@Gepeto Jo, to jsem čekal. V první řadě, obávám se že ti neodpovím esejí o psychologii, nějak to není můj obor. A budu stručnější.
Svou dlouhou esejí jenom potvrzuješ moji pointu, kterou jsi nepochopil. Každej odstavec mýho plivance nebyl útok na tvůrce seriálu, ale na zdejší uživatele. Ať se seriál vypořádává s tím a tím jak chce, pořád tady budou staří dobří Češi a Slováci kterejm to nebude stačit a pořád budou nadávat. A dost lidí tady nadávalo vyloženě na blbosti. Vidím, že s tím nic neudělám, tahle diskuze zjevně není pro mě.
A říkej si že jsem tě odbyl, v mnoha věcech ve svým moc dlouhým postu máš samozřejmě pravdu a poskytuješ pěknou konstruktivní kritiku. Jenže kdybych vyprodukoval podobně velkou reakci, akorát to ještě víc naštve místní mody, a sežere mi to kopu času, což teďka během zkouškovýho vážně nechci.
@schneck Ty si udal konrétny príklad, čo považuješ za blbosť (čo bol môj príspevok) a ja som ti vysvetlil, že to blbosť nie je. Keď tvorcovia vezmú nepodstatný detail a rozkecávajú o ňom tri úplne zbytočné a nekvalitne spravené scény (čo bol jasný filler), hm, to je v pohode. Ale keď chcem, aby urobili to, čo sám obhajuješ, že je pointa tých zbytočných dialógov, na rozlíšenie postavy či lokácie (k čomu stačí jednoduchý filter zobrazenia a jediný fialový cylinder), to už je ako príliš. To považujem za blbosť ja a dôvod, že si to, čo som napísal zrejme nečítal vôbec alebo nie moc pozorne. Najskôr sa rozhodni čo teda chceš. Obhájil si určitý element a ja som poukázal, že nech tak robia v rámci celku, nie jednej zbytočnej scény a nevadilo by mi to. To si zase nepochopil ty.
Pre mňa je to koniec diskusie (celý čas poukazujem na to, že tu sa nemeria dvojitým metrom, keď urobia ixs scenáristi, má to hlbokú pointu, keď tú pointu hľadáme inde, už sme hnidopiši), nebudem ti kradnúť čas učenia sa na zkúškové (mám doma príklad toho, aké to, napríklad v práve, môže byť ťažké učiť sa na to).
@Lodimar Yops, vedel som, že jedno mi tam chýba, len som si nespomínal ktoré :)
@Shadooow Tak pardón, zmiatlo ma to. Sága je ASoIaF, seriál GoT. Síce mnohí odkazujú aj na ságu ako GoT, z kontextu mi skôr vyplynulo, že si sem prišiel, pretože si práve nechcel hejterské rečičky čitateľov, že si chcel len seriáový pohľad (ten naopak skôr dostaneš na edne, kde to všetci len ospevujú)
@Kalam Mekhar Jenže první kniha je v pohodě. Strach o Neda a následná smrt. Už ke konci trojky je to jen šokovat čtenáře, kterou postavu zabije a takhle pokračuje do teď a vytváří kvůli tomu i nové postavy(viz Tanec s Draky). V podstatě to na mě jako na čtenáře vůbec nepůsobí žádné emoce. Hmm on umřel Oberyn - a co jako?
nj, a to je ten problém, ty to pořád vidíš jako čtenář a ne jako divák, a tady se řeší pohled diváka na vypravění z pohledu HBO. je dobré / je špatné? Kdo ví? V knize jsem byl celkem nasranej že Oberyn umřel, ani ne že bych ho tak bral, jen jsem raději chtěl vitěztví "těch dobrých" nad těmi "zloduchy".
Pořád se dokola řeší časová postoupnost a nebo vzdálenosti. S prominutím, ale už se na to vyserte! Devět s deseti diváku je to uplně fuk, berou to jako další seriál ale Spartakus, Borgiové a .... . Možná že to některé urazí, ale myslím že i Ti co to četli a i několikrát (včetně mě ) jsou někdy uplně mimo a musí vzít knihu a pohledat aby měli přehled jak to vůbec bylo. Jak už jsem napsal: díky za novou ságu, i když nesplňuje zdaleka mé představy pořád je to lepší než nic a nebo rezavým drátem do oka :-D
Osmý díl mi způsoboval chvílemi fyzickou bolest. Nejde o to, že se odklání od knihy, s tím už jsem se smířil. Chápu, že odklon od předlohy nečtenář nevnímá. Ale snad i nečtenář vnímá ubohost rozhovoru před soubojem? To měla být nějaká filozofie nebo snad paralela k následujícímu souboji. Byl dlouhý, nudný, trapný a naprosto zbytečný. Nepřinesl ani emoce ani neposunul děj někam dál. Prachobyčejná vata. Vyvrcholení osmého dílu bylo hodně upocené. Zajímavější bylo vše okolo než samotný souboj. Jeho choreografie mi prostě přišla špatná. (Celkově se mi souboje v seriálu nelíbí. Zatím nejlepší byl asi mezi khalem a jeho pokrevním jezdcem a Jorahem s jedním z Dothraků.) Nejvíc mě asi bavily emoce ve tvářích diváků - Tyriona, Jaimeho, Cersei. Hora působil jako neohrabaná panda, navlečená do černého pytle. Děs a běs. Proč si nevzal štít? Proč si filmaři trochu nepohráli s kamerou a neudělali ho většího a děsivějšího? Proč tak hloupě řval? To snad měl být radši zticha. Oberyn vypadal lépe. Bohužel, když chtěl přidat na obrátkách a zdramatizoval svůj výraz, tak to nějak nepůsobilo věrohodně, spíš směšně. Nechápu, proč režiséři GOTu vůbec nepoužívají hudbu pro zesílení emocí. Nechápu, jak to že Martinovi nevadí, že takhle mrvěj jeho dílo. Prachů má snad dost, takže v tom to není. No dnešní díl mě opravdu zklamal. A to hodně.
