Dračí dynastie - Urození bastardi Aegona IV. - Ice & Fire

upraveno 21. ledna 2014 v Postavy a bytosti
13

Komentáře

• @MissUtahraptor Krapet, no... Ale to vpravo dole je Bloodraven, ne? :-)
  • Ten obrázek unikl z arteterapie v nějaké léčebně?
  • @heavy_head Že by nová konspirační teorie?
    Bloodraven nakukal Maggy všechny ty blbosti, co má napovídat Cersei a ona se pak chudinka dopustila své první vraždy, ještě celá pryč ze svého strašlivého "osudu"? :-k
  • @MissUtahraptor Vidíš, a to by mohla být zajímavá povídka, kterou bych si rád přečetl. Na těch "blbostech" je docela zvláštní, že se tak nějak splnily... Teorie ani ne, spíš jen takové fantazírování. Maggy targaryenská agentka, co na ni Krvovrán měl, že ho poslechla? A proč by se do toho vlastně míchal? A jak s tím souvisí Aerys, Rhaegar a Tywin? Doufám, že jsem nevyzradil zápletku něčí povídky. :-)
  • upraveno 5. února 2014
    @Lodimar Poklona. To, že se na děti Aeriona zapomnělo, je trestuhodné. Může to dát příběhu nový rozměr. Co třeba Jon, může být tajným potomkem Aeriona, nebo např. takový ten “člověk“, co zatroubil na Euronův roh, co když na roh může zatroubit jen někdo dračí krve?
  • @Mikjan: Tak zatroubit může kdokoli,...
  • To asi podle mě samo o sobě nestačí. Musí být v podstatě vyvolený. Oheň nevadí Daenerys, ale mnozí Targaryeni tak žáruvzdorní nebyli.
  • No už si ten Tanec moc nepamatuji, ale tam kde má Dany puchýře, mají jiní zčernalé maso, takže její odolnost vůči ohni je na velmi vysokém levelu.
  • Tak ona snad nedostala přímý zásah...
    Odolnost vůči přímému ohni bude asi ještě potřeba vyzkoušet. ;-) Já osobně bych si na její přežití moc nesázela, ale třeba jsem jen škarohlíd.
  • Tak pokud si to pamatuju dobře, tak je Dany celkově silně ohnivzdorná. Opravte mě, jestli to bylo jen v seriálu, ale jak Dany sáhla na ty rozžhavený vejce a nic jí to naudělalo, zatímco Irri/Jhiqui (nevim kerá) z toho měla pěkně přismahlou kůži... Nebo jak Dany hned na začátku lezla do té vany...
  • Tak ohnivzdorná může být dost,ale pochybuju že by přežila kdyby oheň letěl přímo proti ní. To už by bylo moc :D
  • Tak kdyby si Drogon usmyslel že si opeče maminku, tak by to asi nepřežila ani ona... kdo ví?
  • @Mikjan Tak zrovna tohle bylo jen v seriálu. :-D
    Vycházím i z rozhovorů s Nejvyšším, kde vždycky zdůrazňuje, že to, že Dany přežila vylíhnutí draků v přímém ohni je "one-time-event" a že už se jí něco podobného nejspíš nepovede.
  • Nedalo mi to a prolítla jsem poslední dvě kapitoly Daenerys v Tanci. Z toho, že z Drogona vytáhla žhavé kopí, má hnisající puchýře na rukou, ale dračí plamen, před kterým se skrčila, jí jen sežehnul vlasy. Docela zvláštní. :-k
  • Tak o vlasy prišla aj pri narodení drakov, to len v seriály mala ohňovzdornú parochňu.
  • @sveva Díky za připomenutí, nějak se mi plete seriál s knihou. To, že vylíhnutí draků byl one-time-event je jedna věc, ohnivzdornost druhá. Navíc všude možně jsou odkazy na to, jak Dany miluje horkou vodu, když upálí Viseryse, Dany prorocky říká, že draka oheň nezabije - to ukazuje na to, že Targaryeni nejspíš nějakou ohnivzdornost měli. (co když Aerys se plánoval po zapálení KL někam nepozorovaně vytratit skrz nezvladatelný žár, kam ho už nikdo pronásledovat nebude...)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Nebo prostě na vylíhnutí draků bylo třeba tolik tepla, že ho všechno vyčerpali a Daenerys už byla v chládku. (I když to nevysvětluje, proč jí teda shořely ty vlasy.)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    *pláče tiše v koutku*
  • @Norvos97 Je úplně jedno jak to přežila. Její přežití bylo one-time-event (její přežití, ne vylíhnutí draků!) a už se nebude opakovat. Tak to Martin řekl. Logiku nebo vysvětlení to má max. tkaové, že v rámci příběhu bylo potřeba aby Dany přežila, tak Dany přežila. Deus-ex-machina a tim to končí.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sveva Dračia krv a plameň môže byť tiež rozdiel. Možno že pred dračou krvou nepomôže ani ohňuvzdornosť.
  • helet lidi nepřijde vam to trochu zvláštní hledat nejaký vědecký základ k ohnivzdornosti když to evidentně žadný vědecký základ mít nemuže? :-D
  • Žádný vědecký základ tu nikdo nehledá (na to máme málo dat :-)). Jen jsme tu debatovali o tom, že s tou Danyinou ohnivzdorností to nebude tak horké. ;-)
  • Přesně :D
  • Jsem přesvědčená, že Dany je ohnivzdorná pořád - a kdyby znova vlezla na hranici, znova by to přežila. Přežije i plamen draka. A taky že bude držitelkou "Světlonoše" - Aemon říkal, že by měl být horký. Tak kdo jinej by ho měl mít, když né ona.
  • Tralalalala :-D

Pojďme se radši vrátit k nezbednému Bloodravenovi a Blackfyreům...
  • Ale debata zda je Daenerys vhodná na podpal je zajímavější. :D
  • @Slenjoy Můžeme to vyzkoušet za zvuku písně táborák plápolá :-D
  • vertasvertas Zima se blíží
    Nakonec rudí kněží obětují Daenerys a bude klid
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.