to by bylo konecne poradne gesto, takhle to bude jen dlouhy plac a narek, kde je (absolutne zbytecna) Lady Stoneheart a proc tam nebyla zminka o prvni zene Tyriona a proc nerekl Tyrion Jaimemu o tom jak picha Cersei pulku KL, a tak dale, to radsi at zustanou trollove v jeskynich :D
@hustey Ale když ty děti jsou tak chutné. Měl bys někdy ochutnat. A Tyrion už nikomu nic neřekne, bude zaměněn za dítě (stejně jako ti nebozí hobitci) a sežrán spolu se Samvědem a Smělmírem :twisted:
WTF?! Jojen?! :evil::wall: Hodnotit budu asi až po druhém shlédnutí, pocity jsou spíše rozporuplné... nicméně podle toho, jak o tom díle mluvili, jsem čekala mnohem víc.
Nejsilnější scéna pro mě byla jednoznačně na Zdi - když se střetl pohled Melisandry a Jona, měla jsem husí kůži snad všude. :-)
Ze tam nebude moc Brana? Přijde mi, ze ta jeho linka se do jinak realističtějšího světa písně moc nehodí a v seriálu to vypada ještě blběji. Ale možná jen moje pocity :|
Pozreté. Výkrik radosti- doddržali knižnú verziu (až na modifikovaný uvieskaný súboj S a B) s Aryou a Sandorom. Moja nádej pokračuje (long live The Hound) Dany bola v pohode. Slzičky šťastia pri cibuľovom rytierovi, Stannisovi, Jonnovi a Thormundovi. Tywin, Jaime a Tyrion a Varys. Bolo to super, len zabudli tú úžasnú hlášku:,,nekadí zlato" Deti lesa a tí kostlivci?! o.O to bolo čo? Som rada, že finále bolo takéto, žiadna matka dragov. Krásna hudba. Bez Lady Stoneheart sa to zaobišlo. Diel hodnotím pozitívne, hlavne vďaka Sandorovi.
schneckix: Ned Stark zemrel pro Stannise asi ve smyslu, ze zemrel proto, protoze chtel kralovskou moc predat prave jemu (jako snad jediny) a za to byl popraven jako zradce.
Deti Lesa super, ja bych uvital jeste vic magie, at to neni takova nuda (precijen draci uz ziji dostatecne dlouho, aby ve TWOW prisli kouzelnici apod.)
Tyrionova motivace - on Jaimemu nemohl v serialu rict, ze tam vypichala tolik lidi, protoze kdo se diva jen na serial, tak ty postavy vubec nezna a navic je hodne pravdepodobne, ze se Jaime a Tyrion uz nikdy nesetkaji, proto by bylo asi pro serial zbytecne vyvolavat konflikt mezi temito dvema postavami. Motivace k vrazde Tywina by byla s Tyshou asi vetsi, ale jako zasadni problem mi to taky neprijde. Byla chyba to vystrihnout kvuli casovych duvodu, ale rezat si kvuli tomu ruky jak Everest nehodlam : )
toto bolo na mňa moc...jojen mŕtvy, varys s tyrionom, žiadny wherever whores go ani she has been fucking with osmund kettleback and moon boy, a hlavne ešte horšia záverečná scéna ako mhysa... a aby som iba nehuboval, dobrý sever (myslím jona, nie kostíkov) a ešte lepšie locknutie dráčkov (tam my aj ukápla slza)
Mě to jako celek tedy moc nenadchlo, jsem prostě asi konzerva a chtěla bych to mít všechno podle knih. Nejvíce mi tam chyběly rozhovory v Tyrionově lince příběhu.
Líbí se mi že tady někdo napíše haterský koment (třeba i pravdivý - a i já nekritik si řeknu že na tom něco je) a najednou všichni začnou používat stejný argumenty a snad i ctrl+c... Případně se epizoda všem líbí do té doby než někdo napíše kritiku, a pak se to sype ze všech stran :)
Z epizody jsem zmaten, ne že by se mi tam něco vyloženě hnusilo, spíš to musím nějak zpracovat :D A vážně, TV divákům by jméno Tysha opravdu řeklo hodně mimochodem, v tomhle okrajování problém nevidím... Jediné co bych rád "zkritizoval" - berte s rezervou, je fakt že čím víc CGI, tím pro seriál horší (stannisovy šiky vjíždějící tak nějak divně do lesa, draci byli taky celkem odfláknutí, a ti kostlivci mi připomínali kostlivce ze "sedmé sindibádovy cesty" z padesátých let, samotné děti lesa jsou zpracovány fajn, ale ty megy co hází :D ), nejlepší finále to rozhodně nebylo...
todle me tam taky sere...takhle ''prozradi'' hodne veci z knizek, kre je to udelany formou ze poradne nikdo nevi a porad tam muzou vznikat otazky...nevim proc s tim Martin souhlasil...a nebylo to poprve!
