Hra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire

upraveno 9. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x09 - Strážci na Zdi - Ice & Fire

V této epizodě budou Jon Sníh a jeho bratři z Noční hlídky čelit své doposud největší výzvě. Epizodu asi není třeba víc představovat, události se k ní pozvolným tempem sbíhají už od třetí série. Snad dlouhé čekání vynahradí mnohými vychvalovaný … celý článek

Read the full story here


245678

Komentáře

  • upraveno 9. června 2014
    @SkotR Co ja vim, mohli pomoct tahat mamutovi, mohli busit do brany, a predevsim se mohli snazit tu zed prelezt ve vetsim poctu. Co by asi udelalo tech 5 vojaku, kdyby se jim to zazrakem podarilo vylezt? Nemluve o tom, ze prelezat kilometry dlouhou zed na jedinem branenem miste je sam o sobe fail. Ale tohle uz je hnidopistvi, ja chapu ze je to dobre pro efekt, ale kdyby tam ukazali, ze jich zaclo lezt aspon 200 po sirsim prostoru, je to uplne neco jinehe a davalo by to aspon na prvni pohed smysl. A to by prece nebyla zadna draha zalezitost.
  • upraveno 9. června 2014
    @Freix
    Máš pravdu mohli by by bušit do brány, protože na nic kloudnějšího by se nezmohli. A ti co se snažili vyšplhat na zeď.... ti tam byli jenom proto, že scenaristi chtěli někoho rozmáznout, žádnej generál sice nejsem, ale fakt nechápu v čem by pomohlo kdybi lezli ve větším počtu.
  • Na to ze je to "len" serial ma paradne zaujali dva technicke momenty z bitvy :
    1. 1st person Ygritte ako striela z luku , zaroven je pocut aj jej dych, dost verne tak ako by sa malo dychat pri strelbe
    2. ked Jon vyckoci z vytahu je tam cca 1min scena bez strihu a bez CGI(asi) ked kamera kruzi okolo Castle black a vsade na nadvori sa deje nieco zaujimave (najlepsi Tormund ako tam vrieska pri zabradli)
    Detaily, ale strasne ma potesili...AAA filmy bud pouzivaju slow motion, alebo zbesily neprehladny strih
    Len som dufal aj v triumfalny prichod Stannisa na zaver
  • @SkotR V cem by to pomohlo? Tak krome toho, ze by tam meli scenaristi vice lidi k rozmaznuti a scena by nevypadala jako jeden velky vtip, by vice divokych melo sanci, ze se na zed dostanou, a ze budou schopni premoci obrance.
  • upraveno 9. června 2014
    Hlavní dějová linka dnešního dílu nijak nepřekvapila a ani výrazně neurazila. Tvůrci by však jistě udělali mnohem lépe kdyby nabídli i něco jiného než 50 minut tmy, ledu, ohně a několik desítek komparzistů bijících se kolem. Pokud byla bitva u Blackwater Bay "epická" na seriálová měřítka, tak nyní se epičnost Neilovi ztratila kdesi na severu či to vzala úprkem směr Ašaj.
    Místo zbytečně natažených scén kdy si připomínáme sympaťačku Igrite i její "rozkošnou mindu" jelikož dnes nadchází její poslední "you know nothing Jon Snow" či zbytečné "představení" Aemona Targaryena (kdy snad už všichni vědí po 38 dílech kdo že tenhle slepý "mistr" je)
    , jsme se mohli dozvědět něco málo o dalších postavách mimo Černý hrad, jelikož takhle hrozí neskutečně zrychlené ukončování dějových linií 4 série právě v posledním díle, který nás čeká již za týden.

    Žádný cliffhanger, žádný moment který by mě přiměl říct alespoň "wau" nic takového (krom kosy která pobavila - v tom dobrém slova smyslu). Průměrná podívaná, u níž si troufnu říci že je nejhorší ze všech devátých dílů celého seriálu (připomínám "1x9 Baelor, 2x9 Blackwater, 3x9 Rains of Castamere). Dnes si dovolím oponovat komentářům "nejlepší díl vůbec/této serie" a bezostyšně vzkazuji těmto "spokojencům" jak málo jim dokáže udělat radost (pozn. hlavně že to nese název GoT).

    abych jen neplival, tak bojové scény poměrně hezké a bojová choreografie např. Sněha byla jedním z highlightů tohoto dnešního počinu. Kladně hodnotím i zpracování obrů. Velké mínus za kovadlinu, jelikož mi tyto drobné výpadky narušují celý vizuál.

