@Nitpicker neviem či to je Aeron pretože to video vraj neexistuje :D
Ja by som bol len rád keby Greyjoyovcov predstavili, je to môj obľúbený rod ale v tejto sérií na nich úplne zabúdajú a radšej tam mohli šupnúť ich ako tie fillery. V ďalšej sérií sa 2 hl. postavy dostanu do Essosu, možno predstavia piesočné hady a snáď bude interakcia pravého kráľa s bastardom na severe. To je kopec a kopec vecí do toho ešte predstavovať Greyjoyovcov? V tejto sérií nekonečno vaty a v ten nasledujúcej ak to chcú po stíhať budu zas osekávať...
edit: podľa http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Game_of_Thrones_Wiki čo je asi nejaka wikipedia pre tv show a nie pre serial, sa tam ešte Euron neobjavil. Ten ujo z videa môže byť hocijaký iný Utopený muž alebo ako tých kňazov nazývali.
@sveva Greyjoyvce můžou pořádně rozjet až teprve když se Yara vrátí domů z Dreadfort a nebo Moat Cailin. Bůh ví, kde se to příští epizodu potkají s Ramsayem. O Dorne se tolik toho teďkom navykládá prostě proto, že tam je Oberyn. Investice do Greyjoyů: jsou s náma už od první série, Theon, Balon, Yara, známe jejich zvyky, viděli jsme jejich hrad, známe jejich sigil a heslo, awesome theme song atd. atd. Prostě tohle je kulturní kapitál. Pomalu toho o nich ze seriálu víme víc než o Starcích.
Dorne přijde na řadu další řadu, kam pořád spěcháte? Stěžujete si tu na vatu, přitom samotný příběh je vlastně trilogie, plus další čtyři knihy vaty. Mě to vůbec nevadí, užívám si to. Užívám si ten svět, ten vizuál. Neberu to tak, že knížka = seriál. Tak to ani brát nikdo nemůže, byl by totiž blázen. Nelze knihu doslovně zfilmovat. Kniha je kniha, film (seriál) je film (seriál). Každý využívá jiný prvek pro vypravování děje. Za další vyvrcholení celé série, přece nemůže být v prvním díle série (útok na zeď), proto to zdržování. A na Greyjoye bude čas v další řadě, teďka by to bylo už strašně moc rozkouskované. Co se týče Brana, tak mu přidali pár scén navíc, protože to je oblíbená postava a asi i hodně důležitá, tak na ni nesmí diváci zapomenout. A na závěr komu se to nelíbí,... ať na to nekouká. :king:
@sveva: Tak to je rozhodně dost zásadní faktor pro :) Nemůžu si, až na Stannise, nějak vybavit nějakou linku na pokračování, která by se netočila kolem postavy uvedené na scénu již v první epizodě. Na první pohled výjimky jako Brienne a Sam byly na scénu uvedeny skrze právě tyto postavy z první epizody. Stannis je jediný. Ale ten je samozřejmě, co se týče zajímavosti a důležitosti, úplně jiná liga než kdokoliv v Dorne (ne-li celém Westerosu).
@JoeGyry: Hmmm, mě u jména Asha vyběhne na mysl Tasha Yarová z TNG, takže si pak už většinou vzpomenu, že seriálová Asha je Yara. :o) (Děsná mnemotechnická pomůcka, co?)
@Jay to je jasné, len som chcel povedať že on by proti jeho osudu neprotestoval. A pochybujem že si ho tam nechajú, je to dalšia wtf smrť pomerne obľúbenej postavy.
@knedle tak Jojen v tom ohni asi viděl hořícího Karla z Gin Alley, jak mu to potom říkal, nemělo to nic moc společnýho s branem, jeho se týkal čarostrom.
Jon si myslím uvědomil že tam Bran byl, když tam debatovali jaký obr sundal Lockeho.