@Chmur To je filosof který tvrdí, že seriál je svatý, a každý kritik, ať už objektivní či ne je jen idiot, zaostalý český vidlák a postiženec co si nevidí na špičku vlastního nosu. Zjevuje se u seriálových topiků a prudí neskutečně choromyslnými příspěvky na téma "když se vám to nelíbí, tak jste kreténi"...
Komentáře
Tiež to bolo posledný krát, čo ho videl.
Jo, to jsem čekal. V první řadě, obávám se že ti neodpovím esejí o psychologii, nějak to není můj obor. A budu stručnější.
Svou dlouhou esejí jenom potvrzuješ moji pointu, kterou jsi nepochopil. Každej odstavec mýho plivance nebyl útok na tvůrce seriálu, ale na zdejší uživatele. Ať se seriál vypořádává s tím a tím jak chce, pořád tady budou staří dobří Češi a Slováci kterejm to nebude stačit a pořád budou nadávat. A dost lidí tady nadávalo vyloženě na blbosti. Vidím, že s tím nic neudělám, tahle diskuze zjevně není pro mě.
A říkej si že jsem tě odbyl, v mnoha věcech ve svým moc dlouhým postu máš samozřejmě pravdu a poskytuješ pěknou konstruktivní kritiku. Jenže kdybych vyprodukoval podobně velkou reakci, akorát to ještě víc naštve místní mody, a sežere mi to kopu času, což teďka během zkouškovýho vážně nechci.
Pre mňa je to koniec diskusie (celý čas poukazujem na to, že tu sa nemeria dvojitým metrom, keď urobia ixs scenáristi, má to hlbokú pointu, keď tú pointu hľadáme inde, už sme hnidopiši), nebudem ti kradnúť čas učenia sa na zkúškové (mám doma príklad toho, aké to, napríklad v práve, môže byť ťažké učiť sa na to).
@Lodimar Yops, vedel som, že jedno mi tam chýba, len som si nespomínal ktoré :)
nj, a to je ten problém, ty to pořád vidíš jako čtenář a ne jako divák, a tady se řeší pohled diváka na vypravění z pohledu HBO. je dobré / je špatné? Kdo ví? V knize jsem byl celkem nasranej že Oberyn umřel, ani ne že bych ho tak bral, jen jsem raději chtěl vitěztví "těch dobrých" nad těmi "zloduchy".
Pořád se dokola řeší časová postoupnost a nebo vzdálenosti. S prominutím, ale už se na to vyserte! Devět s deseti diváku je to uplně fuk, berou to jako další seriál ale Spartakus, Borgiové a .... . Možná že to některé urazí, ale myslím že i Ti co to četli a i několikrát (včetně mě ) jsou někdy uplně mimo a musí vzít knihu a pohledat aby měli přehled jak to vůbec bylo. Jak už jsem napsal: díky za novou ságu, i když nesplňuje zdaleka mé představy pořád je to lepší než nic a nebo rezavým drátem do oka :-D
Ale snad i nečtenář vnímá ubohost rozhovoru před soubojem? To měla být nějaká filozofie nebo snad paralela k následujícímu souboji. Byl dlouhý, nudný, trapný a naprosto zbytečný. Nepřinesl ani emoce ani neposunul děj někam dál. Prachobyčejná vata. Vyvrcholení osmého dílu bylo hodně upocené. Zajímavější bylo vše okolo než samotný souboj. Jeho choreografie mi prostě přišla špatná. (Celkově se mi souboje v seriálu nelíbí. Zatím nejlepší byl asi mezi khalem a jeho pokrevním jezdcem a Jorahem s jedním z Dothraků.)
Nejvíc mě asi bavily emoce ve tvářích diváků - Tyriona, Jaimeho, Cersei.
Hora působil jako neohrabaná panda, navlečená do černého pytle. Děs a běs. Proč si nevzal štít? Proč si filmaři trochu nepohráli s kamerou a neudělali ho většího a děsivějšího? Proč tak hloupě řval? To snad měl být radši zticha.
Oberyn vypadal lépe. Bohužel, když chtěl přidat na obrátkách a zdramatizoval svůj výraz, tak to nějak nepůsobilo věrohodně, spíš směšně.
Nechápu, proč režiséři GOTu vůbec nepoužívají hudbu pro zesílení emocí.
Nechápu, jak to že Martinovi nevadí, že takhle mrvěj jeho dílo. Prachů má snad dost, takže v tom to není. No dnešní díl mě opravdu zklamal. A to hodně.
Ležel jsem na pohodlném gauči. Zřejmě se mnou mluvíš v hádankách, podobně jako Tyrion s Jaimem.