    Hodnotil bych tedy jako spíše průměrný díl hodící se např. na 6-7 díl série nikoliv na 9. Vroucně očekávám epizodu "Children"
    a těším se na smrt páně Tywina i té kurvičky Šae.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Freix myslim,ze v serialy ten utok na zed mal odputat pozornost od utok na hrad.
  • @Edem To by bylo fajn, kdyby to takhle Mance v příštím díle prezentoval. Asi se tak nestane, ale bylo by to fajn.
  • upraveno 9. června 2014
    @folkon presne tá zaspoilerovaná časť aj mňa napadla. čakám, stále čakám, vravím si, teraz to príde... blbé je, že si to z knihy, kedy
    nacupitá stannis s jeho kavalériou a zachránia noc na zdi
    nepamätám
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 9. června 2014
    Tak tu sa nedá hodnotiť dej, tak len technicky:

    - úmrtie Pypa a Grenna... Fakt? Zabijú dve sympatické postavy? Keď umieral Pyp strašne som si želal aby ten šíp zasiahol skôr Jona (radšej za tie penaize nejakú sexposition než hercov, Jonova už takto nudná linka bude určite zaujímavejšia keď tam bude len Sam a Edd... Minimálne Grenn tam mal dobré repliky)
    - ,,Strength Boost po úmrtí blízkeho" klišé (byť Mancem tak obrov poháňam tak, že im zabíjam blízkych a mohol vyhrať ten boj už teraz)
    - Ygrittina smrť... To váhanie ako-tak beriem, ale to, že si hovie na jednom mieste a kšš... A potom Jon na tom istom jednom mieste tak klišovito reve ako z konca amerického trháku a žiadne kšš (najmä keď si to kšš želáte ako som si ho želal ja)... Navyše tá vec s tým deckom bola skôr trápna...
    - ' "I should've killed you" "Yes, you should have" ' klišé (ešte s Kitovým rádobydrsným pohľadom)
    - Thorne je oficiálne na zozname postáv, ktoré mám nenávidieť, ale sú mi sympatickejší než hlaví aktéri... Zatiaľčo Hizdahr, Thorne a Ramsay sú celkom milí, Dany s Jonom sú v ich tieni (a to malo byť vice versa)... Ak ho fakt odkrágľovali, normálne mi to bude ľúto. A tou scénou vôbec nevykrádali Hobbita (Azog na začiatku AUJ), hoci možno je to len ďalšie klišé...
    - Ahojte. Som Pyp. Za mnou je desivý divoký, napriek tomu budem tieto schody schádzať pekne jeden po druhom.... ? Ja mám akože strach z výšok a aj tak asi by som od strachu preskočil celé zábradlie...
    - Aha, takže svetlo toho horiaceho ohňa bolo vidno aj veskrze Zeď a videli ho aj Divokí... V jednej scéne tam je tá žiara, v druhej už Divokí prechádzajú neosvetleným krajom... Tak toto je už mocaj na mňa. To bol tak najstúpidnejší oheň Nórf hes evrsín...
    - Keď sa Kit Harrington snaží so svojím hláskom "kričať", znie akoby sa dusil
    - Jon bol povýšený na úplne nový typ debility... Takže.
    * Idem za Zeď. Kúlácky odozvdám jedinú zbraň Samovi. Predtým si samozrejme inú nevezmem, pretože I'm fucking Snow. Zabijem Manceho pohľadom.
    * Duch si pobehuje po hrade a kŕmi sa. Nestarám sa oňho. Ani ho nevezmou so sebou ako potencionálnu zbraň. Pretože I'm fucking Snow. Zabijem Manceho pohľadom.
    * Idem takto naľahko pretože idem Manceho zabiť vyjednávaním. Knižná verzia dávala trocha viac zmyslu. Toto je len blbé.
    * Koniec nie dobre zvolený
    - Stannis zachraňujúci celú hliadku bol v knihe dobrý, nádejný heroický. Stannis zachraňujúci iba Jona prakticky bude blbý. Snáď to nejako obídu.

