Dovolte, abych i ja prispel do teto rubriky svoji zkusenosti s pro me naprostou skvelou zkusenosti s autorem Frederickem Forsythem. Je to jiny zanr, nez na co jste s truny zvykli, ale je to fasciňujici a ani Forsyth nema problem obetovat hlavniho hrdinu na poslednich dvou strankach knihy :(
No a co ze to tedy je? Velice spravna otazka. Pise spionazni romany. Tedy FBI, Mossad, Sas, KGB a mnoho dalsiho. Bere si na paskal realny pribeh a ten meni dle sve potreby, ale libi se mi, ze vychazi z realnych hodnot a tak i v techto knizkach se muzu priucit spouste veci( treba jsem se dozvedel, ze Indie a Pakistan se odloucili na zaklade obcanske valky v roce 1947).
Ja ma od spisovatele vsechny knihy, ale zkusim. Vam doporucit dva tri kousky.
Knihy: Bozi pest Spis Odessa Kobra
Dobre jsou vsechny! :) Snad jsem nekoho inspiroval.
Forsyth je ve svém žánru asi nejlepší, ale dochází mu dech. Zrovna Kobra patří mezi jeho slabší kousky - takže takový lepší průměr mezi thrillery. To platí v podstatě o všech jeho posledních knížkách. Navíc už i recykluje sám sebe.
@Everett_Young coze teba napadol len Kruppe ved vsetky ludske postavy a zopar ascedentov tam ma velke mnozstvo t vtipnych pasazi. Ja by som o MKP nepovedal, ze je uplne vazne a be stipku humoru alebo ako si to ty myslel.
Tak jsem se rozhoupal a první knihu Malazu jsem začal číst. Mám za sebou teprve prolog a první kapitolu, ale už teď vím, že se asi budu muset hodně snažit, abych všechno pořádně pochopil. Ale musím uznat, že to je zatím docela dost pomalé, už se těším až se to rozjede a pořádně se do toho světa dostanu a (alespoň částečně) ho pochopím. :-)
Právě jsem dostal (k narozeninám) knihu "Stupidní války" od Michaela Prince. Hned úvod na obálce mě upoutal: "Thinks not to do: - Nevyhlašujte válku všem svým sousedům zároveň. - Funkční rádia, přesné mapy a klimaticky vhodné uniformy jsou velkým plus. - Velká množství ptačího trusu a velmi malé ostrůvky pravděpodobně nestojí za to, abyste kvůli nim umírali. - Nikdy nepodnikejte invazi do Ruska. - Ne, vážně. Je to moc špatný nápad." :-)
A ještě Vás navnadím. Na dveřích Pentagonu by měl viset následující seznam pokynů pro případ pořádání invaze kamkoliv: "- Potvrďte si, zda má nepřátelská země armádu. Pokud ano, nepředpokládejte, že ji lze porazit za jeden den. - Najděte přesné mapy země, kterou zamýšlíte napadnout. - Přivezte si funkční rádia. - Ujistěte se, že vaše zvláštní jednotky jsou opravdu zvláštní (v dobrém slova smyslu). - Pokud se snažíte zachránit rukojmí, víte, kde se nachází? Pokud je to možné, zavolejte jim a zeptejte se jich, kde jsou. - Začne invaze o víkendu? Pokud ano, zkoordinujte ji prosím s prezidentovým golfovým rozvrhem (přiložen). - Je navrhovaným cílem invaze ostrov, nebo pevnina? Pokud ostrov, uvědomte námořnictvo. - Máte k dispozici dostatečnou zásobu medailí?"
Komentáře
Taky moc díky za tipy ;)
Dovolte, abych i ja prispel do teto rubriky svoji zkusenosti s pro me naprostou skvelou zkusenosti s autorem Frederickem Forsythem. Je to jiny zanr, nez na co jste s truny zvykli, ale je to fasciňujici a ani Forsyth nema problem obetovat hlavniho hrdinu na poslednich dvou strankach knihy :(
No a co ze to tedy je? Velice spravna otazka. Pise spionazni romany. Tedy FBI, Mossad, Sas, KGB a mnoho dalsiho. Bere si na paskal realny pribeh a ten meni dle sve potreby, ale libi se mi, ze vychazi z realnych hodnot a tak i v techto knizkach se muzu priucit spouste veci( treba jsem se dozvedel, ze Indie a Pakistan se odloucili na zaklade obcanske valky v roce 1947).
Ja ma od spisovatele vsechny knihy, ale zkusim. Vam doporucit dva tri kousky.
Knihy: Bozi pest
Spis Odessa
Kobra
Dobre jsou vsechny! :) Snad jsem nekoho inspiroval.
Ahoj
"Thinks not to do:
- Nevyhlašujte válku všem svým sousedům zároveň.
- Funkční rádia, přesné mapy a klimaticky vhodné uniformy jsou velkým plus.
- Velká množství ptačího trusu a velmi malé ostrůvky pravděpodobně nestojí za to, abyste kvůli nim umírali.
- Nikdy nepodnikejte invazi do Ruska.
- Ne, vážně. Je to moc špatný nápad."
:-)
"- Potvrďte si, zda má nepřátelská země armádu. Pokud ano, nepředpokládejte, že ji lze porazit za jeden den.
- Najděte přesné mapy země, kterou zamýšlíte napadnout.
- Přivezte si funkční rádia.
- Ujistěte se, že vaše zvláštní jednotky jsou opravdu zvláštní (v dobrém slova smyslu).
- Pokud se snažíte zachránit rukojmí, víte, kde se nachází? Pokud je to možné, zavolejte jim a zeptejte se jich, kde jsou.
- Začne invaze o víkendu? Pokud ano, zkoordinujte ji prosím s prezidentovým golfovým rozvrhem (přiložen).
- Je navrhovaným cílem invaze ostrov, nebo pevnina? Pokud ostrov, uvědomte námořnictvo.
- Máte k dispozici dostatečnou zásobu medailí?"