@Matej Srovnávat knihu a seriál je mimo? Tak s čim to mám srovnávat? S Ordinací v růžové zahradě? Jinak mě zatím nikdo neodpověděl proč čmárají anglicky v Meerenu, proč Jon vyrdrží náraz do kovadliny, proč Brienne po souboji vypadá jako by vyšla z nákupů. Proč jsou draci zakrslí, proč chovaní postav nedává smysl, proč nejsou tvůrci ani schopni vyvěsit správnou vlajku, proč herci neumí hrát a tváří se 90% času stejně při jakékoliv události viz. Sansa, Danny, proč.......
Jinak tu pár lidí psalo že se jim nelíbil příjezd Stannise, co se vám na něm nelíbilo? Akorát nebylo provoláváno jeho jméno, ale jinak byl ten příjezd v pohodě.
@JoffreyWater No krom toho, že mi ta jejich jízda přišla hrozně nereálná, to vypadalo jako by tam Mance kempoval s pár kamarády, po nějaké armádě a dalších desetitisících "civilistů" se slehla zem. A vysvětlení, že nejsou finance, to sice ano ale tohle bylo vážně hodně odfláknuté.
@Madelin Právěže ta jeho jízda mi přišla dobrá, takhle nějak si představuji středověkou jízdní formaci. Ale když se na to zpětně dívám tak ano, těch divoých tam bylo nějak málo :D a hlavně jsem si uvědomil že tam nebyla rodící Dalla :D
@Madelin Ano, kam mu zmizli obři, mamuti? To měl jenom dva? Kde měl těch stotisíc divokých? To vypadalo, že Stannis posekal pár branců a Mance se mu má podle scénaře okamžitě vzdát jako nějaká situovaná divadelní hra. Prostě amatérský scénař plný chyb.
@JoffreyWater Středověka formace? Myslíš tu nereálnou jízdu v lesích a těch pár CGI? Tak pokud si tak představuješ správnou středověkou formaci, tak konečně chápu, proč se ti líbí GoT...
@Kalam Mekhar Ty si představuješ, že natočí fantasy serial do posledního knoflíku na živůtku zcela vedlejší postavy přesně a ještě k tomu dodrží všechny realie, které si myslíme, že byly ve středověku? Radši se na to nekoukej... Mě třeba se** věci, tak na to nekoukam, ale vylejvat si tady v části zaměřený na serial, že založil účet nedavno nebo dokonce, že jsi četl knížku dřív to je opravdu zásadní...
@Rickon To samozřejmě nečekám, ale aspoň to, aby to mělo nějaký řád a smysl a nevypadalo to tak amatérsky, přece jenom GoT má ze seriálu největší rozpočty a zrovna u čtvrté řady bych čekal aspoň částečnou logiku děje, když už tvůrci mají za sebou nějaký ten rok, jenže to nejen na mě, ale i na mé nejbliží okolí působí chaoticky a amatérsky...
@Matej Přítelkyně to nečetla, tak to z lásky k ní sleduji s ní, jenže po finále jsem už hněv nevydržel... Tak něco spraseného jsem prostě neviděl, nikdy jsem neviděl tak skvělou předlohu zmrvenou, čili je mi úplně jedno jestli je kritika konstruktivní nebo ne. Čtvrtá série je naprostý odpad seriálové tvorby.
Tak ako len divák seriálu, som vcelku spokojný s dielom, aj keď niektoré veci boli divné..
Súboj Brienne s The Hound mi prišiel ešte vcelku ok, to, že ho porazila je viac menej dané tým, že on mal tú ranu/jazvu, a teda asi infekciu, a ako Arya spomenula v 8. dieli, tak chodil už pomalšie a bol slabší vďaka tomu.. scéna s Dany prekvapujúco bola fajn, hlavne otrok a farmár, len mi prišlo divné, však tí draci sa môžu veľmi ľahko dostať z tých reťazí nie? Však hlavy majú menšie ako sú ich krky, tak im stačí len dať hlavu dole a reťaz im proste spadne a oni budú slobodní, nie? Ale inak vyzerali fajn a bola to taká smutná scéna
Stannis konečne mal poriadnu scénu a mne osobne asi prišiel začiatok epizódy lepší ako to čo nasledovalo.. Kit je stále lepší v seriálu a to je veľké +.. scény s Tyrionom mi prišli v poriadku, ale škoda fakt, že nepoužili niektoré veci, čo boli v knihách (ktoré som nečítal, ale viem ako to malo byť).. príbeh o jeho prvej žene, lebo takto mi prišlo divné, že šiel zabiť Tywina (zabiť len kvôli Shae a že ako sa k nemu choval? no neviem)..a Shae sa nemala brániť, takto z toho vyšiel Tyrion zase ako kladná postava a proste neviem prečo majú strach z neho ukázať aj tú temnejšiu stránku (ak ju ľudia vedia prijať aj pri takých postavách ako je Batman :) tak si myslím, že by to prešlo aj Tyrionovi).. a jeho scény by tým pádom mali väčší zmysel a dojem..
