Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
1101102104106107144

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. června 2014
    Boha, 20 let. To už bych ani nemusela stihnout... :-D

Navíc jsem se zařekla, že už nebudu číst rozepsané série. I když jsem to letos omylem porušila.
  • @Vena 2 knihy z 10? Až taký šialený niesom!
  • upraveno 29. června 2014
    @Nevada hmm :-k u čeho?
  • upraveno 29. června 2014
    @Vena Už to mám tak se na to schválně mrknu až dočtu Bena Hopea.
  • Tak může to stihnout i za deset až dvanáct. Hlavně aby nezačal dělat různé spin-offy.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @M1on Mycelium
  • @Vena 20? nechci strašit, ale první díly Písně šli taky docela rychle po sobě, mám pocit :twisted:
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Nevada @JoeGyry @jjelen

Je to riziko, to rozhodne. Ale ta knizka podle me za to riziko stoji. Navic na druhou stranu clovek dostane aspon moznost ucastnit se ruznych spekulaci, kdyby uz byla dopsana cela serie, tak bych ji za par mesicu precetl a tim by pro me serie skoncila.

@Everett_Young

Je to mozny, ale spis bych to tipoval na 14-20 let. The Wheel of Time dopsal za 22 let, a to ta serie ma 14 dilu (ale zase ne tak obsahlych) a to to navic jeste mam pocit psali dva autori.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Vena nie to pisal jeden ale ten zomrel a potom 3 posledne diely dopisal niekto iny
  • @Vena Kolo Času je kapitola sama pro sebe, osobně jsem rozečetl pouze první díl a nelíbilo se mi to (ale je možné že to někdy v budoucnu zkusím znovu, ale pochybuji že to bude o něco lepší). Říkal jsem si jestli to dočíst nebo ne, tak jsem jen tak zběžně kouknul o čem je zbytek těch knih a zjistil jsem že to je to samé pořád dokola, takže jsem se na to vykašlal.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Vena
    Chápem to správne, že The Stormlight Archive je názov celej série? O čom je celá séria a o čom zhruba prvý diel?

BTW koľko prvých najpredávanejších autorov NYT má? Človek by si aj myslel, že superlatív predstavuje unikátnosť.
    upraveno 30. června 2014
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Vena Vďačne
  • JayJay
    upraveno 10. července 2014
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Tak jsem dočetl první Malaz. Ze začátku to je fakt pomalé, plno věcí o kterých ví jen autor a čtenář si připadá ztracený. Od poloviny knihy jsem se v tom začal docela orientovat a konec už se četl dost dobře, všechno pěkně odsýpalo. Jediné, čím si nejsem jistý, je Eriksonovo údajně skvělé vyobrazení postav. Většina z nich mi přišla téměř stejná a u většiny používal stejné nebo podobné vnitřní rozložení. Ale jinak jsem si samozřejmě nějaké postavy oblíbil a celkově jsem z knihou spokojený. :-)
  • @Riokai Tak schválně, které postavy sis oblíbil? (jinak u většiny z nich se ještě pořádného vykreslení dočkáš, jen je třeba počkat si na jejich POV pokud se tomu tak dá říkat)
    @Everett_Young Paran, Kvítko a nakonec i Anomander. :-) Co ty? :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. července 2014
    upraveno 16. července 2014
  • @Vena Co říkal o době za jakou to napíše? Nechce se mi čekat dalších 12-20 let na dopsání zbylých osmi dílů (+ překlad od talpresu který zabere další rok u každé knihy a navíc bude nejspíše odfláknutý) takže hodně váhám jestli s tím začít nebo ne.
    upraveno 21. července 2014
    @Everett_Young

Sanderson pise opravdu rychle, docela az neuveritelne. Puvodne jsem si myslel, ze mu bude trvat tak 20 let, nez dopise Stormlight Archive, ale myslim si, ze to bude mnohem driv. Do tech 14 let by to klidne mohlo byt, pokud se autor nejak nezasekne.
    Ono ve skutecnosti budou ty knizky rozdelene na dve casti, kazda po peti. V druhe petici by meli byt jine postavy, puvodni postavy uz by nemely mit POV, i kdyz nove POV by s nema interagovat porad mely.

Kazdpoadne, autor je hodne aktivni na Redditu a na ruznych forech a uz nekolikrat psal, ze je presvedceny, ze dalsi knizku vyda na podzim pristiho roku. Jeho editor si spis mysli, ze ji vyda nekdy na jare 2016. Dale psal, ze by chtel dalsi dily vydavat co 18 mesicu, jakmile ale napise prvni petici, tak da na chvili prioritu jinym knizkam. Takze je podle me realne, ze do 5 let tady budeme mit prvni petici sagy. Dalsi petice by pak mohla do tech 9 let v klidu vzniknout.
    Je to hodne hruby odhad, ale u Sandersona je to podle me docela dost realne, pise fakt rychle (dokonce ma na svojich strankach progressbar, takze clovek aspon vi, jak na tom zrovna je).
  • Nečetl jste někdo Země bez zákona ?
    Kniha vyšla někdy v půlce června. Měl by to být román s prvky fantasy, v prostředí divokého západu. Recenze nevypadá úplně špatně. Nemá někdo zkušenost ?
  • @Dlady Napsal to ten autor Bran Skeldalu.
  • Ano, Jindřich Rohlík. Dělal redaktora pro časopis Level a pro pořad Game page.

• Kdy se v té Cestě králů začne něco dít? =D Zatím se to celkem vleče a ta kniha nemá absolutně žádný cíl, ke kterému bych se měl postupně dočítat...možná je to dobře, že nevím, kam směřuje. Ale těch pár postav zatím nic moc. Nejlepší mi příjde Syl.
    upraveno 21. července 2014
    @Henky

Hm... tam se deje neco uz od zacatku. Ja nevim, me ta knizka chytla uz od prologu, ktery byl extremne zajimavy. Na druhou stranu si jsem vedom, ze nekteri lide rikaji, ze prvni pulku se nic moc nedeje. A je pravda, ze ze zacatku autor spis popisuje svet a predstavuje postavy. Cil se dozvis na konci knihy, ale naznaky jsou pritomny uz v prubehu. V podstate uz prelude (uvod do cele sagy) naznacuje hlavni zapletku cele sagy.
    Moje doporuceni: proste docti celou knizku. Mozna by taky bylo dobre si znovu precist prelude a prolog, protoze jsou to velmi dulezite kapitoly a bez jejich pochopeni muzes mit problem chapat vyznam nekterych udalosti pozdej v knizce.

@Everett_young

:D ... To spis ne. Knizka se jmenuje podle knizky, kterou cte jedna z hlavnich postav. Navic je podle me preklad "Cesta kralu" docela zavadejici, ja jsem nazev te knizky pochopil spis jako "Zpusoby kralu" nebo neco jako "Chovani/vystupovani kralu", coz uznavam, ze neni tak pekny preklad, byt je podle me vystiznejsi. Nejsem prekladatel, ale myslim si, ze neexistuje zadny pekny preklad pro "The Way of Kings" ve smyslu, ktery mam na mysli.
  • Tak došlo tam k té vraždě žejo...měl jsem z toho souboje trošku závratě =D dočtu to určitě, protože mě to docela chytlo, ikdyž je to takové bezcílné čtení a bloudění. Každopádně jestli se tam jedná o okradení jasnosti Jasny, tak mi to nepříjde jako dobrý cíl knihy
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.