@sveva Opravdu to asi nemá cenu řešit, zkrátka se snažím dokázat že to jak jeho příchod scénáristé oddalují je poměrně tupé. Ano, nemusí jít přímou cestou, ale v tom případě se alespoň mohli zmínit o nějakém důvodu proč by to neměl dělat.
@Everett_Young Nemá to cenu, s tím souhlasím. :-) Ale pořád nevidím tu přímou souvislost mezi "přijde mi to tupé" a "dle zákonů logiky nesmysl"... když v seriálu to ještě nebylo ani vysvětleno. (edit)
Divím se, že zrovna tohle vyvolává tolik vášní a ještě k tomu až teď. Nereálné cestování předvedli v seriálu už několikrát. Z překonávání vzdáleností si dělají ještě větší prdel než Martin sám.
odkazovat na zakony logiku v tomhle serialu je opravdu hodne ale hodne zavadejici everette :D:D vzdyt je to FANTASY serial, neumis si neco domyslet nebo predstavit a nebo jsi jen troll ;) vubec se snim nehadejte proboha...feeding troll
@up_er Tak proč to v knize logicky vychází aniž bych si tam musel cokoli domyslet? Problém je v zpracování, ne v události jako takové. To co říkám myslím smrtelně vážně.
Tak divocí klidně mohli zůstat někde u pěsti, protože po nich mohli jít nemrtví, kterých tam ještě předtím bylo docela dost. Asi jsem moc málo geek na to abych se zabýval rychlostí cestování v příběhu s draky a kouzelnými stromy.. Ve skutečnosti to můžou scénáristi odůvodnit jakkoliv si vymyslí a udělat si nějakej oslí můstek a nebo taky nemusí a vadit mi to nebude. Ono i ve Dvou Věžích to vzal Haldir do Helms Deep dost hopem.
Mě vadí poslední dobou to jak všechno musí tupě vysvětlovat americkému divákovi. V knížkách se mi moc líbí "nepotvrzené" informace a "domysli si sám", to že se malíček totálně přizná sanse, začne vysvětlovat příběh náhrdelníku a bába od tyrellů začne dělat to samé a margery dělá blbou že o ničem nevěděla .. :roll: ano to mi vadí.
kniha je kniha a serial je serial a vzhledem k tomu ze kniha ma prez tisic stranek tak nemuzes pocitat s tim ze se budou drzet predlohy...jednoducha odpoved tuhle epizodu povazuju za nejhorsi ze vsech, ale rozhodne to neni kvuli tomu ze by me nesedelo casove jestli se nejakej nouma mohl dostat na zed pred divokyma nebo ne...
@pavel: Co Haldir, ten to měl kousek, ten šel jenod Celeborna, ale Arwen a Elrond museli počkat než společenstvo odjede, skout meč a skoro už aby vyrazili aby tam byli těsně po bitvě... nejen dle filmu, ale i podle knih (to jel si jen Elrond myslím) to muselo být hrozně přitažené za vlasy (nehledě na to, že by mě moc zajímalo, kudy jel - Morií? přes Isengard?), takže i mistr tesař...
@Jay mám pocit, že v knihách Aragorn meč vyfasuje už v Roklince a pak ho má u sebe až do konce. Pamatuju si na pasáž ze Dvou věží, kde ho velmi nerad odkládá při návštěvě Théodena, tou dobou ho ve filmu ještě neměl.
@Dreamer: Máš pravdu,... já si pamatoval, že v tomhle logika ulítla víc než u Haldira... a nějak jsem měl za to, že i knize. Tak ne, plně made by Jackson.
@Branislav_Gepeto Sarkastický agnostik se baví s arogantním debilem. může být něco horšího? :twisted: Evidentně to nejsi jen ty z jehož příspěvků čiší arogance a netolerance =D
@Everett_Young Potrpím si na ,,Nenávistný ateistický agnostik", hneď to znie urodzenejšie :D
I keď táto diskusia je fakt zbytočná. Wanic len nesprávne použil výraz "subjektívny" (asi skôr myslel relatívny). :D Ono ten Holyshithecanteleport efekt začína byť najmenší problém.
Komentáře
vzdyt je to FANTASY serial, neumis si neco domyslet nebo predstavit a nebo jsi jen troll ;)
vubec se snim nehadejte proboha...feeding troll
Mě vadí poslední dobou to jak všechno musí tupě vysvětlovat americkému divákovi. V knížkách se mi moc líbí "nepotvrzené" informace a "domysli si sám", to že se malíček totálně přizná sanse, začne vysvětlovat příběh náhrdelníku a bába od tyrellů začne dělat to samé a margery dělá blbou že o ničem nevěděla .. :roll: ano to mi vadí.
tuhle epizodu povazuju za nejhorsi ze vsech, ale rozhodne to neni kvuli tomu ze by me nesedelo casove jestli se nejakej nouma mohl dostat na zed pred divokyma nebo ne...
Jenom kdyby někoho měl zneklidnit způsob zdejší mluvy :)
I keď táto diskusia je fakt zbytočná. Wanic len nesprávne použil výraz "subjektívny" (asi skôr myslel relatívny). :D Ono ten Holyshithecanteleport efekt začína byť najmenší problém.
hej chcelo by to ešte nekoho 3.ho do partie :p