No uznávám, že to s Rhaegarem je spíš takový moje zbožný přání a daleko za čárou...ale to s tim Tywinem...to mi nedá spát....prostě chlap jeho charakteru a způsobu života by prostě nevlez na ženskou, kterou měl jeho syn, pro kterýho neměl jedinej kousek citu. Prostě tomu nevěřim. A navíc se nikde nikdy neobjevil ve spojitosti s jakoukoliv ženou. Nikde se nepsalo, že by od smrti svojí ženy měl nějakou jinou, byť nějakou běhnu. Ale je fakt, že proč by se o tom psalo...ale stejně...nesedí mi to...on se na Tyriona nemohl pořádně ani podívat a najednou v zájmu nějakej svejch intrik by ho strčil někam, kde už ho měl jeho mrzáckej syn?....Ale což...to se třeba jednou dozvíme...prostě jsem jen slabá žena, která o pohnutkách chrabrých a drsných mužů nemá ani zdání:)
@EmJé ja myslim, ze Shae bral len ako nejaku devku(devka jak devka) a proste bolo mu sumak, ze je to prave Tyrionova devka ale pan autor si pomyslel, ze preco tam nedat Shae aby to bolo ....(domysli si co ta prave napadlo)
Jaimie bude velmi pravděpodobně vrahem Cersei - nedivila bych se, kdyby se zabili navzájem - jako dvojčata spolu na svět přišli a tak z něj i odejdou. Melisandra měla jenom jednu kapitolu a v ní se jí jako azor ahai jevil v plamenech Jon místo Stanise, takže jsem si skoro jistá, že ho hodlá znovu zrodit v soli a kouři - proč jinak by ho taky nezachránila že. Jinak pevně doufám, že Dany se konce nedožije a na trůnu bude sedět Sansa. Otázka je s kým, že by Aegon?
Hech... Do hlavy sa mi vlúdila predstava ako sa Jaime vrhne na Cersei s mečom, prebodne ju a ona mu ešte stihne vbodnúť do krku ihlicu so vlasov. A vedľa len Tyrion sedí ,,Kde sa dvaja bijú..."
V jedné z knih bylo uvedeno něco ve smyslu, že historie je jako drak žeroucí si ocas, tedy že se neustále opakuje. Takže by mě nepřekvapilo, kdyby Targaryenský princ (Aegon) si měl vzít Dornskou princeznu (Arianne) ale zamiloval se do Stárkovic holky. Aegon Dorne potřebuje, takže se to tímto směrem bude ubírat. A třeba malíček s varysem spolupracují a směřují k tomu od začátku - Aegon je Varysův a Sansa malíčkův výtvor. Sice se ted hodně řeší bitva za zdí ale kniha se pořád jmenuje hra o trůny. Dany, Jon ani Bran nehrají, jen bojují, takže na trůnu nebude nikdo z nich.
Jaime podle mě zabije Cersei a spáchá sebevraždu. Taky je možnost že si je oba podá Tyrion. A tak mě napadlo, když je z Jaimeho teď mrzák tak by si ho mohl podat Tyrion v souboji :D ale myslim že i chlap s jednou rukou by neměl problém zabít trpaslíka. Ale pro mě by byla nejpřijatelnější první možnost.
@Nevada No jo, ale momentálně je stíhána pro vraždu krále, stále je v právně platném manželském svazku a dokud na severu vládnou Boltonové, tak není dědičkou vůbec ničeho, takže ani z politického hlediska nemá moc co nabídnout. Ano, sňatkem s Harrym by mohla dostat údolí, ale to by prvně Harryho musela potkat nějaká nehoda a seběhnout se spousta dalších událostí. Nejlepší partií pro Aegona (a věř mi že tohle je hodně přes mojí zaujatost) by byla Deanerys, se kterou by vyženil draky (a možná by je i dovedl ovládat) a armádu neposkvrněných. Navíc, Targaryeni se křížili od pradávna, tak proč ne? Poslušnost Dornů by měl mít zajištěnou skrze příbuznost, a ženit se s Margaery by byla sebevražda.
Dorne chce svatbu, jinak by neposílali žábu s tou listinou. A když jim nevyšla Dany, budou chtít Aegona. Doran není žádný hlupák, bude se chtít pojistit. A Sansa by se musela s Tyrionem nejdřív vyspat, aby byl snatek zpečeten.
@suertuda V takovém případě ale bude probíhat jakýsi dokazovací soud s církví jako v případě Cersei a Marge o to jestli je nebo není panna a v momentně kdy se vyspí s kýmkoli jiným může na nějaké dokazování nezpečetění zapomenout.
@Everett_Young Nemyslela jsem vhodná coby partie, ale povahově a vychováním. Problémů s její současnou situací jsem si samozřejmě vědoma. Nejednou jsem tady na to upozorňovala nadšené spekulující, kteří už ji pasovali na paní všeho od Severu, přes Údolí a Říční krajiny až po Západ :) Ale když už jsme u toho, všechny ty komplikace může jedním tahem pera vyřešit právě nový král Aegon VI. Pokud se udrží na trůnu.
@Nevada Ale pořád není jeho příbuzná a nemá draky. Líbí se mi představa že se vezmou s Daenerys a budou šťastní až do smrti (čti: než je na další stránce sežere Drogon) :-D (nebo sežere jen Daenerys a Aegon si pak může vzít koho chce, protože zdědí armádu a draky :-) )
Hodně bych se divila, kdyby se draci dostali dál, než do bitvy s jinými. A takovou královnu jako je Dany by v západozemí velmi rychle svrhli. Jsem sice nakloněná všem teoriím, ale Dany trůn uvidí maximálně jen z dálky.
@JoffreyWater Jop, už jsem říkala, že na Martina by docela sedělo, že se říše na konci rozpadne. Tebe nějak zajímá, kdo koho odpaní, mám začít spekulovat proč? :twisted: V případě Sansy to bode ex-Hora, v případě Brienne Tyrion. To je známo.
Komentáře
Problémů s její současnou situací jsem si samozřejmě vědoma. Nejednou jsem tady na to upozorňovala nadšené spekulující, kteří už ji pasovali na paní všeho od Severu, přes Údolí a Říční krajiny až po Západ :)
Ale když už jsme u toho, všechny ty komplikace může jedním tahem pera vyřešit právě nový král Aegon VI. Pokud se udrží na trůnu.
Proč Tyrion? Jaime by k Brienne seděl víc.