    - Jon prežije vrazenie tej jeho peknučkej gebule do kovadliny, ale Styra skolí jedno debilné kladivo? Hmm... :-k

    + obrovia a mamuti skvelo spravení... Išiel z nich des...
    + kotva... Pekná žatva...
    + Grenn a parta - opakovanie prísahy namiesto modlitby... To bolo skvelé... Aj ten pohľad kamery zhora, keď bol obor celkom blízko...
    + ukážka Grennovej smrti podejovo... Malo to omnoho emočnejší náboj... Stále im to ale neodpustím...
    + Slynt správne odporný
    + dej okolo Pypa a Sama - filozofický a dobre som si Pypa obľúbil, keď už ho teda chceli kragnúť...
    + predstavenie iného meniča (okrem Orella a Brana, aby sme videli, že ide o kultúru)
    + prebiehanie kolo hradu ukazujúc bitku :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: Toto je správna režisérčina... Lepšie ako tie Avengerské preskoky...
    + Napriek výtke okolo Jona na záver to bola dobrá alternatíva k deju (teda menšie zlo)

    0 Masterchef - bojový kuchár s dvojručnou panvicou... =D
    0 Uslyntaný zbabelec
    0 vypustenie ducha

    Na viac si nespomínam. Ale možno tamtoho bolo viac.
    Verdikt: 9/22 (tri mínus)

    Výhliadka do budúcnosti
    Mám neblahú obavu, že Stannis túto serku nedôjde. Ukončia to s Jonom asi ako ho zajmú a linke kecačky s Mancem a záchrana Stannisom dajú prednosť v päťke. Bolo by tam aspoň dobré predstaviť už aj nejako Val/Varamyra takto. Ak to uponáhľajú a urobia z toho clifhanger desiatky, potom to bude divné, nedajú priestor lepšiemu predstaveniu Val/Varamyra. Takže nezlúčili tie bitky. Len to pekne pretiahli. Tak sa mi zdá, že Varamyr zaujme úlohu Chřesťáka. Najskôr som myslel, že Thormund.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    A obrovské mínus epizódy - polovicu roboty odviedol Ramin Djawadi sám. To Ňet dobré. Ale zato makal skvelo, perfektná smrtná atmosféra.
  • Rozbor S04e09 - Neill vykrádá sám sebe


    Celkově: Kdo viděl Marsahallovi filmy, už asi ví, v čem je problém. Vojín Cooper, "to bude v pohodě", bitka s hrncem, "kurva, mám venku střeva" a spousta dalších věcí. OK, mám jeho filmy rád, mě to pobavilo, ale všechno tohle už jsme viděli. Psí vojáci, Pád do tmy, Doomsday... Spoony ubíjející vlkodlaka pánvičkou, "Mám venku střeva Coopere" "To bude dobrý seržante, nacpeme je zpátky", a podobné výstupy. Tohle všechno už nám Neill Marsahall jednou ukázal. Ale hlavní chybu epizody bych nehledal u něj. Kde nic není, ani smrt nebere, a scénář téhle epizody ("děkuji Neille, aspoň někdo se tu snaží redukovat tu demenci D&D" - "Nemáš zač, Everette, naprosto s tebou souhlasím, ani mi nedali pořádnej scénář, musel jsem požádat mojí asistentku aby to po nich přepsala. Musím říct, že je to o třídu lepší, a kdybych si to napsal sám, tak bych konečně dostal Emmy, Oscara, nebo aspoň Českého Lva") opravdu nebyl žádný zázrak, stejně tak rozpočet zbytečně vyplýtvaný na draky (jako bychom nevěděli že ta sexy bloncka s drakama nemá jen kozy ale taky draky), takže hádám, že Marshall musel vařit z toho co mu naservírovali, a tak místo limety použil citrón.

    A teď hezky od začátku:

    Suits - Od kdy je ze Sama právník a expert na vykrucování se z přísahy? Jeho rozmluva s Jonem o sexu byla bohužel trošku trapná. Nejsem si úplně jistý, co Jon s Ygritte v té jeskyni dělali, ale podle toho jak to popisoval Jon to rozhodně sex nebyl =D Takže trošku nudy, trošku vaty, trošku toho smíchu. Neutrální scéna, mohla se natočit jinak.

    Brutální Ygritte a ultras Baníku Ostrava - Tak a teď se popravdě přihlašte všichni, které zajímá Ygtittina zrzavá minda. Protože mě ne, a nemám potřebu o ní poslouchat dalších pět minut zbytečné konverzace.

