Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

upraveno 17. června 2014 v 4. řada
1568101117

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. června 2014
    @Nitpicker Už jsem zde :-)

EDIT: rozbor na začátku stránky
  • @Miya Vlastně jo, v knížce to byl v bitvě spíš ten typ co zůstává v ústraní a nechává bojovat vojáky namísto aby se do boje osobně zapojil, v seriálu to je naopak (viz černovoda).
  • @Thorar neřeš, reakce na jeden z příspěvků zde a na to že filipínci se nechávají dobrovolně ukřižovat.
  • upraveno 16. června 2014
    @atman Ano, vypíchl bych tu tvoji myšlenkou o současných divácích. To je i přesně zdejší stádo, které GoT chválí. Vůbec nepřemýšlí, že 30min z 50 je nelogických. Jim je to jedno, oni letěli po první sérii do knihkupectví, ovlivnění hypem nakoupili knihy, ale pořád maji v hlavě hype z TV show. Tam někdo čmárá anglicky po zdech v Meereenu, tam dostane Jon úder od 120kg vysvalenýho chlapa do kovadliny a on je v pohodě, vstane a pokračuje, jako by se nechumelilo, oni dokonce pochváli fight Ohař vs. Brienne, jim nevadí, že to naruší kompletně lore, jim nevadí nelogika souboje, že by prostě neměla ani 1% šanci ho dostat, hlavně, že je to Cool. Opravdu hype dokáže velké věci, tady krásně vidíte, že dokáže i zatemnit mozek,,,
  • @JoffreyWater Vždyť ho tam někdo popisoval "ten plešatý", nebo ne? :D

His head has only a fringe of black hair "like the shadow of a crown"
  • @Madelin Máš pravdu, já si to spletl s Boltonem, ten je v seriálu plešatý a v knížce vlasatý :D
  • @atman @Kalam Mekhar
    Sračka? Ok. Ale ta správná otázka vždycky zní: "Compared to what?" Seriál, jakýkoliv...a prosím žánrově srovnatelný, žádné sitcomy.
    Pozn. Lost byla p*čovina od prvního dílu.
  • @Nitpicker ty sis našel jiné kamarády? :'-(
  • tak pratele, dost bylo emoci .. ja jdu spat .. potkame se pristi rok :-) Snad , teda ...
  • @Kalam Mekhar Tak já četl knížky dřív než jsem koukal na seriál. Knížky jsou pecka, jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) příběhů co jsem kdy četl. Pak jsem se koukl na seriál. Zezačátku jsem byl rozčílen změnami (hlavně u Jaimeho charakteru), ale po čase jsem to překousl a i seriál mě začal bavit. Teď je to pro mě i jeden z nejlepších seriálů vůbec, u mě překonal i Dextera. Takže asi tak. Jak se říká, 100 lidí, 100 chutí.
  • @Nitpicker asi se jim líbilo "tamto polský" - Zaklínač. Ten seriál byl tak sociální že to muselo chytnout každýho androše za srdce..
  • @Everett_Young Cože? Na hádání se? Ne, to ne. Ale jak tak čtu tvůj poslední rozbor, tak mi z toho vychází, že se ti to snad i kupodivu...wait for it...ehm, celkem líbilo? Tedy technický rozbor souboje neřeším, to mi je putna. Jo a btw. taky jsem se bál nějaké incestní felace. uff
  • @Nitpicker Žánrově? Epické fantasy, kolik takových show je? V současnosti to můžeme srovnávat leda tak s Vikings, a to když zavřeme obě oči, ale i kdyby jsme to porovnali, tak Vikings i když mají malý rozpočet dokáží velké věcí a je to o mnoho kvalitnější show...
  • Najviac mi po skončení seriálu budú chýbať tieto debaty :( trollovanie, flame, tlačenie subjektívnych názorov druhým ľuďom, urážanie, každý týždeň tá istá copy pasta názorov... Ešte nám chýba gore a CP a mohli by sme byť take cz/sk /b/
  • @Nitpicker Taky mě to hned napadlo, jak si tam klekla.. to je hrůza, jsme všichni zkažení! :D
  • @JoffreyWater Registrace 8.5.2014. To opravdu napovídá, že jsi dlouholetý fanda série .)
    @Kalam Mekhar Musím se na ty Vikingy podívat. Nechtělo se mi, protože to je od stejného chlapa co dělal Tudorovce, Borgias a Camelot (samé sračky), ale celkem to má dobré ohlasy, tak to asi zkusím.
    @atman Kalam zvládl relevantně odpovědět na otázku. Těžká oligofrenie tě omlouvá.
  • Koli zaveru tretiej epizody som začal čitať knihy..a koli zaveru štvrtej epizody sa pridavam k hrstke tých ktorí na serial kašlu... Cela HBO mala za ulohu dať do štvrtej serie zaver tretiej knihy..Namiesto toho v celej štvrtej serii bolo viac vymyslených scen ako bolo treba (a ešte k tomu aj na piču ...)..
  • @Nitpicker To se koukni. Vikings mají výborně zvládnuté charaktery, atmosféru... O mnoho lepší než GoT...
  • @Kalam Mekhar Jo, k příběhu jsem se dostal teprve asi před rokem co mi známý tu knižní sérii doporučil, to znamená že můj názor nemá význam? :D A k tomuhle fóru jsem se taky dostal teprve nedávno.
  • @Nitpicker Jo, Vikingové jsou i podle mého názoru lepší (jako dobrodružný seriál, ne jako historický seriál) než GoT. Sice mají menší rozpočet, ale třeba bitva v (mám pocit)2x08 (nebo 2x09 nejsem si jistý) byla zvládnutá naprosto skvěle, včetně té hromady křoví kolem. Ale první série byla lepší. Sice nebyla tak akční, ale nebyla to zdaleka taková vztahovka. Tam šlo opravdu spíše o nahlédnutí do života vikingů.
  • @Nitpicker mno nevím, zas tak mi to nepřijde. Je fakt, že Mel tu dávají hodně prostoru, přeci jen je to zajímavá tajemná postavu, ze který se snaží co nejvíc vytěžit. Ale nepřipadne mi, že by tam nějak extra vyplývalo, že s ním manipuluje, nebo možná si to jen v tom seriálu neuvědomuju podobně jako nevysvětlení jeho záměrů, vzhledem k tomu, že ho znám dobře z knih jako jednoho z mých oblíbenců. Ale s tou hudbou máš pravdu, sedí mi k Mel, na Stannise opravdu vrhá horší svétlo.
    @JoffreyWater jop, v knize je popsaný jako skvělý válečník, stratég a v seriálu asi chtějí jeho umění předvést přímo v bitevní vřavě :-) mno celkově je to divný, to je fakt.

