8. kolo povídkové soutěže - Ice & Fire

upraveno 21. května 2014 v Povídky
245

Komentáře

• Já už finišuju :-) (Už asi tři týdny :-D )
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. června 2014
    No, tak to stihneš v pohodě ještě minimálně jednu, ne? :)

btw - krásná čičinta v ikonce
  • Uvidíme :-) Ale nerada bych představovala půlku celkových příspěvků, takže doufám, že to ticho značí soustředění na psaní a ne nečinnost :-D

Děkuju, kočičky já ráda :-)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Já toto kolo buď vynechám, nebo zkusím před koncem vymyslet něco hodně krátkého. Na pořádnou dlouhou povídku není jaksy čas, za chvilku odjíždím na dovolenou a tam moc psát asi nebudu. :-)
  • @heavy_head Solova akcia? :anxious:
    Zatial vymyslam plot pocas kocikovania, este ani ciarka :oops:
  • @Hildegarda U nás plot natíráme, nevymýšlíme. ;-) Ale tak to vypadá, že svou kategorii ovládneš zcela bezkonkurenčně. Samozřejmě, až dokocikuješ. :-)
  • NeyraNeyra Oheň, led a krev
    Wau, tak na tohle jsem přišla brzo :-) Ale je to výzva si napsat něco podle zadaných témat, když to nemá být slohovka :-)
  • Ještě je času dost, to stihneš ;-)
  • @Neyra Taky si myslím, že alespoň nějakou krátkou povídku bys mohla stihnout...Hlavně by jsme byli rádi za dalšího autora.
    Ještě jsem se chtěl zeptat, nevím jak ostatní, ale určitě bych se nezlobil za posunutí termínu odevzdání... pokud by to šlo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Já už dopředu avizoval, že toto kolo si nechám utéct...
    Ale noví autoři budou i mnou vítáni... na čtení a rozdávání bodů už bych se měl účastnit. :o)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Tak jako Jay, budu rád za ostatní povídky, já sám zřejmě nic nestihnu. Můj osobní pergamen totiž vypověděl službu a nějako nevím, kdy se zase rozběhne. ;-)
  • Tak jsem zvědav jestli stihnu termín odevzdání, když mám napsáno tak 5 řádek :D
  • Co bys nestihl, však termín odevzdání se bude možná posunovat ;-) To stihneš aj druhou :-D
  • Tak už mám asi 20 řádků, takže cajk :D :D
  • Pokud budeš postupovat rychlostí 15 řádků za hodinu, tak jsi určitě na správné cestě :-D
  • @Nevada Ahoj tak za mě kdyby se to posunulo o týden tak by to bylo fajn a kdyby o 14 dní tak bych musel už jen říci radostné Wuííííí:-D
    Samozřejmě je to na vás...
    Ovšem ještě, aby se to neposouvalo jen kvůli mě. Zatím to s povídkami do tohoto kola moc slibně nevypadá podle komentářů....
  • Jo, týdenní posunutí by bylo více než skvělé! :)
  • Tak já rozhodně nic nestihnu, protože zařizuju stěhování, leda by se to posunulo o měsíc a to asi nepůjde, takže já tohle kolo asi vynechám.
  • @Baron Vo vsetkom s tebou suhlasim :)
  • @Hildegarda No moc jsi mi nepovzbudila... doufám totiž pořád, že taky něco přispěješ.... :-|
  • upraveno 21. července 2014
    @Baron No ja rada prispejem. V hlave pribeh bujnie, len problem je sadnut, vypustit vsetko ostatne z hlavy a pisat.
    Priklad: prave som sa musela vratit z koncertu Hugha Laurieho. Dufam, ze som zmeskala co najmenej, ale synator zavislak tak rucal, ze som musela bezat :/. A takto je to kazdy bozi den :)
    Preto, ak sa nieco niekedy posuva, som vzdy za :)
  • upraveno 22. července 2014
    Pár rad pro pisatele od Kinga :-)
    http://www.businessinsider.com/stephen-king-on-how-to-write-2014-7?utm_content=buffer61d3f&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

A pár rad od Vonneghuta:
    1. Využijte čas naprostého cizince takovým způsobem, aby si dotyčný či dotyčná nemysleli, že ho zbytečně promrhali.
    2. Nabídněte čtenáři aspoň jednu postavu, které by mohl fandit.
    3. Každá postava by měla něco chtít, byť třeba jen sklenici vody.
    4. Každá věta musí udělat jednu ze dvou věcí - poodhalit postavu nebo posunout děj o kousek dál.
    5. Začněte co nejblíž u konce.
    6. Buďte sadista. Ať už jsou vaše postavy sebehodnější a sebenevinnější, proveďte jim něco hrozného, aby čtenář viděl, z jakého jsou těsta.
    7. Pište tak, abyste potěšili jen jednoho člověka. Když otevřete okno a začnete objímat celý svět, váš příběh dostane zápal plic.
    8. Nabídněte svým čtenářům co nejvíc informací v co nejkratší době. K čertu s napětím. Čtenáři by měli být v obraze do takové míry, že by byli schopni příběh dokončit sami, kdyby náhodou posledních pár stránek sežraly myši.

• A jedna ode mě:
    Kdo chce, čas na psaní si vždycky najde.
    I kdyby z nebe padaly trakaře.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. července 2014
  • @heavy_head Ne, to nebolo pre mna :).
    Ale ok, mea culpa.
  • To abych začal znova :D
  • Termín 17. 8. už bude tedy konečný? :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.