    Mistr Aemon - Mistr Aemon hraje lépe než Jon a Sam dohromady. Je to tak. Jeho rozhovor se Samem mi zbytečný nepřišel, protože kdo z nečtenářů si vlastně pamatuje že ten slepej dědula na Zdi vlastně měl být králem a mohl se zříci řetězu a kdyby to udělal, nebyl by žádný šílený král? Asi jich moc nebude. Ale o ztracených láskách opravdu povídat nemuseli. To byl trošku promrhaný potenciál. Jak Fialka NEPOZOROVANĚ prošla kolem tábora divokých kteří táboří 300 metrů od Zdi (kde by ten jejich oheň byl vidět tak na kilometr a přišli by na ně dřív, než by Mance vůbec dal signál) s plačícím dítětem?

    příprava - Alliser Thorne vůbec není ten samolibí idiot co v knížce. Naopak. Tady je to správnej chlap na svém místě. Sakra, těch by Noční hlídka potřebovala deset do každého hradu. Konečně někdo, kdo tam na to z vysoka nesere. Alliser tam dělá pořádek a sype jednu hlášku za druhou. Ani se mu nedivím, že je na tu bandu dementů věčně nasranej.

    Sam a Pypar - celkem zbytečná scéna, vata, nuda, další vata...

    Noční král co asi neexistoval Trošku tu pomíjejí fakt, že hrady hlídky nemají od jihu ŽÁDNÉ hradby. To divokým dost usnadnilo útok na Castle Black. Tady jsou evidentně hradby, a evidentně úplně k ničemu. Tormund dobrej, záběr jak se zrzka uhne šípu špatnej.

    Bitva samotná - Slynt ve sklepě - dobrý. Pěkně to dokreslilo co je vlastně zač. Zabití Pypara dobrý. Samovi kecy při nejlepším naivní, při nejhorším nechutně černohumorný. Zeď je chvíli toho, chvíli zase tamtoho a každý si k tomu přidá svůj vlastní patetický proslov :roll: tohle není patriot a Jon není Mel Gibson (kterému jsem přál smrt hned od začátku toho blbýho filmu). To jak Jon dostal hlavou o kovadlinu od chlápka vysokého dobrých 210cm který drží obouruční (a kreténsky i dvojbřitou) sekyru v jedné ruce - to by udělalo rajčatový efekt. To byl největší fail celého dílu, protože tohle by Jona při nejlepším knockoutovalo. Při nejhorším by se potkal s Oberynem. Souboj Allisera s Tormundem - choreografie nic moc, Tormund se točí dokolečka dokola, a Thorne na něj čumí a sem tam sekne. Jak odtáhli Thorna z bitvy.... že to byla ale náhoda že spadnul zrovna přímo do hromady sena. Zrzka kill nic moc, a hlavně jak si tam během bitvy přiblble povídají. To by asi neprošlo. A hlavně, v knize nevím kdo jí trefil, mohl to být klidně sám Jon. Tady vidíme že zemře úplně debilně ranou náhodného kluka, protože prostě nedokáže Jeníka zabít. No, Esmeralda pokračuje... dost mi vadila ta debilní kotva zamrazená do ledu. Stejně tak mi vadili lučištníci spouštějící se přes zeď. Greenova smrt dost dobrá, ale mohl tam zastoupit Donala Noye což se zdá se nestalo. Ale bylo by to pěkné, obr s mečem v hlavě který by svíral mrtvý Green. Bílé světlo na konci, to snad radši nechám bez komentáře.

