Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

upraveno 1. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci. Malíček se bude zodpovídat ze svých činů. Ramsay se pokusí prokázat otci své schopnosti. Rozhodne se o Tyrionově osudu. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss; režie: Alex Graves

Read the full story here


189101113

Komentáře

  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    image
  • @Oops
    Četl jsem to hned druhý den po vydání episody v angličtině a musím souhlasit. Něco takového by nezvládl žádný člověk. Ale škoda Oberyna, doufám, že se Doran Martell ve Vichrech zimy náležitě pomstí.
  • upraveno 7. června 2014
    @Gepeto tohle nebylo umyslem :)

    @Tris nj však Spielberg, to je trochu jiná liga :D
  • Ehmm .. necetl jsem celou diskuzi, takze sorry pokud uz to nekde zaznelo. Vratil jsem se vcera z cest a dil shledl az dneska ... BOZE to je takova sracka ..

    ze uz to nemuze snad ani byt jenom nejaka hloupa chyba. To uz nekdo musi delat naschval ..napr scena Malicek u vyslechu. WTF co to je ???? Malicek je lord protector a lord udoli. ANo, je mu jasny, ze jeho pozice neni silna, ale v knizce s tema vocasama z Udoli nadherne "vymota". Ano, protoze Malicek je NEKDO, kdo ma promysleny kazdy dalsi krok . co dalsi .. jeste vic nez jeden .. a tady .. sedi jak poskolak .. kouli vocima a jen posloucha jak ho jeden tlustej dedek a stara baba "jebou". .. Sed ! Mlc! Nikam nechod!

    Malicek z knizky ze by tohle akceptoval ??? Bezte s tim nekam .. a do toho vyleze Sanza a spusti .. ja jsem Stark .. a vsichni ti zli jsou najednou hodni... WTF ??? proc by si mel nejakej tlustej vocas z Udoli sednou na rit, ze ta holka je Stark. Neter mrtve pani ? A co jako ?? CO je na tom v danou chvii tak uzasnyho ... tihle lidi se Starkama nemeli moc co spolecnyho ... nicmene vsichni najednou souhlasi, ze je to vsechno OK. Obimaji se a jsou happy. Ze Lysa je v riti uz nejak nikoho nezajima, Malicek kouli ocima dal ... az v sukromi naznacuje, ze jeste neskoncil, ze je jako drsnak.. proc se jako neukazal driv ??? Kua .. takhle jsem se tvaril ja ve skole, kdyz jsem rozbil okno .. ale takhle se nema tvarit Malicek !!!

    diskuze o broucich .. no to bylo neco ... 5 minut v riti a k cemu, prosim ????? Jamie uz se ani neodbarvuje .. uz na to sere .. a nikomu to ani nevadi .. jedinej Tyrion se jeste snazi tu kasparinu zachranit ...

    vykon Emilii/Daenerys .. ano, neni to zrovna na Oskara, ale mam zato, ze pokud chce byt dneska nekdo "in" musi rikat vsude kolem a to neustale ze je to blba herecka. Neni zrovna nejlepsi, ale tak spatna zase neni ....

    Eunuch a Miss ... to je neco. Toz mozna mu naroste. Nebo mu ho mozna nefikli .. mozna mel jen stesti a ma ho tam nekde schovanyho .. a nebo v dalsim dile oznami, ze staci laska .. fyzicky sex je na prd. City vitezi voe ..

    NO des .. me prijde ze se fakt ti lidi vod HBO zblaznili. A nejhorsi je, ze to uz, zda se, nikomu nevadi ... tak vlastne jo .. kdyz se to lidem libi .. tak proc ne ? :-/
  • jeste dodam .. souboj vlastne docela dobre.Oberyna skoda.. pochopitelne ... ale co jako ? Meli ho nechat zit. No vlastne proc ne.. tady uz je mozny vsechno. Mohl jet na Zed pomoct Stannisovi ... nebo ja uz nevim

    Arya .. jo dojdeme az do udoli a tam se smeje ... mam Aryu rad, ale tehle televizni bych pral prijit vo zuby. A ta nedobytna cesta ??? vypada to jak cesta ke me na chatu .. takovej melkej ouvoz .. Ohar jen kouli vocima a nic ... nemel by uz bejt prtvej ??? I kdyz, vztah Arya x Ohar se jeste dozajista rozvine .. treba si to rozdaji a Clegana slehne, uz taky neni nejmladsi ... ze jo ...

