Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

upraveno 1. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci. Malíček se bude zodpovídat ze svých činů. Ramsay se pokusí prokázat otci své schopnosti. Rozhodne se o Tyrionově osudu. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss; režie: Alex Graves

Read the full story here


189101214

Komentáře

  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Everett_Young Přesně to to znamená. Magie, abnormální síla, draci, to vše je ve fantasy normální.
  • @Thorar Jasně, ale taky to musí nějak vypadat. To co předvedli s Oberynem působilo vyloženě nechutně. Jasně, draci, proč ne, je to vymyšlený druh zvířat, nemám nic proti. Ale aby měl Hora takovou sílu, že rozdrtí někomu hlavu... I když u něj by to možná ještě šlo, horší je Georgovo srovnání že podobně silná jako Hora je i Brienne, která je nejen o kousek menší, ale hlavně má je žena a aby měla stejnou sílu jako Hora? By se musela dopovat steroidama od rána do večera.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Everett_Young Nevim proč by v tak odlišném světě, kde žijí obři co zvednou celej povoz i s koněm, nemohl být takový člověk jako Hora a proč by to v rámci toho světa nemělo být uvěřitelné.
  • @Everett_Young: Vím, bylo to jen pošťouchnut k diskuzi, která tu na toto téma bylo... no, už můžou... :o)
  • Tak v seriálu jsem třeba taky nepochopil scénu u Černovody, kdy se ke Stannisovo flotile řítí lod naložená divokým ohněm kterou NIKDO neřídí. Jak sakra může loď plout sama od sebe aniž by jí nikdo neřídil? To jako byla na dálkové ovládání nebo co? Prostě v seriálu tohle moc neřeší, narozdíl od Martina.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tris napsal(a):

    Oberynova hlava bol vrchol nechutnosti v priamom prenose. Jasné, toto bolo aj v knihe, ale o čo lepší by bol záber na Horu, tlačiaceho z bokov na Oberynovu hlavu (nie do očí), prestrih do zhrozeného publika, zvuky praskania, záber na zakrvavený Horov ksicht, zase publikum, potom záverečný obraz rozplesknutého Oberyna (z diaľky ako z pohľadu publika)... To by divákov nedegradovalo na hovädá bez fantázie, čo sa trasú na každú nechutnosť, ktorú im D&D naservírujú. Jdu blejt, velebnosti.

    S týmto nesúhlasím. Áno, dalo by sa to spraviť vyhýbavo, ale strašne nemám rád, keď sa také veci cenzurujú. Hovoríš, že si si chcela pozrieť seriál podľa obľúbenej knihy. Za tých päť kníh si si mohla všimnúť, žeje to špinavá fantasy. Netvrdím, že to bolo spravené dokonale, ale som rád, že to nevynechali. So mnou to tlačenie do očí a ten Oberynov krik urobilo viac než pohľad zdesených divákov, ktorí by spravili Hí. A keď už pohľad tak jedine na Ellariu, ktorá tam perfektne vykríkla. Po dopozeraní som bol mierne roztrasený a zanechalo to dojem (paradoxne taká RW takýto silný dojem nezanechala). Stále to bolo lepšie ako filmový Janko a Merienka.
  • @Gepeto: souhlas, tahle část byla působivá... ale musím říct, že jak je tu (cca o stránku dozadu) ta animace s Ellarií, tak beze zvuku to má snad ještě větší sílu...
    Každopádně u tohoto dílu se tu hodně probíraly reakce diváků,... mě se teda tak silné nezdály, čekal bych je ještě silnější (jak při boji, tak po něm)...
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 6. června 2014
    Jo, loď která se řídí sama to už hloupost je, protože nebyla nijak očarovaná (až tak magickej ten svět není).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Jay Asi už sú diváci rovnako chladní :D A máme tu ďalšieho mŕtveho favorita...

    Inak ako ja sa im do tejto fyziky nerozumiem, v tom asi majú výnimočne šťastie. Je pravda, že herec, ktorý hrá Horu by to nedokázal, ale tak tiež nečakám, že požiadavka na castingu bude schopnosť roztrhnúť lebku. Jednoducho Horu som si predstavil výnimočne silného. Okrem toho vo filmoch sa všeobecne lámu väzy, prsty, ruky, ramená, nosy a sánky bez problému, akoby to bolo učenie základnej školy, tak asi som podvedome vzal toto merítko a prišlo mi to možné.
  • Nie je možné, že loď s divokým ohňom jednoducho unášal prúd Čiernovody rovno na Stannisove lode, ktoré išli proti nemu?
  • Thorar napsal(a):

    Jo, loď která se řídí sama to už hloupost je, protože nebyla nijak očarovaná (až tak magickej ten svět není).

    Ne nutně, něco jako větrné kormidlo je, ale to je pro stálý vítr a pro přímo plavbu. Nehledě na to, že správným postavením plachet by se měla loď částečně rovnat sama do daného směru...
    A pak je otázka vzdálenosti - dobře rozjetou loď na místě neotočíš ani když chceš, takže rozjet, vyskákat a poslední na palubě rozlije "oheň" a zaaretuje kormidlo...
  • Nevidím na tom nic moc nelogického. Je teda pravda, že nejsem rozený námořník, ale neměla by lod, která pluje po proudu s nějak nastavenou (třeba i nenastavenou) plachtou plout zákonitě po proudu? Tedy přímo po řece až do moře? Zatímco Stannis pádloval proti prodou, tedy se jednou museli srazit? :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. června 2014
    @JoffreyWater
    JoffreyWater napsal(a):

    Tak v seriálu jsem třeba taky nepochopil scénu u Černovody, kdy se ke Stannisovo flotile řítí lod naložená divokým ohněm kterou NIKDO neřídí. Jak sakra může loď plout sama od sebe aniž by jí nikdo neřídil? To jako byla na dálkové ovládání nebo co? Prostě v seriálu tohle moc neřeší, narozdíl od Martina.