    Takže řeknu to asi takhle. Jo, je to promrhaný potenciál a to docela dost. Mohlo to být horší, mohlo to být lepší. Ale opět, je vidět, že hlavní příčina je v tom, že silní a slabí herci jsou nerovnoměrně rozděleni (obsazení Lannisterů a Starků a ostatních) a také je dost slabý scénář. Takže za mě naprosto průměrná epizoda, kde sice nebylo tolik nasrávacích momentů jako v epizodách minulých, ale nebylo tam ani zdaleka tolik dobrých momentů které by to vyvažovali. Takže nuda, nuda a zase nuda.
  • @Gepeto No, jenže Marshall je také režisér jiné cenové kategorie než to, co tam pracuje obvykle, proto to taky vypadá jinak, a proto ho najímají jen když potřebují za málo peněz (v tomhle případě asi opravdu málo) hodně muziky, protože na to je on expert.
  • Co to mělo být?! Ygritte je celej díl jako "jó Sněha mi nechte, je můj a vychutnám si ho". Pak se setkaj, opakuje se jejich poslední scéna kdy se loučí... Ygritte míří lukem, Jon se nesnaží nic dělat a jenom dělá smutný oči, Ygritte dělá taky smutný oči, čuměj na sebe jak telata a nevim na co ten Jon čeká... asi že jí dojme psím kukučem... Pak to Ygritte koupí a pak už je to stráášně dojemný jako: "Měli jsme zůstat v tý kleci, bylo nám spolu fajn, blá blál... a to ho chtěla ještě před chvílí zabít...
  • jeden za osmnact a druhy bez dvou za dvacet :D to je jak kotovratek dil co dil
  • @up_er Jestli sis nevšiml tak s touhle epizodou mají problém i lidé co se seriálu obvykle dost zastávají, takže zjevně je něco v nepořádku.
  • Everett_Young napsal(a):

    @up_er Jestli sis nevšiml tak s touhle epizodou mají problém i lidé co se seriálu obvykle dost zastávají, takže zjevně je něco v nepořádku.

    Pravdaže, tenhle díl so mimo jiné vymkl i běžnému schímatu GoT a linka Lord Snow a spol to prostě 50 minut nemůže nikdy utáhnout. Na to nejsou zas tak zajímavý a hlavně na to není rozpočet. Jsou zde dvě polarity, buď v tom můžou být vidět prachy a pak snad i odpustím "kovadlinu" a spoustu dalších drobných otravností a nelogismů (5 kaskádérů na zdi...) a celý tenhle fail bude vyvážen totální akcí a jen tak nezapomenutelným bojem, nebo se vyprnou na opulentnost a vypilují scénář, přičemž nadělený prachy investujou chytře tak aby jak se říkal "vlk se nažral a koza zůstala celá" . :)

    Vzhledem k tomu že GoT je postaven na dialozích přiklonil bych se k druhé části a peníze rval jen do nezbytných obrazů které diváka utvrdí v tom že se na Černém hradě vlastně svádí bitva a že tam za tou ledovou hroudou číhá Manceho Khalesar divošských hipsterů.

    Nevyčítám a snad jsem ani nikdy nevyčítal odklon od knihy (občas mi chybí Ilyn Payne nebo ě nštvě výměna představitele Hory apod. ale nestěžuju si), ale tohle se prostě nijak zvlášť nepovedlo.
  • upraveno 9. června 2014
    GEPETO
    Výhliadka do budúcnosti
    Mám neblahú obavu, že Stannis túto serku nedôjde. Ukončia to s Jonom asi ako ho zajmú a linke kecačky s Mancem a záchrana Stannisom dajú prednosť v päťke. Bolo by tam aspoň dobré predstaviť už aj nejako Val/Varamyra takto. Ak to uponáhľajú a urobia z toho clifhanger desiatky, potom to bude divné, nedajú priestor lepšiemu predstaveniu Val/Varamyra. Takže nezlúčili tie bitky. Len to pekne pretiahli. Tak sa mi zdá, že Varamyr zaujme úlohu Chřesťáka. Najskôr som myslel, že Thormund.


    Z ukázek bylo jasně patrné že
    Stannis se na Zdi ukáže. Jsou to právě jeho jezdci kdo tam kosí divočáky :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Matej
    Tak potom zopár Divokých (minimálne Varamyra) len tak vyčarujú.
  • @sveva Ta kovadlina byla z polystyrénu :-) Na to že to bylo celé na zdi tak jsem se nenudil, škoda zrzečky :(, co už - aspoň se drželi knihy řeknou někteří, ten útok byl průzkumná akce, kolik je obránců a jakou mají sílu, bylo to tam řečeno ;-)
  • Everett_Young napsal(a):


    Tak a teď se popravdě přihlašte všichni, které zajímá Ygtittina zrzavá minda. Protože mě ne, a nemám potřebu o ní poslouchat dalších pět minut zbytečné konverzace.
    </blockquote

    Tak ja se hlasim, ze me Ygrittina zrzava minda docela i zajima, poslouchat o ni ale taky nepotrebuju. :-D