  • Everett_Young napsal(a):

    @JoffreyWater Stačí kliknout na upravit a můžeš to hodit do spoileru

    jaky spoilery pratele ??? Kdyz nejvetsi spoilery predstavuje TV serial sam ? Vidim veci, ktere neznam .. je to spoiler ? Bude se to tak vyvijet v nejaky zasr** knizce, co vyjde za 3 roky ?? Nebo je to blbost, kery si prave ted vymyslelo duo DD ??

    ja osobne bych se na nejaky oznacovani spoiler vykaslal .. protoze TV a knizky jsou uz naprosto jinej pribeh .. teda doufam .. protoze na knizku se tesim ... naTV serial uz teda moc ne ..
  • upraveno 8. června 2014
    @atman nic proti, beru každou kritiku, ale tebe na té cestě asi něco hodně praštilo do hlavy ne? :D alespoň trochu slušnosti, když něco píšu ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @atman To je síce rozkošné, že TV seriál sa naozaj vzdiaľuje od predlohy (s tým súhlasím), ale napriek tomu je toto seriálové vlákno a nemali by tu byť spoilerové informácie o tom, čo sa ešte len stane, aby to nepokazilo radosť a prekvapenie nečitateľským divákom. Preto z nariadenia správcov stránky je nutné zakrývať do spoileru takéto informácie.
  • @Gepeto A co kdyby D&D dali před každou "spoilerovou scénu" (pořád je podezřívám z toho že si půlku těch věcí vymýšlejí jak je zrovna napadne) dali dvouvteřinový nápis přes celou obrazovku "!POZOR SPOILER PRO BUDOUCÍ KNIHU!" Aby nám tak při vysílání toho co vydávají za Bouři Mečů neprozrazovali děj z Vichrů Zimy? Každopádně vzhledem k odklonu jde těžko hádat co je spoiler a co ne.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Nuž,nehovorím, že mi je to jedno, ale to už ani neriešim. Ešte premýšľam, že do päťky už práve kvôli tým spoilerom nepôjdem, hoci je tam mnoho zaujímavých dejových liniek, ktoré by som chcel vidieť zahrané...
  • upraveno 8. června 2014
    @atman Mě v seriálu nejvíc naštvala postava Jaimeho, teda aspoň v prvních 2 sériích. Třeba to jak zabil toho jeho bratrance. Že by takhle zabil vlastního příbuzného? To jsem měl fakt chuť přestat ten seriál sledovat. Nebo úplně na začátku jak se na Zimohradu do všech navážel. WTF? Jasně, on sice není zrovna svatoušek, ale v seriálu z něj udělali bezpáteřního zmrdečka. A určitě se tam toho u něj najde víc. Prostě u prvních 2 sériích jsem měl fakt chuť jim za ztvárnění Jaimeho vypálit ateliér. Od 3. série už to s ním celkem šlo. V seriálu prostě překopávají strašnou spoustu věcí, třeba u těch scén Grey worm a Misandei si taky říkám "to jako vážně?". Ale tak chápu že to dělají kvůli sledovanosti a tak, ale ten Jaime prostě... Jedna z mých nejoblíbenějších postav a oni ho takhle zprasili!
  • A taky mě dost štve jak mění herce (Tommen, Gregor, Daario). Tak sakra když už do té role obsadím jednoho herce tak už mu tu roli nechám, ne že v každé sérii do té role obsadím jiného herce. Jak to pak vypadá? V jedné sérii jeden Hora, v druhé zase jiný Hora, ve čtvrté zase úplně jiný Hora. V jedné sérii tenhle Tommen, v další tenhle. A Daario je kapitola sama o sobě. Tenhle herec je sice lepší než ten slizounek co ho hrál ve třetí, ale stejně mi tam chybí ty modré vlasy a vousy. Ale jak to má divák chápat? Že v každé sérii ty postavy vypadají úplně jinak? Asi to máme chápat tak že ty postavy prodělaly plastiku. Pochopil bych to kdyby ten původní herec umřel nebo se mu stala nějaká vážná nehoda, ale to co s tím obsazením předvádějí je velké mínus a od tvůrců to působí dost neprofesionálně, že do jedné role musí obsadit 50 různých herců. Omlouvám se za hejty, ale když už se tu s tím začalo tak jsem přidal i svojí trochu do mlýna.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. června 2014
