Co se týče povídání o broučcích, říkal jsem si, že je to metafora o Tywinovi (nebo třeba o někom jiném). Zvláště, když tam Tyrion mluví o záplavě mrtvých a fascinací nad tím, proč to všechno dělá(?)... Můj osobní názor je, že je za tím skrytý pohled Tyriona na otce, který mele soky podobně jak Orson brouky. Je ale i dost možné, že tam vidím něco, co tam není a byla to jen vata před soubojem... Koneckonců taková konstrukce od scénáristů GoT by byla hodně nečekaným krokem široce přesahujícím jejich dosavadní invenci.
Co se týče samotného souboje, u mě dobrá. Čvacht/křup na konec docela epic, ale celkově ta scéna byla dobrá. Hodně se mi líbily i střihy na Tyriona, Jaimeho, Cersei i Tywina, jak se jim v průběhu souboje měnily výrazy. To byla paráda... Mimochodem jak se tu vedla diskuse o tom, kdo je vítěz: Pokud se nepletu, tak souboj bohů prohraje ten, kdo první umře a troufám si říct, že to byl vcelku nevyvratitelně Oberyn.
Jinak moc se mi líbil Reek, Alfie Allen ho hraje fantasticky... Moat Caillin výborná (myslím vzhled hradu a okolí), to vyjednávání ale bylo docela odhláknutý. Co se týče smíchu Aryi, to byl podle mě čistý výkřik zoufalství. Dění v Údolí mě bavilo, sice je tam odklon od knihy, ale u mě dobrý. Jsem zvědavý, co s touto linkou nyní provedou.
Docela mě překvapilo, že tu scénu Joraha s Dany více nevyhrotili. Mohli se docela pěkně pohádat a místo toho ona tupě čuměla 2 metry nad něj a on se nezmohl vůbec na nic... Škoda, tohle zrovna mohla bejt fakt pěkná scéna.
Je jasne ze Tyrion s tou bratrancovrazdou apeloval na Jaimiho ? (ked zaskrtil v cele svojho bratranca Freya..syna Tywinovej sestry). Ale ako to mohol Tyrion vediet ved v serialy sa mu Jaime nepriznal.. (serialova spekulacia)
@svoa00 jo Elarie jak mu ještě před soubojem říkala "nenech mě tady samotnou".....Jinak nějak mi vypadlo co se po souboji s ní stalo v knihách? Byla o ní nějaká větší zmínka v Hostině?
Kdo se nudí víc než já ať si počte o božím soudu soubojem: http://is.muni.cz/th/77839/pravf_m/diplomova_prace.pdf - snad tam bude něco o tom jak se pozná vítěz - jestli musel odejít po svých nebo se stopovalo kdo vypustil duši první. Autor dostal od oponenta 1- tak to nevypadá na úplný hnůj.
@Benji Jsem ráda, že už jsme dva, co si všimli zestárlého Joraha. Ne, že by to bylo nějak důležité pro děj, ale dost mě to šokovalo, takový skok (v šestém dílu, nebo kdy tam byl naposled) mi tak moc starý ještě nepřipadal.
Malinká poznámka na okraj, začíná mě trochu iritovat, jak chodí Pycelle pořád ušmudlaný (trklo mě to při tom začátku souboje).
@brbr Ad Pycelle - musí přece zdůraznit že je taaaaak starý a neschopný :-D
Mě se právě zdál i šestém. Prakticky celou čtvrtou sérii mě jeho vzhled děsí. Ve třetí sérii ještě fakt "kunďák" ale teď propadlé čelo, zapadlé a unavené oči...a to je jeden rok. Jeden rok od třetí série. Jako vůči GoT můžu si říct že ho tak zřídila a vysála ta friendzone ale tady se přece jen bavíme o stárnutí skutečného člověka, žádny make up
Oukeeej :D Zapomněl jsem na to, že už se to v knize stalo.... tak jsem chtěl vyjádřit že to chci :D Jinak Sansa hotová nemesis. Malíček z ní vychová skvělou a krutou manipulátorku :D
@Benji Jo, špatně jsem to napsala, Jorah mi přijde poslední dva díly starý :-) Snažila jsem se vygooglit nějaký jeho aktuální obrázek, ale nějak se mi do toho pořád plete GOT. Ale v červnu mu bude teprve 53, to mi připadá starší. Tak nevím, třeba ho ve Hře postaršují.
@brbr Maskéři jsou šikulové, přidat či ubrat pár let není takový problém. Třeba ho naschvál nechali vypadat hrozně aby bylo vidět jak se trápí a jak je vyčerpaný.
@svoa00 Nejde o to co jsem videl, nebo nevidel, navic kazda zena je prece unikat;)...jde o to, ze bych rad videl i ji, protoze se me proste Sophie moc libi :D Missandei nezklamala, cekal jsem to a vypadala skvele uz v misfits:) Jeste by se nemusela stydet Lena Headey, kdyz se nestidela v minulosti v jinych filmech:)
@up_er Jo, unikátní má v tom případě každá ženská i nohu. Ty dva milimetry navíc než moje sestřenice jsou naprosto unikátní. Na Lenu se moc netěš. V rozhovoru říkala, že v prvním díle jsme neviděli její zadek, ale zadek paní, které moc dobře zaplatili, aby ho ukázala. Laicky řečeno - prsa Leny Headey ve Hře o trůny uvidíš jenom v případě, že v další sérii vynechají všechny scény s draky.
@Gepeto tak nějak se ti divím že si namáháš klávesnici :D já prakticky ve všem souhlasím...
ta vata je strašná. Nejdřív se tady tvrdí že se nemůže jet se scénami podle knih protože na to není prostor ale na zbytečnou cestu Fialky/nelogickou cestu Melisandry k Bratrstvu/otrockou romanci/hovory o chrobácích atd atd na to čas je.
