něco co už jsme četli milionkrát?
"delaji z lidi nepremozitelne valecniky"... to je hodne prehnane. ad 1: Ne, neni to pozustatek nejake "uzasne civilizace", ktera zanikla. Zadna civilizace ve svete Stormlight Archive nezanikla, nebo si toho nejsem dosud vedom. ad 2: To je blbost. Mit tu zbran ti moc v dobyti kralovstvi nepomuze. Ve skutecnosti ti nepomuze temer vubec, v Sandersonove svete nejsou postavy omnipotentni a zbrane jim tu moc taky nedavaji. Navic celkove nesouhlasim s vyrokem "plati se za ne kralovstvimi", to je podle me hodne prehnane, ty zbrane maji obrovskou hodnotu, ale jenom blazen by za ni vymenil kralovstvi. V rukach nekoho, kdo neumi bojovat, jsou ty zbrane k nicemu. Nemyslim si, ze jsem nekdy cetl podobny svet s podobnou kulturou/fyzikou/postavami. Prijde mi hodne inovativni.
Samozrejme chapu tvoje obavy. Nemuzu ti rict, ze te knizka bude bavit, je hodne lidi, ktere nebavi. Ale zkusit si precist prvni knizku by podle me mel kazdy, kdo ma rad fantasy. Protoze pokud te bude ta knizka bavit alespon z poloviny tak jako me, tak to fakt stoji za to.
@Montezuma3 To není možné, to máš nějakou osekanou staženou verzi. Je to normálně součástí knihy, je to i v PDF verzích. Hned za mapami jsou osoby a po závěru je slovníček
Můžete mi poradit nějaké lehčí čtení, ne dlouhé, něco jako Dunkovy povídky, které bych mohl rychle stáhnout do čtečky a zpříjemnil si deštivé odpoledne? :-)
@MissUtahraptor to je na mě až moc odborný popis, já bych lehkou dávku krutého realismu nepoznal, i kdyby mě na to upozornili větou "Teď přichází dávka krutého realismu". :-D
Jinak jsem trošku přehodnotil plány a stáhl jsem si Jméno Větru od Rofthuse, již déle přemýšlím, zda si to koupit, tak alespoň poznám, jestli to stojí za to. :-)
@Dlady: Já si ještě pamatuju, že jsem kdysi četl něco, co se jmenovalo "Divocí a zlí". Vzhledem k tomu, že to bylo taky stažené bůh ví odkud, tak si nejsem jistý, jestli se to jmenovalo stejně i ve skutečnosti, ale pamatuji si, že ve srovnání s Nočním klubem to bylo nechutně dlouhé. Noční klub miluju (takže v tom nejsi sám). A pak si ještě vybavuji jakousi kratší povídku, ze které mi utkvěly akorát úvodní věty (nebudu asi citovat přesně): "Je právě 9:00 a pokud jste to již neudělali, je nejvyšší čas zabít svého dnešního prvního policajta."
Ke Kulhánkovi jsem naprosto nekritická, takže i kdyby se vyzvracel na papír, okopíroval to, vydal jako knihu a prodal mi to, budu nadšená... Asi potřebuji založit topic "Přiznání".
@Everett_Young Jedna z teorii řiká, že je to pseudonym Kulhánka další zase kolektiv autorům, které spojuje časopis pevnost.(novinky o Kotletě se jako první objevujou v tom časopisu)
Komentáře
"delaji z lidi nepremozitelne valecniky"... to je hodne prehnane.
ad 1: Ne, neni to pozustatek nejake "uzasne civilizace", ktera zanikla. Zadna civilizace ve svete Stormlight Archive nezanikla, nebo si toho nejsem dosud vedom.
ad 2: To je blbost. Mit tu zbran ti moc v dobyti kralovstvi nepomuze. Ve skutecnosti ti nepomuze temer vubec, v Sandersonove svete nejsou postavy omnipotentni a zbrane jim tu moc taky nedavaji. Navic celkove nesouhlasim s vyrokem "plati se za ne kralovstvimi", to je podle me hodne prehnane, ty zbrane maji obrovskou hodnotu, ale jenom blazen by za ni vymenil kralovstvi. V rukach nekoho, kdo neumi bojovat, jsou ty zbrane k nicemu.
Nemyslim si, ze jsem nekdy cetl podobny svet s podobnou kulturou/fyzikou/postavami. Prijde mi hodne inovativni.
Samozrejme chapu tvoje obavy. Nemuzu ti rict, ze te knizka bude bavit, je hodne lidi, ktere nebavi. Ale zkusit si precist prvni knizku by podle me mel kazdy, kdo ma rad fantasy. Protoze pokud te bude ta knizka bavit alespon z poloviny tak jako me, tak to fakt stoji za to.
A ja rikam, ze popis je prehnany, zavadejici, nepresny...
@Dlady A co přesně od něj? :-)
Jinak jsem trošku přehodnotil plány a stáhl jsem si Jméno Větru od Rofthuse, již déle přemýšlím, zda si to koupit, tak alespoň poznám, jestli to stojí za to. :-)