No máte pravdu, ale čekala jsem něco horšího, když vidím, jak ho tu někteří nemůžou skousnout. Mě na něj jeho herec sedí, až na mírný nesrvnalosti ve vzhledu. A ten zbytek, mno díky tomu, že znám jeho úmysly, vím, že není fanatik jako třeba jeho šílená žena, ale jen pragmatik, kterej té moci využívá, ač je mu to často proti srsti (což je i v seriálu naznačeno) tak mi zas tak nevadí, ale je možný, že nečtenář na něj jen ze seriálu může díky nedovysvětlení mít špatnej pohled... ostatně to je třeba teď problém i Tyrionovy otcovraždy, která bez Jaimeho impulsu taky nevypadá až tak košer
  • @Kalam Mekhar Tohle je vůbec poprvé co nějaký příběh řeším na fóru, je to tím že ještě není zakončený takže se o jeho zakončení může spekulovat :D
  • @JoffreyWater Lži vykládej jiným, na to nejsem zvědav...
  • @Kalam Mekhar Tak jestli to soudíš podle toho kdy jsem se tu zaregistroval tak to pak jo :D
  • @atman @Kalam Mekhar
    Trollování a hlavně urážky si laskavě odpusťte. Vyjádřit svůj názor jde i slušně.
  • @Miya Košer otcovražda mě dost pobavila. :D Ale jo prostě tam ty věci chybí a je to škoda protože ty detaily jsou tam důležité, bez nich mi to vyznívá dost jinak. :(
  • @sveva Urážky, kdepak? Na koho? Piš, jsem zvědav..
    @Miya Myslím, že seriálového Tyriona, i přes vynechání Tysha-motivu, diváci stále vnímají jako většího klaďase, než čtenáři toho knižního.
    Stannis. Tak herec to je výbornej. Scénář je mimo.
  • @Kalam Mekhar Hele, ty jsi se taky zaregistroval teprve před dvěma roky, co když jsi začínal na seriálu a jsi lhář? :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.