    Tak zrovna tohle samo o sobě není nic nerealistického, zápalné lodě (tzv. brandery) se v námořním válečnictví používaly zcela běžné, asi nejslavnější jejich použití zaznamenali Angličané, když jejich pomocí zapálili v roce 1588 část španělského loďstva.
    Je třeba zablokovat kormidlo a zafixovat plachty, aby loď po opuštění posádkou udržovala správný směr.
  • @Thorar
    je to tak, ale s timhle tady nepochodis, tady se vsechno porovnava s realitou :D je to divny, kdyz je to fantasy, ale tady to tak maji vis :D
  • @Thorar Jo, toho sis jistě za těch 7 let tady ještě nevšiml, že ne? :-)
  • @up_er: Ale tak u spousty věcí se dá skrýt za "its a méédžik", ale u tohoto to není nutné... Its a physics... (hmm, blbé přirovnání, pro mnohé tajemnější než černá magie...)
  • @flanker.27 @Mellien Ok dobře, přesvědčili jste mě.
  • @Gepeto za tých 5 kníh som si všimla, že je to špinavá fantasy, ale neprišlo mi to tak nechutné, ako scény zo seriálu. Keď v Střetu králů v Aryinom POV Lechtač mučil ľudí, bála som sa spolu s ňou, atmosféra bola hustá, že by sa dala krájať, a pritom tam nebol priamy popis toho mučenia. Takisto scény mučenia Theona boli v jeho spomienkach, skôr jeho pocity a nie presný popis sťahovania z kože. Oberynova smrť bola síce popísaná aj v knihe, ale aj tak mi prišlo seriálové zobrazenie prehnané. Proste sa mi viac páčia tie zimomriavky a strach pri čítaní ako zdvihnutý žalúdok pri pozeraní. Ale oni ten seriál netočia len pre mňa, no.
  • upraveno 6. června 2014
    Ale ještě by mě zajímala jedna věc, a to kdo v seriálu pokouše Brienne když Kousačovi Ohař zlomil vaz.
  • A pardon, asi jsem to měl dát do spoileru.
  • Ohař zlomil vaz v seriáli Rorgemu
  • @JoffreyWater Stačí kliknout na upravit a můžeš to hodit do spoileru
  • @Tris Rorgeho zapíchla Arya, Kousače Ohař, když na něj skočil... taky už jsem přemýšlela,
    kdo tu Brienne zohaví
  • To je možná úplně jedno, kdo to udělá.. Prostě jí někdo zmrzačí ksichtík...
  • @Tris: Chápu Tě, ale pak bys měla asi zůstat u knížek, protože v seriálech se jedná především o tu vizuální formu, není tam tolik prostoru pro vlastní fantazii jako v knihách... není čas si některé pasáže domýšlet. Nedáš si pauzu na čaj jako u knihy...
  • @Tris v knížce vidíš spoustě lidem do hlavy, obvzlašt v Písni je skoro každej druhej řádek myšlenkovej ... serial ti moc cest kromně té vyzualní neposkytuje
  • Marek napsal(a):

    v knížce vidíš spoustě lidem do hlavy, obvzlašt v Písni je skoro každej druhej řádek myšlenkovej ... serial ti moc cest kromně té vyzualní neposkytuje

    tá vizuálna cesta sa dá urobiť sofistikovanejšie ako s lebkou na kašu. V takom Schindlerovom zozname bola jedna z najsilnejších scén dievčatko v červenom kabáte pri odkrývaní masového hrobu, bez krvi a bez násilia a aj tak všetkých mrazilo.
  • upraveno 6. června 2014
    JoffreyWater napsal(a):

    Ale ještě by mě zajímala jedna věc, a to kdo v seriálu pokouše Brienne když Kousačovi Ohař zlomil vaz.
    Tak to je celkem jednoduché, nechají ji kousnout někým jiným, anebo ji prostě nechají. Koukněte na Tyriona. V knize měl useknutý skoro celý nos a v seriálu má jen jizvu. Takovéhle rozdíly v seriálech prostě vždy byly. Ani mě to nějak nežere.

  • Hi, jsem přesvědčen že rozmáčknout lidskou lebku je v možnostích silného, ale opravdu silného člověka. V oblasti spánkových kostí je nejslabší. Jasně ne tak že je někdo napůl polomrtvý a přiotráven posledních 30 vteřin skoro neprojevuje život a pak funguje jak král škorpion. Ale mrkněte třeba na tohle:
    http://kulturistika.ronnie.cz/c-14697-extremni-treninky-pavla-butora-i-ramena-a-tricepsy-video.html a to není ten nej na světě. ;-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Marek napsal(a):

    @Tris v knížce vidíš spoustě lidem do hlavy...

    =D

    image
    image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.