  • upraveno 9. června 2014
    Díl se mi zdál v rámci možností dost slušný.Akorát mě zajímá co všechno narvou do posledni epizody.
    Taky mám strach ,že Stenyho nechaj do 5 serie ,ale pokud si pomatuju dobře tak v jednom z prvnich traileru byl Baratheonskej voják na koni jak zabíjí divokého.Kdyžtak mě někdo vyvedte z omylu :) Ze všeho nejvíc mě vzala smrt Grenna (odpočívej v pokoji Prature :( ). Jestli vyškrtnou Lady Stonehearth tak at Déčka vezme Cizinec....
  • @Everett_Young Já měl celou dobu za to, že Ygritte sejmul právě jeden z nových rekrutů, kteří utíkali před divokými na jihu. Nepamatuju si to přesně, ale byl to Satén? A když se v jedné z předešlích epizod ten malej klučina holedbal, že umí střílet z luku, řekl jsem si: "Ano, on bude představovat Saténa (?) a zabije Ygritte.
    Takže v knížce vážně není řečeno, čí šíp schytala?
  • Maliky napsal(a):

    @Everett_Young Já měl celou dobu za to, že Ygritte sejmul právě jeden z nových rekrutů, kteří utíkali před divokými na jihu. Nepamatuju si to přesně, ale byl to Satén? A když se v jedné z předešlích epizod ten malej klučina holedbal, že umí střílet z luku, řekl jsem si: "Ano, on bude představovat Saténa (?) a zabije Ygritte.
    Takže v knížce vážně není řečeno, čí šíp schytala?

    Právě ,že ne. Jen se mu ulevilo ,že šíp není jeho ,což poznal podle opeření.Pak si jen pomyslel ,že si přeje aby nikdy nezjistil komu patřil...Takhle si to pamatuju snad ti nekecám...

  • @IceLance Aha, dík. To jsem si to teda pěkně přibarvoval. Ale tak, kniha je neúplná a čtenář ji svou představivostí dotváří. Takže pro mě to byl Satén, kdo se trefil. :-)
  • Freix a podobni asi nechapou, ze jeden dil nema rozpocet Navratu Krale, lol :D
  • Gepeto napsal(a):


    - Aha, takže svetlo toho horiaceho ohňa bolo vidno aj veskrze Zeď a videli ho aj Divokí... V jednej scéne tam je tá žiara, v druhej už Divokí prechádzajú neosvetleným krajom... Tak toto je už mocaj na mňa. To bol tak najstúpidnejší oheň Nórf hes evrsín...

    V epizode ktoru som ja pozeral, tak ich na ten ohen upozornil thennsky menic, ktory mal na vrchu Zdi svoju sovu, takze ohen logicky vdaka nej videl....
    okrem ineho taky velky lesny poziar vie sakramentsky osvetlit nocnu oblohu na kilometre daleko
  • Ygritte je pryc to je skoda, byla to kocka :wall:
  • upraveno 9. června 2014
    folkon napsal(a):

    Gepeto napsal(a):


    - Aha, takže svetlo toho horiaceho ohňa bolo vidno aj veskrze Zeď a videli ho aj Divokí... V jednej scéne tam je tá žiara, v druhej už Divokí prechádzajú neosvetleným krajom... Tak toto je už mocaj na mňa. To bol tak najstúpidnejší oheň Nórf hes evrsín...

    V epizode ktoru som ja pozeral, tak ich na ten ohen upozornil thennsky menic, ktory mal na vrchu Zdi svoju sovu, takze ohen logicky vdaka nej videl....
    okrem ineho taky velky lesny poziar vie sakramentsky osvetlit nocnu oblohu na kilometre daleko



    ano me se to zda taky logicky, ale nekomu to proste pripada ze je to moc :D
  • @hustey
    Ani ne, vetsina moji kritiky se tykala logickych nesmyslu. A co se tyce toho mnozstvi utocniku, tak pridat tam 200 komparzistu neni nic mimo ropoctove moznosti GoT. Stejne tak by rozhodne nebylo nic extremne draheho do dalky naklonovat par obru. Je mi jasne, ze tam nebude v detailu pobihat 20 perfektne vymodelovanych obru na mamutech, ale tohle ani nebylo treba.
  • @up_er

    1) Ygritte umřít měla, tak tluč hlavou o zeď radši Martinovi než sobě ;-)

    2) Někdy se domluvíme, a až bude -20°C a všude plno sněhu, tak mi ukážeš, jak se rozpoutává lesní požár bez napalmu a benzínu :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.