Zatím jsem dala první tři díly True detective a i když jsem to na začátku nečekala, tak ten seriál se mi dostává pod kůži. Případ je IMO zbytečně překombinovaný, ale interakce dvou hlavních postav je zajímavá (ha, tak policejní parťáci se nemají moc v lásce) a dialogy poctivé. Pro Rusta začínám mít slabost, to jeho konstantní zpochybňování všeho kolem se mi líbí, i když v jeho případě je ten životní pesimismus už samozřejmě patologický. HBO tentokrát musím chválit, včetně erotických scén, kterých je tu sice pomálu, ale nejsou přehnané a sex v nich provozují postavy, ne porhohvězdy, které si z ničeho nic herci vystřihnou.
Mno, po třech dílech Black sails... je to snesitelné, jenom doufám, že se brzy konečně vydají na moře. Nejsympatičtější je mi pořád kapitán Flint a jeho věrní, ale v konkurenci takových šarmérů jako Silver a Vane to ani jinak nejde a předpokládám, že to tak bylo zamýšlené. Nevím, jak se to tvůrcům podařilo a jestli to sami viděli, ale část postav se do prostředí hodí a jsou celkem dobře zahrané (Flint, jeho pobočník, jeho manželka?/rukojmí?, Guthrie) a část z nich je naopak vzjevem i chováním iritující anachronismus (šéf motorkářského gangu Vane, rádoby kmotra Eleanor, ta francouzská štětka nebo Anne Bonnyová, co se zpod klobouku tváří zavile, to jsou vážně chuťovky).
@Dreamer Jo, to bylo pěkně hnusné. Podraz od té, ke které měl ještě tak nejblíž. Mně na tom seriálu fascinuje to vidláctví a buranství (Marty je buran jak vyšitý).
Komentáře
P.S: Tím nemyslím, že jsou seriály na stejné kvalitativní úrovni, jen si nejsem jista, co všechno ještě dneska moje mozkové závity zvládnou.
Mně na tom seriálu fascinuje to vidláctví a buranství (Marty je buran jak vyšitý).