@Everett_Young já ano zatím nic moc ale konec už byl docela zajimavej tak se to snad rozjede v druhém díle já mám rád tohle téma proto se mi líbí třeba The Americans... viděl jsi ?
@Everett_Young Právě jsem dokoukala. Zaujalo a jsem zvědavá na další díl. Trochu se bojím, aby si autoři ve snaze udělat co největšího drama nepodkopli nohy, ale zatím dobré. Plus navíc hudbu (Beltramiho jméno mě v titulcích překvapilo).
@Marek podľa wiki boli prvé poprave "Orlom" zaznamenané na kamenných doskách z 8-11 storočia pred Kristom takže, historici nepredpokladajú že by to bolo vytvorené špeciálne na popravu kresťanov. Iný zasa vera že ide o zlý preklad nordských ság, fikciu, alebo zveličenú nenávisť kresťanstva ku pohanstvu.
@stano aj kamoš mi odporúčal nový diel Shieldu, ale nejak sa mi to nechce pozrieť ked som nevidel ostatné :/ a čo som pozeral na imdb tak som skončil na 5 ep. :D ale snáď to raz dobehnem!
Takže Hollow Crown/V kruhu koruny bude mít de facto druhou sérii. Předpokládám, že aby tvůrci zůstali styloví, tak nějaký král (Jindřich VI.) bude muset umřít už na konci prvního dílu :twisted:
Cumberbatch jako Ríša třetí, Martin Freeman jako Ríša třetí, Cumberbatch jako Hamlet... sakryš, ten Shakespeare herce živí i po čtyř stech letech =D
Musím říct, že Turn mne baví. Billy Elliot má úžasnou čepičku :-), akorát ty ženské jsou mi mírně nesympatické, jedna jak druhá (no možná paní hospodská míň).
@brbr Jeho manželka je opravdu strašná, neuvěřitelně tupá a nesympatická. Anna je o trošku lepší, ale žádná sláva to také není. Jsem zvědavý, jestli její manžel ještě nějak zasáhne do příběhu. Jako nejlepší postavu zatím vidím rangera na jehož jméno si teď nemůžu vzpomenout.
@brbr Áno, Rogers. Akorát si nejsem tak úplně jistý, která strana že je ta špatná. nevidím nic špatného na tom, že se Británie snažila potlačit povstání na vlastním území, dělá to každý stát. V Turn jsou ty karty rozdány na můj vkus trochu moc jednoznačně.
@brbr Tak to jo. Hlavní hrdina je celkem v pohodě, ale strašně mě tam vytáčí ten jeho kámoš u US army, kapitán něco (sakra, evidentně si po dvou dílech nepamatuju jména :evil: )
Komentáře
já mám rád tohle téma proto se mi líbí třeba The Americans... viděl jsi ?
Právě jsem dokoukala. Zaujalo a jsem zvědavá na další díl. Trochu se bojím, aby si autoři ve snaze udělat co největšího drama nepodkopli nohy, ale zatím dobré. Plus navíc hudbu (Beltramiho jméno mě v titulcích překvapilo).
Iný zasa vera že ide o zlý preklad nordských ság, fikciu, alebo zveličenú nenávisť kresťanstva ku pohanstvu.
http://www.theguardian.com/culture/2014/apr/06/benedict-cumberbatch-richard-iii-bbc2
Takže Hollow Crown/V kruhu koruny bude mít de facto druhou sérii. Předpokládám, že aby tvůrci zůstali styloví, tak nějaký král (Jindřich VI.) bude muset umřít už na konci prvního dílu :twisted:
Cumberbatch jako Ríša třetí, Martin Freeman jako Ríša třetí, Cumberbatch jako Hamlet... sakryš, ten Shakespeare herce živí i po čtyř stech letech =D