Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

upraveno 17. června 2014 v 4. řada
11112131517

Komentáře

• Obdivuju všechny, kdo jsou ochotni sepisovat tak dlouhé elaboráty, klobouk dolů.
    @Kalam Mekhar Vidíš, to je důvod, proč plýtvám čas na sledování seriálů, vypínám u nich mozek a dělá mi to dobře :twisted:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 18. června 2014
  • @Kalam Mekhar Po dvou dětech už po lobotomii jsem :-) Na Hru se dívám, protože jsem zvědavá, co tam zkoní dalšího, ale nemůžu říct, že tam nejsou scény, co se mi líbí (a moc).
  • upraveno 19. června 2014
  • Jinak jedna poznámka... jak jste přišli na desetitisícovou jízdu? myslím, že ty šiky tvořily tři řady po cca 10ti jezdcích, 3 šiky vedle sebe a jsme celkem na stovce... těch řad tam jelo šest nebo sedm... z každé strany... myslím, že to je cca 1.500 jezdců.
    A jak tu někdo psal, že nemůžou najít Droga... :o) No, nedivím se - popel popelu, prach prachu.
  • A ještě poznámka,... když upaloval Ygritte, tak hned vedle stál čarostrom,... myslím, že tam rozhodně neměl co dělat - buď by jí vezl hrozně daleko, nebo by nadávalo smysl, proč chodí Hlídka přísahat Starým bohům dál než musí (v 1. sérii cestou zpět objevili ty dva wighty, co si odvezli na hrad)
  • JayJay
    upraveno 19. června 2014
    @Velbloud: Ok, viděl jsem to pozdě večer (spíš brzo ráno), takže možná jsem to podcenil... minimálně v tom, kolik je řad (evidentně nejméně 10, což zvyšuje i ten můj odhad na cca 2000). Jinak ten poslední obrázek dezinterpretuješ, nejedná se o řadu 22 lidí, ale o dvě samostatné formace (okolo cca 10 ti lidí v řadě)... stejně tak nejde o 4 řady, ale o řad 6, protože jsou to dvě formace za sebou (perspektiva tam bývá občas neintuitivní,... třeba na Joffově svatbě jsem furt koukal, kdo sedí vedle koho a až z většího pohledu planulo, že nasedí vedle sebe, ale o řadu za ním...)... navíc, trochu se ty řady porušily, když zrychlili jízdu... Tedy byl si dovolil tvrdit, že to bude spíše v rozmezí 2-3 tisíce...
    EDIT: Přesněji formace 16*3 *3 vedle sebe *11 skupin z *2 směrů, to je 3168... takže není, je to těsně nad. :o)

PS: S obrázky mám taky vždy problém... není to úplně intuitivní... :o)

PPS: Docela zajímavé (a pro mě překvapivé) je srovnání počtů serál vs kniha (beru zdroj awoiaf), ta čísla nejsou moc odlišná...
    KbtW: Seriál 100.000 Kniha 100.000 z toho 20.000 bojovníků
    Hlídka: 105, kniha trochu matoucí, hlídka měla 900, jen zhruba třetina byla na Great Ranging, přesto osádku CB před bitvou uvádějí jen 40 mužů + posily z obou hradů a z městeček...
    KotNS: Seriál 3.200 (můj upravený odhad z obrázků) Kniha "přes tisíc", uvádí se 1.300-1.500
  • @schneck Robert by ale tomu degenovi nejspíš rozmlátil palici, kdyby se mu s tím přišel "pochlubit" =D
  • @JoeGyry
    ani bych nerekl...bylo tam par scenek, kdy udelal pred Aryou prasarny a ona ho nenavidela to tam slo taky videt...ze tam dali vetsinu scenek kdy se musi chovat jako kamaradi aby prezili a aby to vypada cool je vec druha :D
  • Musím povedať že ostatný diel mal mimoriadne dobre zvolený názov. Resp. medzi názvom, obsahom a dokonca aj dátumom uvedenia je neskutočná synergia. Snáď každá jedna scéna by mohla byť dôvodom pre označenie "Deti", navyše to išlo von na deň otcov.
    Nič to neznamená, ale prišlo mi to kul.
  • upraveno 20. června 2014
  • Myslíte že mluvil Tywin pravdu o tom že nakonec vlastně neměl v plánu Tyriona nechat popravit a že ho minimálně respektoval za vůli bojovat o svoje místečko pod sluncem? Já myslím že ne. Myslím že měl doslova pod sebou nasráno :) Ale zase na druhou stranu jenom můj názor, stejně jako si myslím že i seriálový Tywin věděl o incestu, proto možná uvažuju špatným směrem.
  • @pavel Myslím že by ho z toho Tywin nějak vysekal. Přeci jenom, i když Tyriona nesnáší, pořád nese jméno Lannister. Navíc, pro Tywina Shae nic neznamenala, jak řekl, byla to jen děvka. Takže myslím, že kdyby si s ním Tyrion rozumně promluvil za dohledu kuše, tak by ho Tywin nechal odplout pryč a dál by to neřešil.

dost mě pobavila chyba v první verzi titulků, kde je napsáno že Tyrion má být "opraven". Představa jak někde v dílně vyměňují v Tyrionovi ozubená kolečka aby už nadále nevraždil další Lannistery mě docela pobavila :-)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • @pavel Souhlasím s @Everett_Young Tywin by Tyriona popravit nenechal, převe jen byl jeho syn a myslím, že i Tywin si uvědomoval, že Tyrion je to nejchytřejší a nejschopnější z jeho dětí.
  • No, jestli by ho kvůli něčemu nepopravil tak jenom kvůli jménu... Ani ne schopnostem či tak podobně. Bylo by to další gesto o nedotknutelnosti Lannisterů
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja zastávam názor, že by ho popraviť nechal. Tywin chránil meno kým sa to hodilo. Tyrion bol v danom stave usvedčený z královraždy, ešte dokonca voľbou Bohov (alebo tomu smallfolci verili). Jediný raz, čo sa Tywin prejavil so záujmom bolo, keď ho šupol do KL a aj to len preto, že Jaimeho odpísal. Je pravda, že potom, čo sa stal pobočníkom ho učinil Pokladníkom, ale nevidel som nejakú podporu. IMHO Tywin to myslel vážne, ale bola k tomu potrebná tá kuša.
  • @Gepeto Také si myslím, že by ho nechal popravit, dokonce se mi zdálo že to vítal - byla to konečně příležitost, jak se legálně zbavit syna, kterým opovrhoval a styděl se za jeho zplození.
  • Já si myslím, že tohle by byl první případ, kdy by se Tywin řídil heslem: mrtvý Lannister, dobrý Lannister... Těžko mohl udělat něco proti vrdiktu "bohů" + tak zase Tyriona neuznával, pokud vůbec...
  • Tywin Tyriona nechtěl mrtvého, on ho jenom nechtěl mít na očích, to Cersei ho chtěla mrtvého za každou cenu. Ale i tak by Tywin neměl problém s tím nechat ho popravit kdyby nebyla jiná možnost.
  • Hmm, podle mě prohra v souboji bohů znamená smrt (a tím nemyslím bojujícího, ale obviněného). Navíc jsem si jistý, ač to považuji za naprosto nepravděpodobné, i kdyby Tywin dejme tomu poslal Tyriona na Zeď, podle mě by nedojel ani 10 lig daleko. Cersei by si určitě našla nějakého vrahounka, aby to zařídil....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.