Gepeto má pravdu. Kreativita. Párkrát sem si maloval jak by to mohlo vypadat v seriálu a ani by to nemuselo být striktně podle knihy a pak zděšeně zjistím že můj návrh v hlavě byl lepší než projekt těch scénaristů. A to já nechci. Takže - taky mě jako spoustu lidí tady seriál vytáčí - zkažená linka s Robbem až z RW nebyla taková událost jaká mohla být je jeden příklad za všechny. Ale dívat se budu dál už jenom proto že třeba fight Viper vs Mountain je věc co sem chtěl vidět na obrazovce. Před každým dílem se modlím ať je tam co nejmíň hovadin a ať mě tam nic nenaštve. A naštve, ale mám ten seriál prostě rád: Fakt. Protože je podle knih které miluju. A rozhodně to není nedůstojná adaptace ať na to tady pliveme jakkoliv.
1) všichni se strašně těšíme =D 2) velmi příznačné, hlavně proto že dneska sem měl k obědu těstoviny s pomodorem. Při tomhle jinak neskutečně dobrém jídle sem neustále myslel na Oberyna a jeho nehodu
Komentáře
Co se týče samotného souboje, u mě dobrá. Čvacht/křup na konec docela epic, ale celkově ta scéna byla dobrá. Hodně se mi líbily i střihy na Tyriona, Jaimeho, Cersei i Tywina, jak se jim v průběhu souboje měnily výrazy. To byla paráda...
Mimochodem jak se tu vedla diskuse o tom, kdo je vítěz: Pokud se nepletu, tak souboj bohů prohraje ten, kdo první umře a troufám si říct, že to byl vcelku nevyvratitelně Oberyn.
Jinak moc se mi líbil Reek, Alfie Allen ho hraje fantasticky... Moat Caillin výborná (myslím vzhled hradu a okolí), to vyjednávání ale bylo docela odhláknutý. Co se týče smíchu Aryi, to byl podle mě čistý výkřik zoufalství. Dění v Údolí mě bavilo, sice je tam odklon od knihy, ale u mě dobrý. Jsem zvědavý, co s touto linkou nyní provedou.
Docela mě překvapilo, že tu scénu Joraha s Dany více nevyhrotili. Mohli se docela pěkně pohádat a místo toho ona tupě čuměla 2 metry nad něj a on se nezmohl vůbec na nic... Škoda, tohle zrovna mohla bejt fakt pěkná scéna.
jo díky. No já se docela bojím toho že scénaristi nechali umřít i Elarii. Nějak efektivně zase :-k
Malinká poznámka na okraj, začíná mě trochu iritovat, jak chodí Pycelle pořád ušmudlaný (trklo mě to při tom začátku souboje).
Ad Pycelle - musí přece zdůraznit že je taaaaak starý a neschopný :-D
Mě se právě zdál i šestém. Prakticky celou čtvrtou sérii mě jeho vzhled děsí. Ve třetí sérii ještě fakt "kunďák" ale teď propadlé čelo, zapadlé a unavené oči...a to je jeden rok. Jeden rok od třetí série. Jako vůči GoT můžu si říct že ho tak zřídila a vysála ta friendzone ale tady se přece jen bavíme o stárnutí skutečného člověka, žádny make up
spoiler kdyžtak ;-)
no ale stejně...bylo to smutný :-) btw Elarie byla dobře zahraná, navíc sem rád že tam neobsadili nějakou dvacetiletou sexbombu
Nejde o to co jsem videl, nebo nevidel, navic kazda zena je prece unikat;)...jde o to, ze bych rad videl i ji, protoze se me proste Sophie moc libi :D
Missandei nezklamala, cekal jsem to a vypadala skvele uz v misfits:)
Jeste by se nemusela stydet Lena Headey, kdyz se nestidela v minulosti v jinych filmech:)
tak nějak se ti divím že si namáháš klávesnici :D já prakticky ve všem souhlasím...
ta vata je strašná. Nejdřív se tady tvrdí že se nemůže jet se scénami podle knih protože na to není prostor ale na zbytečnou cestu Fialky/nelogickou cestu Melisandry k Bratrstvu/otrockou romanci/hovory o chrobácích atd atd na to čas je.
Gepeto má pravdu. Kreativita. Párkrát sem si maloval jak by to mohlo vypadat v seriálu a ani by to nemuselo být striktně podle knihy a pak zděšeně zjistím že můj návrh v hlavě byl lepší než projekt těch scénaristů. A to já nechci.
Takže -
taky mě jako spoustu lidí tady seriál vytáčí - zkažená linka s Robbem až z RW nebyla taková událost jaká mohla být je jeden příklad za všechny. Ale dívat se budu dál už jenom proto že třeba fight Viper vs Mountain je věc co sem chtěl vidět na obrazovce.
Před každým dílem se modlím ať je tam co nejmíň hovadin a ať mě tam nic nenaštve. A naštve, ale mám ten seriál prostě rád: Fakt. Protože je podle knih které miluju. A rozhodně to není nedůstojná adaptace ať na to tady pliveme jakkoliv.
1) Rozbor bude - Hustey a spol. připravte se jak vás zase naseru
2) Při konci jsem si vzpomněl na film Vraždící rajčata požírají Francii a scénu kde rajčata vybuchují "všude kolem" =D
1) všichni se strašně těšíme =D
2) velmi příznačné, hlavně proto že dneska sem měl k obědu těstoviny s pomodorem. Při tomhle jinak neskutečně dobrém jídle sem neustále myslel na Oberyna a jeho nehodu