@Michelle: Ty muchovské obrázky jsou super... ač není hlavní postavou, tak se výborně povedl Malíček - taková trochu šedá eminence v pozadí. Jinak nejlepší je tam Shae, nejhorší Cersei,... vypadá tak nějak divně.
@sveva Špatná formulace, myslel jsem, že tady mu bylo 100-150 (ve skutečnosti spíš jen kolem 100) - a myslím, že se obecně uvádí, že víc než 200 let už by byla rarita. Nicméně nosná mysšlenka byla, že TAKTO by drogonek nevyrostl "za pár set let", ale tak za 100. Ostatně: The largest and oldest Targaryen dragon, Balerion, lived about 200 years and could swallow a mammoth whole, but dragons raised in captivity are thought to be smaller than their wild brethren. Asi se některý může dožít víc, ale není to potvrzené.
@Jay tiež sa mi zdá, že pre drakov by sa hodil (ovela, mnohem vyšší, obludne višší) vek dožitia, jako len 100 - 150 - 200 rokov, precejen potrebujú čas na dorastenie do tích ich "správnich" velkostí, napr. v tom dračom cykle Inheritance,/Kronika dračích jezdcov, od Christ.Paolina, to pasuje viac s tým heslom a štýlom G.R.R.Martina "vačší, omoc,ovela vačší, obludne vačší, +starší, & silnejší" =D:onfire:
@Jay Jasně, chápu. Ale víme jen, že umřel během vlády Jaehaeryse I., což je poměrně velký rozpětí (48-103). Takže při Dobývání mu mohlo být i těch 150... Nicméně Drogonek je na dobré cestě, když má už ve dvou letech rozpětí křídel nějakých 6 metrů. :-)
@Jay to krmení mi taky nikdy nešlo do hlavy, navíc když si ještě představím kolik draků muselo lítat po Valyrii, ti by do pár let sežrali i celé Západozemí a Jiní by se mohli procházet v říši mrtvých :)
Komentáře
Já bych to nerozmazával.
Jinak nejlepší je tam Shae, nejhorší Cersei,... vypadá tak nějak divně.
Zaslechla jsem něco jako že je mají obzvlášť rádi... :twisted:
Nicméně nosná mysšlenka byla, že TAKTO by drogonek nevyrostl "za pár set let", ale tak za 100.
Ostatně: The largest and oldest Targaryen dragon, Balerion, lived about 200 years and could swallow a mammoth whole, but dragons raised in captivity are thought to be smaller than their wild brethren. Asi se některý může dožít víc, ale není to potvrzené.
Nicméně Drogonek je na dobré cestě, když má už ve dvou letech rozpětí křídel nějakých 6 metrů. :-)