@pavel D&D prohlásili že tohle je nejlepší epizoda co kdy natočili, takže bych si jenom ironicky kopnul s tím, že jestli je tohle to nejlepší co umí, tak se zrovna nepředvedli. Epizody byli i lepší než tahle. Minimálně finále první série se mi líbilo mnohem víc.
Ale jo, ta linka s Jonem a Stannisem se jim celkem povedla, rozhodně to mohlo dopadnout i hůř. Na scény na Zdi se v příští sérii těším asi nejvíc. Bran, Meera a Jojen - štve mě, že seriál začíná knihu trochu spoilerovat, teď už je jasné, že Jojen v knize už nebude mít žádnou velkou roli a nejspíš brzo umře (pokud teda už není mrtvý). Jinak ten souboj s kostlivci na mě působil trochu lacině a nelíbí se mi, že úplně vynechali Coldhandse, ale plus mají u mě za děti lesa, bála jsem se, aby je taky nevystřihli. Brienne, Podrick, Arya a Hound - no je to trošku moc příhodné, že na sebe zrovna narazili, ale budiž, Maisie to zahrála skvěle a už se těším, až dorazí do Braavosu. Dany v téhle epizodě byla dobrá, Emilii jako herečku moc nemusím, ale tentokrát mi vůbec nevadila, naopak. Cersei vyhrožující Tywinovi byla jedna ze změn, která mi nevadila, myslím, že to dobře ukazuje, jak Cersei postupně ztrácí rozum, ale to vynechání Tyshy je prostě škoda...jako není to pro mě zásadní problém, ale co by jim to udělalo, kdyby to tam dali. No a nevím, jestli jsem to pochopila správně, že Varys odjíždí s Tyrionem? Tomu teda už vůbec nerozumím, co to má znamenat. Celkově tahle epizoda vůbec nebyla špatná, ale mohla být podle mě i lepší.
Komentáře
Hodnotit budu asi až po druhém shlédnutí, pocity jsou spíše rozporuplné... nicméně podle toho, jak o tom díle mluvili, jsem čekala mnohem víc.
Nejsilnější scéna pro mě byla jednoznačně na Zdi - když se střetl pohled Melisandry a Jona, měla jsem husí kůži snad všude. :-)
Dany bola v pohode.
Slzičky šťastia pri cibuľovom rytierovi, Stannisovi, Jonnovi a Thormundovi.
Tywin, Jaime a Tyrion a Varys. Bolo to super, len zabudli tú úžasnú hlášku:,,nekadí zlato"
Deti lesa a tí kostlivci?! o.O to bolo čo?
Som rada, že finále bolo takéto, žiadna matka dragov. Krásna hudba. Bez Lady Stoneheart sa to zaobišlo.
Diel hodnotím pozitívne, hlavne vďaka Sandorovi.
Deti Lesa super, ja bych uvital jeste vic magie, at to neni takova nuda (precijen draci uz ziji dostatecne dlouho, aby ve TWOW prisli kouzelnici apod.)
Tyrionova motivace - on Jaimemu nemohl v serialu rict, ze tam vypichala tolik lidi, protoze kdo se diva jen na serial, tak ty postavy vubec nezna a navic je hodne pravdepodobne, ze se Jaime a Tyrion uz nikdy nesetkaji, proto by bylo asi pro serial zbytecne vyvolavat konflikt mezi temito dvema postavami. Motivace k vrazde Tywina by byla s Tyshou asi vetsi, ale jako zasadni problem mi to taky neprijde. Byla chyba to vystrihnout kvuli casovych duvodu, ale rezat si kvuli tomu ruky jak Everest nehodlam : )
viz. http://insidetv.ew.com/2014/06/16/game-of-thrones-finale-martin/
Z epizody jsem zmaten, ne že by se mi tam něco vyloženě hnusilo, spíš to musím nějak zpracovat :D A vážně, TV divákům by jméno Tysha opravdu řeklo hodně mimochodem, v tomhle okrajování problém nevidím... Jediné co bych rád "zkritizoval" - berte s rezervou, je fakt že čím víc CGI, tím pro seriál horší (stannisovy šiky vjíždějící tak nějak divně do lesa, draci byli taky celkem odfláknutí, a ti kostlivci mi připomínali kostlivce ze "sedmé sindibádovy cesty" z padesátých let, samotné děti lesa jsou zpracovány fajn, ale ty megy co hází :D ), nejlepší finále to rozhodně nebylo...