Hra o trůny bude pokračovat 5. a 6. řadou - Ice & Fire

upraveno 8. dubna 2014 v Seriál Hra o trůny
1456810

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @Nitpicker: Awoiaf... věta o něco dříve: He is originally from the Free City of Norvos...
    V podstatě mluvíme o tom, že o Areovi víme tři věci - je z Norvosu, je bílej, bojuje sekerou. Pokud bude z Letních ostrovů (a to jsem první zmínil já, ne ty...), bude černej a bude bojovat krumpáčem, klidně může hrát v příběhu stejnou roli jako Areo, ale prostě knižní Areo to nebude (bez ohledu na jméno).
    Ale možná je to fakt jen o chápání přístupu k věrnosti seriálových postav - je Talissa Jeyne? (podle mě není, protože má úplně jiné kořeny, důvody svého chování i jméno) Je Yara Asha? (podle mě je, protože změnili "jen jméno",... i přesto, že ji změnili kus děje). Je Sam Zabiják?... není, protože v seriálu mu upřeli to, že Jiného zabil před očima desítek bratrů... takhle, upřímně, kdo by mu věřil? Největšímu zbabělci? Div se že černoch pro mě Areo nebude, protože už obsazením poruší vše co o něm víme,... A říkám, nesoudím to ani dobře, ani zle, mě odchylky od knihy nevadí, pokud dávají smysl (Stannis v Bravoosu byl dokonalý), drcení broučků byla vata,... nebyl jsem z ní odvařenej, ale nebylo to nic proti ničemu.
    Co mi vadí je nekonzistence a zbytečné odchylování od předlohy - napr. železní mají podle "všech" předloh vikingský vzor, jenom v seriálu bachraté lodě, Unsullied v první sérii zbroj jak vystřiženou dle Martinova popisu, teď škoda mluvit, a tak dále...
    Ok, pokud ti nevadí takové kiksy (v nějaké článku bylo že Zeď má výšku 21km, v titulkách k Drozdovi jsem viděl u Orlího hnízda překlad "Jak je to vysoko? Stovky kilometrů..."), je to na tobě, klidně na to koukaj jako na konzumaci jednoduché zábavy. Jsou lidé, kterým stačí vidět kozy a příběh zjednoduší na ten si to rozdal s tou tahle s těmahle, proč ne. Já (jako -dovolím si tvrdit- znalec knih) v tom prostě hledám víc... ano, zbytečné, ale ne základě toho, že se po druhé sérii vrátili "blíže ke knihám" bych tipoval, že D'n'D úplně zpětnou vazbu nezavrhují a o čem se mezi fanoušky mrmlá, to se k nim občas donese...
  • upraveno 6. června 2014
    @flanker.27 Na Karla IV. jsem reagoval (a ano už po nekolikáté přiznávám, že zbytečně), protože se to dalo číst i jako pokračování mé diskuse se svoa00. Dá se to celkem pochopit, když se podíváš jak "tekla" ta diskuze. 5 příspěvků jen já a svoa - pak Karel IV. - pak zase dlouho jen já a svoa, pak do to ho vleze x dalších lidí, já rychle začínám reagovat na ty příspěvky mi adresované a do toho někde "zničehonic" ty napíšeš nikomu neadresovaný příspěvek, kde mluvíš o Markétě (připomínám v té chvíli mě ani ve snu nenapadlo, že by mě to nějak mělo zajímat...asi jsem si měl všimnout, že mě tam někdo cituje, ale představuji si sebe v tom okamžiku - představuji, protože si to vážně nepamatuji - ve stylu "Markéta? WTF?"). Stejně jako jsem po zběžném prohlédnutí taky neměl potřebu reagovat na ty diskuze o černém vévodovi z Yorku atd. Následně odešlu svůj post Jayovi a ty téměř okamžitě odešleš svou reakci "o chabém čtenáři". Já reaguji na toto atd. atd. Můžeš se to snažit pochopit a nebo se neustále vozit po tom mém "prvotním hříchu" s Karlem IV. Jak chceš.
    @Nitpicker Možná si vybírej méně lidí, které napadáš, aby ses v tom sám neztratil, komu co je určeno :)

Opakuju ti to, ty jsi se vpletl do něčeho, co ti nebylo určené, ty jsi to pochopil blbě, a ty to, že ty jsi to pochopil blbě, vyčítáš ostatním. A ty máš pocit, že ti ostatní ubližujou. Jaký mám mít na tebe asi názor.
  • upraveno 6. června 2014
    @Jay "Co mi vadí je nekonzistence a zbytečné odchylování od předlohy - napr. železní mají podle "všech" předloh vikingský vzor, jenom v seriálu bachraté lodě, Unsullied v první sérii zbroj jak vystřiženou dle Martinova popisu, teď škoda mluvit, a tak dále..." - tohle jsou podlé mého banality. Chyby? Rozhodně. Vliv na celkové hodnocení s vědomím toho, co všechno je dobře a co všechno se mohlo pokazit? Dejme tomu čtvrt jednoho bodu z 10. = Subjektivní!