    @JoffreyWater Gregor je patří k beztvářným zabijákům. Jak jinak by dokázal třikrát změnit podobu? =D (většinou si je šmoulové prostě zapomenou pojistit smlouvou a herci jim utečou)
  • No ale tak naštěstí se to ZATIM děje jenom u vedlejších postav, kdybych se měl každou sérii koukat na nového Jona Sněha nebo Daenerys tak se na to už opravdu přestanu koukat :D
  • @JoffreyWater Hlavní herci jsou většinou vázaní na určitou dobu (do konce seriálu nebo dokud jejich postava nezařve, stejně jako to bylo s Michelle), kdežto vedlejší mají většinou třeba jen na rok nebo na počet epizod. Pak se ukáže že jsou celkem talenti a chce je někdo kdo zaplatí víc a HBO musí hledat náhradu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Pořad mé rozesmívají nadávky na to, že se autoři odchýlili od knihy. Vždyť už se od ní odchýlili ve 2. sérii a řešit to po tak dlouhé době je přinejmenším úsměvné. Druhou věcí je nadávání na tkz. spoilery. Zatìm se neobejvilo nic coby si člověk buď nedomyslel, nebo to hodně nečekal. Musíte si všichni uvědomit, že autoři vedou postacy po různych cestách do stejného cíle. Mě ty spoilery nevadí ba co víc jsem za ně rád. Původně jsem začal číst knihy, protože mě nebavilo čekat na seriál, že bych teď koukal na seriál protože mě nebaví čekat na knihy? Jestli jo tak sem s tím, já se totiž nemůžu dočkat jak skončí tenhle úžasný přìběh ať už to bude v jakékoliv podobě. A stejně si ty knihy pak přečtu, protože George je král vypravěčů a jenom jeho knihy jsem četl vícekrát než jednou.
  • @Stannis_Baratheon Tak na to že se odchylují od knihy už jsem si zvykl a to mi zas až tolik nevadí, to se děje u každého filmu podle knižní předlohy. Mě štve že změnili charakter jedné postavy, to už by se stávat nemělo. A že na to nadávám až teď, k tomuhle fóru jsem se dostal teprve nedávno a teď se naskytla příležitost si na to postěžovat, tak jsem si postěžoval.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. června 2014
    @Stannis_Baratheon Že si zrovna ty nestěžuješ, to nechápu. Konkrétně Stannise podělali co to jen šlo. Ze zásadového a "železného" krále udělali fanatického sociopata lačnícího po moci, nebo, chceš-li tak Richarda III. To je sakra velká změna charakteru oproti knize. A jednoznačně staví Stannise do horšího světla než kniha.
  • ad zmeny - nemel bych problem se zmenami, pokud by byly NUTNE. Kazdy prevod knizky do filmu vyzaduje zmeny, protoze je potreba dej zjednodusit, aby se to tam veslo. Ale tim maji zmeny koncit .. ne ze si scenaristi zacnou vymyslet novy zapletky .. Ja videl 1.serii prvne v TV (par prvnich dilu) a pak jsem to zacal cist. ANi jsem nedejchal, jak dobre to bylo prevedeny .. aspon mi to tak prislo .. a ted, takova bohapusta sra .. teda vite co myslim