Myslíte že bude Ramsík smutnej, že se mu jeho kámoš nevrací a nevrací? :D
@baltim: Tak já si v zásadě nemyslím, že by to vadit nemuselo: Kniha: 1 umře, nastoupí místo něj 2 a chová se stejně jako 1. Po roce (nebo jak dlouho) 2 umře, protože se chová stejně jako 1. Jako jasně, spousta lidí oplakává 1, ale nevím co konkrétně by nedávalo smysl, kdyby (teoreticky) seriál: 1 teď neumře, bude se chovat tak jak se chová (beztak už všichni zapomněli, že je nějakej 2 existuje) a za to umře za rok. - Jo, já vím, že by tam chyběla ta ironie, tohle a tamto, ale D&D by nemuseli připomínat postavu 2, udrželi by si tam delší dobu populárního herce, daní by zjednodušili... Chraň mě všech Sedm, aby to vypadalo, že po něčem takovém toužím, jen říkám, že to nemusí být nerálné a prachsprostě hřeším na to, že D&D neumí česky... :o)
@baltim: Však to si myslí i tak (a bylo tomu tak vždy, v seriálu i knize...) - i když já bych tu představovanou "všemocnost" nahradil představovanou "dokonalou genialitou". @CervenKa: Vždyť si celou Hostinu seriálově odbyl předčasně už teď... jediné co tam chybí je snad už jen ten nápad s katapultem.
Komentáře
Ja by som bol len rád keby Greyjoyovcov predstavili, je to môj obľúbený rod ale v tejto sérií na nich úplne zabúdajú a radšej tam mohli šupnúť ich ako tie fillery. V ďalšej sérií sa 2 hl. postavy dostanu do Essosu, možno predstavia piesočné hady a snáď bude interakcia pravého kráľa s bastardom na severe. To je kopec a kopec vecí do toho ešte predstavovať Greyjoyovcov? V tejto sérií nekonečno vaty a v ten nasledujúcej ak to chcú po stíhať budu zas osekávať...
edit: podľa http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Game_of_Thrones_Wiki čo je asi nejaka wikipedia pre tv show a nie pre serial, sa tam ešte Euron neobjavil. Ten ujo z videa môže byť hocijaký iný Utopený muž alebo ako tých kňazov nazývali.
Greyjoyvce můžou pořádně rozjet až teprve když se Yara vrátí domů z Dreadfort a nebo Moat Cailin. Bůh ví, kde se to příští epizodu potkají s Ramsayem. O Dorne se tolik toho teďkom navykládá prostě proto, že tam je Oberyn. Investice do Greyjoyů: jsou s náma už od první série, Theon, Balon, Yara, známe jejich zvyky, viděli jsme jejich hrad, známe jejich sigil a heslo, awesome theme song atd. atd. Prostě tohle je kulturní kapitál. Pomalu toho o nich ze seriálu víme víc než o Starcích.
Co vymysleli s Yarou, na to jsem taky moc zvědavá, doufám, že to bude dávat trochu větší smysl než to s Branem.
Nemůžu si, až na Stannise, nějak vybavit nějakou linku na pokračování, která by se netočila kolem postavy uvedené na scénu již v první epizodě. Na první pohled výjimky jako Brienne a Sam byly na scénu uvedeny skrze právě tyto postavy z první epizody. Stannis je jediný. Ale ten je samozřejmě, co se týče zajímavosti a důležitosti, úplně jiná liga než kdokoliv v Dorne (ne-li celém Westerosu).
Každopádně,... tak nějak tady jde o takového herce, že by mi to snad ani nevadilo.
tak Jojen v tom ohni asi viděl hořícího Karla z Gin Alley, jak mu to potom říkal, nemělo to nic moc společnýho s branem, jeho se týkal čarostrom.
Jon si myslím uvědomil že tam Bran byl, když tam debatovali jaký obr sundal Lockeho.
Myslíte že bude Ramsík smutnej, že se mu jeho kámoš nevrací a nevrací? :D
Kniha: 1 umře, nastoupí místo něj 2 a chová se stejně jako 1. Po roce (nebo jak dlouho) 2 umře, protože se chová stejně jako 1. Jako jasně, spousta lidí oplakává 1, ale nevím co konkrétně by nedávalo smysl, kdyby
(teoreticky) seriál: 1 teď neumře, bude se chovat tak jak se chová (beztak už všichni zapomněli, že je nějakej 2 existuje) a za to umře za rok.
- Jo, já vím, že by tam chyběla ta ironie, tohle a tamto, ale D&D by nemuseli připomínat postavu 2, udrželi by si tam delší dobu populárního herce, daní by zjednodušili... Chraň mě všech Sedm, aby to vypadalo, že po něčem takovém toužím, jen říkám, že to nemusí být nerálné a prachsprostě hřeším na to, že D&D neumí česky... :o)
@CervenKa: Vždyť si celou Hostinu seriálově odbyl předčasně už teď... jediné co tam chybí je snad už jen ten nápad s katapultem.