Branova scéna - konečne, že sa stalo niečo zaujímavé, a aj keď celkovo efekty s kostlivcami boli ok (boje s kostlivcami sú vždy tvrdým orieškom) a tie scény mi pripomenuli scény z filmov ako Sindibád alebo Jasón a Argonauti (čo pri mne znamená veľké +), tak proste celkovo tá scéna pôsobila divne (blesky či petardy/granáti ! to už bolo dosť aj na mňa) a Jojen ako sa dal zabiť vyzeralo extra divne až smiešne.. na koniec Arya - všetky jej scény dobré v tomto dieli a z Maise sa stáva fakt dobrá herečka .. Na záver som čakal jednu scénu, ktorej som sa nedočkal a to bolo moje hlavné sklamanie.. ale človek nikdy nevie, a možno sa tá scéna viac hodí do ďalšej série.. Celkovo dobrá epizóda, tak na 7-8/10.. a ako sezóna veľmi dobrá, druhá najlepšia po 1. sérii
Val a zaměna dětí tak určitě nebude...ale z nejakyho duvodu je s Aemonem do toho Oldtownu poslat musi...a beztak to vemou i prez Braavos kdyz uz tam je Arya a mozna se i potkaji :D
@Kalam Mekhar: Tak nejprve konzultuj své názory (Ideálně tvými slovy, že kouká na "naprostý odpad seriálové tvorby", který "mrví skvělou předlohu") s ní a pak ji z lásky k ní přesvědč, ať si to přečte, že přichází o spoustu spouvislostí... a nebudeš na to muset koukat.
Komentáře
@Kalam Mekhar : Tak co tu ještě děláš? :D
Kdybyste na Kalam Mekhar nereagovali, tak ho to za chvíli přestane bavit...
svata pravda
Súboj Brienne s The Hound mi prišiel ešte vcelku ok, to, že ho porazila je viac menej dané tým, že on mal tú ranu/jazvu, a teda asi infekciu, a ako Arya spomenula v 8. dieli, tak chodil už pomalšie a bol slabší vďaka tomu.. scéna s Dany prekvapujúco bola fajn, hlavne otrok a farmár, len mi prišlo divné, však tí draci sa môžu veľmi ľahko dostať z tých reťazí nie? Však hlavy majú menšie ako sú ich krky, tak im stačí len dať hlavu dole a reťaz im proste spadne a oni budú slobodní, nie? Ale inak vyzerali fajn a bola to taká smutná scéna
Stannis konečne mal poriadnu scénu a mne osobne asi prišiel začiatok epizódy lepší ako to čo nasledovalo.. Kit je stále lepší v seriálu a to je veľké +.. scény s Tyrionom mi prišli v poriadku, ale škoda fakt, že nepoužili niektoré veci, čo boli v knihách (ktoré som nečítal, ale viem ako to malo byť).. príbeh o jeho prvej žene, lebo takto mi prišlo divné, že šiel zabiť Tywina (zabiť len kvôli Shae a že ako sa k nemu choval? no neviem)..a Shae sa nemala brániť, takto z toho vyšiel Tyrion zase ako kladná postava a proste neviem prečo majú strach z neho ukázať aj tú temnejšiu stránku (ak ju ľudia vedia prijať aj pri takých postavách ako je Batman :) tak si myslím, že by to prešlo aj Tyrionovi).. a jeho scény by tým pádom mali väčší zmysel a dojem..
Branova scéna - konečne, že sa stalo niečo zaujímavé, a aj keď celkovo efekty s kostlivcami boli ok (boje s kostlivcami sú vždy tvrdým orieškom) a tie scény mi pripomenuli scény z filmov ako Sindibád alebo Jasón a Argonauti (čo pri mne znamená veľké +), tak proste celkovo tá scéna pôsobila divne (blesky či petardy/granáti ! to už bolo dosť aj na mňa) a Jojen ako sa dal zabiť vyzeralo extra divne až smiešne.. na koniec Arya - všetky jej scény dobré v tomto dieli a z Maise sa stáva fakt dobrá herečka ..
Na záver som čakal jednu scénu, ktorej som sa nedočkal a to bolo moje hlavné sklamanie.. ale človek nikdy nevie, a možno sa tá scéna viac hodí do ďalšej série..
Celkovo dobrá epizóda, tak na 7-8/10.. a ako sezóna veľmi dobrá, druhá najlepšia po 1. sérii
hehe tak to se povedlo :D
Val a zaměna dětí tak určitě nebude...ale z nejakyho duvodu je s Aemonem do toho Oldtownu poslat musi...a beztak to vemou i prez Braavos kdyz uz tam je Arya a mozna se i potkaji :D