    SoIaF neni nejaka noname knizka, kterou si scenarista muze upravit dle sveho (treba Forest Gump). Je to legenda protoze je presne takova jaka je. HBO se to rozhodlo zfilmovat jen proto, ze je to legenda. Imho neni mozne si dej ohybat jak je napadne. Jak byste se koukali na adaptaci Babicky od B.N. kde babka je byvala devka z Vidne, Barunka jezdi na voziku, nema oko a je dyslektik a pani knezna je lesbicky orientovany transexual ? Misto psu by meli draky a Viktorka by mohla zabit toho svyho myslivce za to ze ji opustil nejakym kungfu stylem ... bylo by to dobry ??? :-)

    Co me na tom vsem desi nejvic, je muj dojem ze Martin na to ser* ... ze je mu to naprosto fuk. Coz znamena jediny .. ma cely ty sagy plny kecky a uz je mu to tak nejak "egal" ... a ze podle toho budou vypadat i ty knizky, pokud teda jeste nekdy vyjdou ...
  • vzdycky si vzpomenu na tohle :-))) Ono uz to tady dozajista bylo, ale proc ne znova .. "Zima uz se blizi 16 posranejch let .." :-))))


  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @atman :applause:
  • @atman S těma knížkama bych to tak bledě neviděl, kdyby už toho měl plný zuby a chtěl je prostě co nejrychleji vydat a mít to z krku tak je prostě rychle nějak sepíše a vydá je, jenže s vichrama už se moří docela dlouho a prý už má napsáno přes tisíc stránek a pořád píše, takže si myslim že zbývající knížky budou mazec jako předchozí. Řekl bych že vichry vyjdou určitě a brzy, ale jak to bude se snem o jaru... To už je jiná otázka.
  • A hlavně by ho fanoušci vynesli v zubech a rozpárali, toho si musí být vědom. Kdybychom skoro 20 let čekali na dopsání a on to nakonec nějak odflákl a udělal z toho nějakou narychlo sepsanou slátaninu, tak by tím všem fanouškům nas... na hlavy. A z mistra vypravěče by se rázem stal starý idiot co zklamal své fanoušky. Ne, knížky budou rozhodně pecka jako vždy, ale spíš je mu ten seriál tak nějak volný a nechává tvůrcům volnou ruku ať si s ním dělají co chtějí, pokud v jádru zůstane tak nějak stejný.
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    SoIaF neni nejaka noname knizka, kterou si scenarista muze upravit dle sveho
    proč by nemohl? U všech bohů díky, že může... Celá adataptace je naštěstí zpracovaná na výbornou, před D & D mi nezbývá, než smeknout.... :applause:

    Když už má to vlákno stejně s dílem pramálo společného, myslim, že je více než aktuální zabývat se otázkou, jestli skutečně v seriálu (jeho příští nebo přespříští řadě) uvidíme nějaké spoilery z Vichrů (aniž by byly Vichry vydané)... já bych to uvítal, ale o to nejde, spíš mě zajímá, jestli je vůbec možný dál rozvíjet Sansinu, Branovu, ale i třeba Daninu linku, aníž by k tomu došlo.... :-k

    tak nebo tak, myslim, že nás čekají dvě další úchvatné série :weirwood:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Everett_Young To, že mě v seriálu udělali vola, je jedna z těch věcí, kterou po dvou seriích uže neřeším, leč samozřejmě mi to vadí. Nikdy mě ani nenapadlo vztáhnout ruku na Melisandru, bezohledu na to, jak zoufalá situace by zrovna nastala. Každopádně též se mi to nelíbí, především to, že v seriálu nejsou některé mé cool hlášky(svatby začaly být nebezpečnější než bitvy) mi též vadí, ale stejně nic s tím nenadělám, a už jsem si zvykl(byť se mi samozřejmě pořád v kapse otvírá kudla). Přesto jsem, ale rád, že se seriál někam posouvá, přece než Martin zase vydá další knihu tak já budu v důchodu.
  • @Stannis_Baratheon A neobdržel jsi tu broskev od tvého bratra kterou "budeš mít před očima až budeš umírat".
  • upraveno 9. června 2014
    @Stannis_Baratheon:To tu bude George minimálně do 120, když ty budeš v důchodu podle důchodové reformy tohohle státu :-D

    @atman už 18 let, takzvaně plnoleté čekaní :twisted:
  • No konecne som to dohnala :)
    Chrobaciky boli taky vtipno-horky noment pred koncom. Ako spominanie odsudeneho skoro vo vsetkych filmoch.
    Co mi akosi nejde do hlavy, je zmena charakterov Sansy a Drozdika. Na jednej oproti knihe je Petyr v bezprostrednej pozicii, ktora sa vyvija mimo jeho kontrolu, zabudne si takisto zratat dve a dve a na druhej je premena Sansy, ktora zrazu mysli strategicky a daleko dopredu. Ono by to malo zmysel, ak by sme videli pricinu zmeny a postupny jej vyvoj. Takisto musia vytvorit inu linku, inak to zazdia. Uvidime...
    Novu lovestory bohuzial nema zmysel komentovat.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Uznávám, že jíst nektarinku u tohoto dílu nebyl zrovna nejlepší nápad =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.