Ok, pokud ti nevadí takové kiksy (v nějaké článku bylo že Zeď má výšku 21km, v titulkách k Drozdovi jsem viděl u Orlího hnízda překlad "Jak je to vysoko? Stovky kilometrů..."),"
    - Co má s produkcí seriálu společného nějaký článek o seriálu? Ty titulky - stěžuj si překladatelům. Bylo to "hundreds of feet".
    "je to na tobě, klidně na to koukaj jako na konzumaci jednoduché zábavy. Jsou lidé, kterým stačí vidět kozy a příběh zjednoduší na ten si to rozdal s tou tahle s těmahle, proč ne."
    - No a jsme u toho. Člověk, který "přes stromy, stále vidí les" je tu až příliš často zesměšňován jakožto náctiletý primitiv, spokojený, jakmile se mu dostane jeho týdenní dávky "koz".
  • @Prisator @Nitpicker: Sám jsem viděl každý díl dvakrát a seriál se mi rozhodně nehnusí... Článek a titulky jsem zmínil proto, abych demonstroval, že někteří ignorují i (minimálně pro mě) zjevné věci. Je to jejich věc, někdo na seriál kouká proto, že předlohu nezná a chce se seznámit s dějem, jiný kvůli stádům koz, další jako oddychovku a třeba já proto, že jsem zvědavý, jak to zase spatlají (a taky proto, že se mě sem tam nakdo neznalý knih ptá, kdo je ten či onen, tak abych mohl dát fundovanou odpověď). Žádný z přístupů nikomu nevyčítám, je to jeho boj. Jen ode mě nečekejte nekritické přijetí kiksů, a bianco přijímání změn (byť uznávám, že některé se povedly - třeba v úterý jsem byl v Jalovcové ulici a musel jsem se hodně přemáhat nevykřiknout něco jako "Where's the fucking Karl Tanner?". :o)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Tak Arianne je tak zajímavá a oblíbená, že si ani za bohy nemůžu vzpomenout kdo to má bejt, i když jsem si přečetl info o postavě.

A jestli bude hrát Hotaha nějakej negr je mi taky celkem jedno.
    @Nitpicker Ale ty neděláš banální chybičky. Ty děláš stejné chyby pořád a opakovaně. Někdo vznese soubor námitek proti seriálu, ty si z toho vybereš jednu, začneš se po tom vozit jako po detailu a ignoruješ zbytek. Viz věta, kterou sám cituješ. Evergreen.

Piš radši, co se ti na seriálu líbí, než abys pořád opakoval, co se ti nelíbí že se nám nelíbí :)
  • @Prisator Protože kšá na mě nefunguje. A protože to tu dělají všichni :roll:
  • @flanker.27 "Viz věta, kterou sám cituješ. " Teď mluvíš o kterém postu?
    "Piš radši, co se ti na seriálu líbí, než abys pořád opakoval, co se ti nelíbí že se nám nelíbí "
    Laskavě už se uklidni. Je to d-i-s-k-u-s-e a ne solipsistické sebegratulování si nad výplodem své mentální onanie.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Myslíte, že bude Darkstar (a nebude to asiat :D ) ?
  • @speedy Je to možný pokud další sérii nebudou natahovat dějem, kde se bouří Píseční hadi, a k Arianne vůbec nedojde (zatím ani nehedají roli). :/
  • @Oops No, já právě předpokládám, že na ni nedojde, že její roli převezme Obara (z které určitě udělají sexsymbol) s Trystanem.
    Ale taky se mi moc nezdá, jak kálí na Železné. Ne, že bych je zrovna já potřeboval, ale takový Viktarion bude v sáze hrát nejspíš ještě velkou roli, a v seriále se o něm zatím snad ani nezmínili...
    upraveno 6. června 2014
    Jen klid. Loni byla velká várka rolí oznámena až v srpnu a září, kdy už bylo natáčení v plném proudu. S obsazováním teprve začínají. Času dost.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @speedy Jasně, a bude mít katanu po bratrovi. ;-)
  • @speedy Tak zrovna jeho taky čekám. Klidně by mohli tu roli spojit s Euronem, protože ten udělal jednu věc a teď sedí na zadku.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 7. června 2014
    http://www.reddit.com/r/gameofthrones/comments/27jgpb/spoilers_all_i_live_in_belfast_and_got_treated_to/

http://imgur.com/gallery/y25qq/new

Kingsmoot? Who told you it would happen?

The tour guide, whose company is responsible for transporting all the cast and crew. He said there had been cranes in the harbour a couple of weeks prior to our visit, laying the new sand. So exciting!

No kto vie či to bude pravda
  • nebol tam už Varamyr? Hral ho ten jedno-oký z Pirátov z Karibiku.
  • @JoeGyry To byl Orell. (Najdi pět rozdílů s Varamyrem :-)

Chvíli jsem doufala, že by ta Imogen mohla být Val. :-?
    @brbr Tak s tou se rozluč holčičko. Mance je svobodný král a svoboda žádnou blonďatou sestričku nemá. :twisted:
  • @Montezuma3 A koho teď bude mít Jon? A nepiš, že Daenerys. :twisted:
    @brbr Melisandru.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.